jachobs Napisano 23 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2010 Czy ktoś posiada taką kurtkę. Wszelkie komentarze mile widziane . Orientujecie się czy można ją kupić w sklepie u Kielmana oraz jaki jest jej ewentualny koszt. Czy mówiąc wprost taniej wyjdzie zamówić w jakimś sklepie internetowym czy nabyć w sklepie na miejscu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 24 Luty 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2010 Sorawdz tez ceny w sklepie firmowym na Emilii Plater. Z tego co wiem są też stanowiska Barbour w Peek and Cloppenburg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PWG Napisano 17 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2010 Ja kupiłem jakiś czas temu w Peek & Cloppenburg. Ceny 499 albo 599 zł. Nosiłem ją ostatnio dosyć intensywnie i muszę przyznać, że super się sprawdza, szczególnie w połączeniu z jeansami. Do garnituru jednak imho trochę nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NewB87 Napisano 23 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2010 Zbliża się jesień. Jakie odzienie wierzchnie do noszenia na codzień w sytuacjach nieformalnych, polecilibyście o tej porze roku ? Czy są jakieś kurtki, które dziś uznawane są już za klasykę ? I czy prochowiec lub trencz nie kłócą się z dzinsami lub sztruksami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdomin Napisano 23 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2010 Woskowana bawełna od Barbour? Względnie lekka pikowana kurtka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzesiek Napisano 23 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2010 Kurtki typu budrysówka i bosmanka. Dzis widziałem w Van Graff piękną bosmankę Lagerfelda. Tylko ta cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korneliuss Napisano 23 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2010 Trencz to chyba najlepsze rozwiązanie. Zaryzykuje stwierdzenie, że pasuje do wszystkiego i w każdej sytuacji. No, może za wyjątkiem oficjalnej audiencji u królowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NewB87 Napisano 23 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2010 Budrysówkę posiadam i z lubością noszę. Szukam jednak czegoś mniej ciepłego, na wietrzny jesienny lub wiosenny dzień. Pikowana kurtka wydaje się niegłupim pomysłem. Macie może do polecenia jakichś producentów (żeby tylko nie przypominała kufajki) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdomin Napisano 23 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2010 Używam Barboura (granatowej, szukam czarnej). Jestem zadowolony. Ale wiele producentów ma takowe w ofercie, można wybrać chyba z dowolnej marki - byle by ni były przekombinowane: klasyka to ortalion, pikowany, wielkie nakładana kieszenie i zamek błyskawiczny. Przeznaczone do intensywnego prania w pralce. http://macaronitomato.blogspot.com/2010 ... urtka.html No i marzę o czarnej woskowanej Barboura... Muszę się zadowolić granatową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2010 Ja w jesień chodzę w płaszczu ( bodajże ten typ się nazywa Crombie ) W połączeniu ze swetrem i bardziej nieoficjalnymi spodniami prezentuje się zarówno nieformalnie, jak i elegancko. A i zawsze można jakąś ciekawą poszetkę dobrać do dodatkowego zmniejszenia formalizmu całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 24 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2010 To ja zapytam was o pewien cytat: "Marynarka ta nie jest częścią garnituru, lecz typową marynarką na wierzch przydatną zarówno na zewnątrz, jak i we wnętrzach. Jeszcze w nie tak odległych czasach, a miejscami do chwili obecnej stosowana była zamiennie z kurtką i stanowiła typowe wierzchnie okrycie." - pochodzi on z http://vslvstyle.blogspot.com/ Oczywiste, że marynarka jako kurtka jest przyjęte, ale czy waszym zdaniem różni się ona czymś od marynarki jako takiej? Oczywiście jakieś intuicje każdy ma, np. tego które materiały i jaki krój byłby tu szczególnie zasadny, niemniej po pierwsze czy są jakieś zasady dotyczące tego typu zastosowań, oraz jakie są wasze obserwacje dotyczące właśnie formy takiej kurtki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 24 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2010 Ja zdecydowanie polecam trencz, tylko o ladny model niestety ciezko w naszych sklepach. A przy okazji chcialem sie spytac o pikowana kurtke. Mianowicie chodzi mi o to z jakiego materialu powinna byc wykonana? Widzialem poliestrowe, rowniez miesznaki poliestru z dodakami innych tkanin. Jakie rozwiazanie najbardziej polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PWG Napisano 24 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2010 Ja przyłączę się do przedmówców i poprę Barbour. Kupiłem w tym roku na wiosnę w granatowym kolorze. Świetna sprawa. Ewentualnie na sytuacje nieformalne przyda się krótka bawełniana kurtka, np. w tym stylu: http://usa.tommy.com/tommy/browse/produ ... ategoryId= Kuba ---> zerknąłem na moją kurtkę Barbour, jest cała z poliestru (poza kołnierzem oczywiście. Według mnie jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdomin Napisano 24 Sierpień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2010 Mój Barbour także poliester. I tak ma być. To kurtka do prania w pralce, z założenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 3 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2010 Potwierdzam, że pikowane kurtki są też w Peek & Cloppenburg w Galerii Mokotów. Same w sobie mi się podobają, ale mają taki trochę wiejski klimat, który nie do końca pasuje do miasta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 3 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2010 Witam! Nie wiem, nie znam się - ale po raz kolejny ten Pan wystawił różności - w tym i pikowaną kurtkę: http://allegro.pl/oryginalny-czarny-barbour-prosto-z-londynu-r-l-1zl-i1246516437.html Inne przedmioty - wszystko od 1 PLN - obserwuję oferty sprzedającego od jakiegoś czasu i mam mieszane uczucia - czy jest tu coś godnego zainteresowania, wg. Was? http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9967783&order=bd&change_view=1 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość KrzysztofM Napisano 10 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2010 We Wrocławiu znany jest komuś sklep posiadający kurtki Barbour w ofercie ? W Peek and Cloppenburg i Van Graaf-ie już byłem, nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
I. Drago Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 Czy ktokolwiek widział (płaszcz chesterfield - moderator) coś takiego w naszych sklepach? Po przebiegnięciu przez stolicowe GMokotów czy Tarasy - wielka bryndza, chyba że coś przeoczyłem. Dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 W Park Avenue w Fashion House mieli z pół roku temu z bardzo fajnej wełny w cenie 400 zł, ale jak ostatnio byłem w FH to mieli zamknięty outlet. Oczywiście nie miała ona tego czarnego tyłu kołnierza, bo tego typu "ekscesów" to nie widziałem nigdzie, więc to raczej overcoat Z innych lokalizacji gdzie widziałem klasyczne overcoaty to sklep na parterze w Landzie, chociaż tam nie uznają ludzi powyżej 182 cm zazwyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzesiek Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 Spróbuj "Pod Arkadami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 26 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2010 Znacie może jakieś budżetowe odpowiedniki szyjące: 1. olejaki (wax cotton) 2. pikowane kurtki Zestaw dwu takich kurtek wydaje się być idealny na aktualne pogody noszony na zmianę lub równosześnie ale Barbour jest poza moim zasięgiem, szczególnie jeśli chcę kupić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 26 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2010 Sugerowałem już kurtkę marki racing green w temacie viewtopic.php?f=1&t=276&p=2483#p2483 http://www.racinggreen.co.uk/casual/cas ... 31938670/1 Mają też taki model http://s7v1.scene7.com/is/image/JohnLewis/000029977?$product$ Kosztuje niecałe 90 funtów, a wysyłka do Polski kosztuje około 6 (zamawiałem we wrześniu) A jeżeli chodzi o pierwszą pozycję to nasza polska dobra Warmia produkuje takie cuda. Polecam dom mody Pod Arkadami przy ulicy Marszałkowskiej 34/50 (pomiędzy Placem Konstytucji a Placem Zbawiciela) chociaż w Pana przypadku chyba niestety nie trafiłem z miastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 26 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2010 Buty też mają ciekawe: http://www.racinggreen.co.uk/formal/for ... en/30805/1 cena: 52 funty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 26 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2010 Buty też mają ciekawe Jedyne zastrzeżenie mam do grubości skóry. No i trzeba uważać, bo niektóre modele mają gumowo-skórzane podeszwy. Kiedyś kupiłem tam takie buty: Po 2 latach nadal się trzymają i jak na 65 funtów, które wówczas za nie zapłaciłem to wyglądają wprost rewelacyjnie. Podeszwa też w pełni skórzana. Jeżeli ktoś będzie chciał skorzystać z ich oferty to niestety nie można tego zrobić za pomocą automatycznego formularza zakupów (na liście krajów brakuje wysyłki do Polski). Każde zamówienie należy indywidualnie uzgadniać poprzez formularz obsługi klienta. To chyba jedyny minus, bo można sporo zaoszczędzić na niektórych rzeczach. Odradzam jednak koszule, nawet te o czysto sportowym zacięciu. Zawsze trzeba się skupić na tym co dana firma produkuje najlepsze czyli w tym wypadku Harringtonki i pikowane półkurtki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 12 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 Panowie. Kupuję płaszcz zimowy (pea coat) i zastanawiam się nad długością rękawa. Obowiązują te same zasady co przy marynarkach czy można sobie pozwolić na nieco dłuższy rękaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi