Krzysiek_W Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Pewnego dnia dwóch facetów pojechało na biwak. Jeden z nich został zaatakowany przez żmiję, która ukąsiła go w penisa. Wrzasnął do kolegi:- Dzwoń do lekarza i spytaj, co mamy robić!Kolega więc mówi lekarzowi, że kumpel został zaatakowany przez żmiję. Lekarz poradził:- Musi pan wyssać truciznę, inaczej w ciągu 12 godzin umrze.Ukąszony pyta:- I co, co powiedział lekarz?- Że umrzesz w ciągu 12 godzin. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 7 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2014 Chciałbym podzielić się z wami napisaną przeze mnie antropologiczną satyrą, która powstała jako praca zaliczeniowa na jedne z zajęć na moich studiach. Inspiracją była praca Horacego Minera, pt: "Rytuały cielesne ludu Nacirema", w której opisał on codzienne praktyki Amerykanów w sposób, jaki zwykło się stosować do egzotycznych kultur. "Członkowie ludu Salema bowiem wykazują specyficzne podejście do tematu religii. Mimo tego, że ich świątynie otwarte są przez cały rok i można je nawiedzać przez dwanaście godzin na dobę, intensywność ich praktyk nasila się w dwóch okresach w roku, tj. od połowy grudnia do końca stycznia, a także od końca czerwca do połowy sierpnia, które to nazywane są odpowiednio Zimową i Letnią Salezją. Wtedy to progi świątyni przekracza dwa razy więcej wiernych, aniżeli ma to miejsce w trakcie pozostałego, zwykłego okresu w roku."Więcej znaleźć można pod tym adresem: http://secondhand-dandy.blogspot.com/2014/02/religijnosc-ludu-salema.html 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 7 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2014 Zaiste Zimowa Salezja mnie wykańcza. A już zaczyna molestować Herringowa Salezja, mimo że jeszcze się nie pozbierałem po Parkietowo-Merbauowej Salezji.... Na szczęście już niedługo Dzień Świętej Trzynastej co powinno wzmocnić mojego ducha ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 8 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2014 a Wy jakie drinki dziś reflektujecie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 13 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2014 usłyszane: Wczoraj Kamil Stoch miał groźny wypadek podczas treningu. Dzisiaj Antoni Macierewicz wnioskuje o powołanie komisji śledczej czy nie był to zamach Rosjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 13 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2014 Even don't want to know 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 14 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2014 Takie skojarzenie z powyższą "modą" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 16 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2014 A tu każualowo: Wszak to niemal słynna Burroughsowska technika cut-up, nie ma co się śmiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 22 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2014 Wychodzi, że mam wiele wcieleń 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Suchar na dziś: Dlaczego elegancko ubranych mężczyzn wyproszono z imprezy?--------Bo była tabliczka no smoking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 To chyba trzeci "sytuacyjny" gif jaki widzę na tym forum przez ostatnie dwa dni. To jakaś nowa moda? A jeśli tak to skąd ona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Z internetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 A skąd moda na stopkę, która jest 4x razy większa od posta? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 To chyba trzeci "sytuacyjny" gif jaki widzę na tym forum przez ostatnie dwa dni. To jakaś nowa moda? A jeśli tak to skąd ona? Postanowiłem troszkę urozmaicić moje posty. Nie nazwałbym tego modą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 A skąd moda na stopkę, która jest 4x razy większa od posta? Jedną z dobrych zasad netykiety jest powstrzymywanie się od komentowania podpisów i stopek, chyba że są niezgodne ze ściśle określonymi zasadami. Tak zawsze mówiło się w usenecie, który jest świetną szkołą pisania do internetów (aż żal, że jest coraz więcej internautów, którzy nie tylko nie mieli styczności z grupami, ale pewnie nawet nie wiedzą co to jest). W regulaminie tut. forum niczego o rozmiarach sygnatur nie znalazłem; natomiast w panelu jest coś takiego: "Sygnatura może zawierać: • Dowolną ilość obrazków • Dowolny rozmiar obrazków • dowolną ilość adresów URL • dowolną ilość linii" Zatem strzał kulą w płot. Przyzna Pan, że nie pierwszy. Aczkolwiek, ponieważ traktuję Pańskiego posta jako wyraz chęci bym to zmienił -- na Pańskie życzenie usunąłem ów obrazek (od "obraz", nie "obraza"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Milo z Pana strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Cieszę się, przyznam, że mnie ona też się średnio podobała. Ten przystanek w Libercu jest fajny, zdjęcie nawet mi się udało, ale jako sygnaturka -- słabe. Aczkolwiek: nie prościej zmienić konfigurację panelu? Albo chociaż opisać to w regulaminie? Bo jednak co nie jest zakazane, to jest dozwolone... Przy okazji można zmienić sposób podawania daty przy postach, bo "24 grudzień" strasznie boli (powinno być "24 grudnia"). PS tak, wiem, że mogłoby być w wątku "do moderatorów", ale korzystam, skoro moderatorzy też czytają tutaj, a przynajmniej jest zachowany kontekst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 Oczywiście można o tym pomysleć, choć nie widzę takiej potrzeby. Do tej pory nie sądziłem, że ktoś może wstawić aż tak dużą stopkę. Jak widać krótka wymiana opinii przyniosła dobry dla wszystkich rezultat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 26 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2014 To teraz już na pewno w dziale "humor": jak donosi "Wired" w Nowym Jorku powstaje właśnie... muzeum skaczących GIF-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 2 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2014 Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Popularny (?) serwis motoryzacyjny, którego wydawcą jest giełdowy koncern medialny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Mógłbym nie pić do końca życia za tego Delahaye'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 1,65 pierdyliarda, zebrałbym tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Mógłbym nie pić do końca życia za tego Delahaye'a. Teraz tak mówisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi