swordfishtrombone Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 z Próchnika ...a nie, ta z Próchnika nie ma biletówki. No i ma niższą pachę. I brzydsze guziki. Na takie właśnie chcę zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Znalazłem krótki płaszcz o dobrym składzie materiału (90 % wełna, 10 % kaszmir), z ładnymi guzikami, odpowiadający mi rozmiarem. Zastanawia mnie tylko jego krój - takiego jeszcze nie spotkałem. Jak ocenilibyście go pod względem estetyki? Czy nie przypomina za bardzo marynarki?http://i1.imageban.ru/out/2016/01/02/373cd4afc9929b3a628f997c686b78a6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Może na modelu prezentowałby się inaczej niż w saunie (?), ale na zdjęciu widzę: workowaty fason, wysoko zapinane guziki, średnio ciekawy kolor, niemodne klapy, kieszenie jak w blezerze = pomimo składu nie nosiłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 To raczej nie jest płaszcz, a co najwyżej kurtkomarynarka. Ja fasonu na podstawie "płaskiego" zdjęcia ocenić nie umiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Znalazłem krótki płaszcz o dobrym składzie materiału (90 % wełna, 10 % kaszmir), z ładnymi guzikami, odpowiadający mi rozmiarem. Zastanawia mnie tylko jego krój - takiego jeszcze nie spotkałem. Jak ocenilibyście go pod względem estetyki? Czy nie przypomina za bardzo marynarki? http://i1.imageban.ru/out/2016/01/02/373cd4afc9929b3a628f997c686b78a6.jpg To nie jest krótki płaszcz tylko marynarka na kogoś wysokiego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 No właśnie miałem takiego wrażenie, że coś tu nie gra. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Czy to bespoke (są jakieś metki)? Bo jak na RTW, to proporcje są brawurowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 RTW, marka Windsor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 14 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2016 Panowie, chcę sobie zafundować pierwszą w życiu kurtkę m65 w kolorze oliwkowym bądź szarym, ale na Alphę póki co mnie nie stać. Rozglądałem się też po demobilach, ale zaprezentowane tam wzorce były zwyczajnie brzydkie; co nie zmienia faktu, że chcę klasycznego modelu z 4 kieszeniami. Jaką markę moglibyście mi polecić w zastępstwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejl Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Aspesi robi świetne modele inspirowane m65 z różnych materiałów, co prawda są drogie, nawet w ramach wyprzedaży, ale od czasu do czasu można znaleźć je dużo taniej na ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lamos Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Co sądzicie o długości rękawów w tym płaszczu? To Próchnik JZ15 PIK1, który oddałem do krawca w celu wytaliowania i skrócenia rękawów, które po zakupie były na mnie ewidentnie za długie. Teraz, gdy zacząłem z tego płaszcza korzystać, zaskoczyło mnie trochę to, jak rękawy układają się podczas ruchu (lub np. jazdy samochodem i trzymania rąk na kierownicy). Czy taka jest fizjonomia tego płaszcza (tak nisko wszyty rękaw) i należy się z nią pogodzić czy problem leży gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Czy taka jest fizjonomia tego płaszcza (tak nisko wszyty rękaw) i należy się z nią pogodzić czy problem leży gdzie indziej? Wszystko gra. Takie są uroki RTW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Niestety Próchnik tak ma, tzn nisko wszyte rękawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2016 Potwierdzam, też mam ten problem. Smuteczek, bo poza tym płaszcz ładny, i 10% kaszmiru i w ogóle. Może kolega Ernestson mógłby nam powiedzieć, czy to się da jakoś skorygować przy np. równoczesnym zwężeniu rękawa i zwężeniu płaszcza na odcinku od pachy do talii?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Potwierdzam, też mam ten problem. Smuteczek, bo poza tym płaszcz ładny, i 10% kaszmiru i w ogóle. Może kolega Ernestson mógłby nam powiedzieć, czy to się da jakoś skorygować przy np. równoczesnym zwężeniu rękawa i zwężeniu płaszcza na odcinku od pachy do talii?... Raczej się nie da. Jak zwęzisz płaszcz wybierając materiał na szwie między przodem a bokiem to i tak podkrój pachy nie pójdzie wyżej. Szansę na udaną poprawkę mają ci z opadającymi ramionami (jak ja czy wąski) wtedy można skorygować ramiona ale bez przenoszenia całego rękawa niżej. Ale to dywagacje, byłoby z tym tyle zabawy, że nigdy nie chciało mi się robić takich manewrów w marynarkach czy płaszczach RTW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 16 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2016 Dzisiaj miałem okazję przymierzyć płaszcz kamelowy Massimo Dutti(bardzo dobra tkanina kaszmir z wełną z nakładanymi kieszaniami ).Największym rozczarowaniem była szerokość rękawów,która mocno psuje całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 @Parmigiano, co masz na myśli, mówiąc, że rozczarowała Cię szerokość rękawów? Były za wąskie, czy za szerokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 17 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2016 Strzelam, że zbyt szerokie. Sam zakupiłem ten płaszcz i od razu oddałem do krawca celem skrócenia i zwężenia rękawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Jakieś pomysły, Panowie, gdzie mogę dostać zamszowy trencz? Poniższy ( jak mniemam to zamsz) pojawił się w stylizacji Zary, ale samego płaszcza znaleźć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 23 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2016 http://vistula.pl/kurtki-i-plaszcze/plaszcz,id-71342 Przyszedł do mnie przedwczoraj i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Jaki płaszcz przeciw deszczowy na wiosnę/jesień dorówna formalnością granatowej dyplomatce ( jednorzędowej) ? Posiadam dwa trencze beżowy i granatowy i w połączeniu z garniturem nie czuję się za dobrze. Czy Mackintosh to dobry kierunek? Jeżeli tak to kryta listwa guzikowa czy otwarta? Jaki materiał jest odpowiedni bawełna( 67%) / poliester(33%)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Mnie trencz na garnitur zupełnie nie przeszkadza, często tak noszę. Mac powinien mieć krytą listwę guzikową. Robi się je (także) z tej samej garbandyny, co trencze. Bawełna/poliester 67/33 to dobry skład, moim zdaniem optymalny (przynajmniej jeśli mowa o Burberry). Osobiście nie lubię maców (płaszczy, komputery lubię). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Osobiście nie lubię maców (płaszczy, komputery lubię). Ja mam dokładnie na odwrót, taki płaszcz jest na liście zakupów na ten sezon wiosenny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Na mojej liście zakupowej, choć nie na pozycji nr 1 http://www.ctshirts.com/uk/slim-fit-stone-raincoat/OUR0002STN.html#start=5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Dzięki Panowie Trencz mi do garnituru nie leży, ponieważ jest dla zbyt mało formalny ( za dużo się dzieje , guziki, paski), a praca wymaga ode mnie minimalizmu Czy to jeszcze Mac czy wynalazek? Chodzi oczywiście mi o krój. https://www.zalando.pl/bugatti-plaszcz-welniany-plaszcz-klasyczny-dunkelblau-bu122n00d-k11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi