Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 @blekit: co do różnic w rozmiarówce to dam znać do niedzieli (powinny dotrzeć te z Indii). Faktycznie zgodnie z tabelami występuje różnica, ale obawiam się, że towar jest ten sam (i wtedy zaliczę delikatną wtopę). Sama rozmiarówka UK z tabeli oddaje dość dobrze rzeczywiste wymiary produktu. Natomiast obawiam się, że ich "SLIM" nie jest taki slim, jak np. w Vistuli. To taki "taliowany normal". Mi pasuje, ale jeśli ktoś na górze szeroki, a na dole wąski - może być kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 @Wuj: bądź spokojny, u mnie identyczne zamówienie dotarło bez problemów Jednak problem jest taki, że tylko "stara" część kolekcji w jest tak obłędnie dobrej cenie, a wybór bardzo przebrany. Po uzupełnieniu stanów magazynowych cena wzrosła do 39Ł, co czyni bardziej opłacalnym zamówić bezpośrednio z Indii (... moje przesyłka zamówiona tydzień temu opuściła właśnie urząd celny... ). Najsłabszą, co nie znaczy, że słabą stroną TRL są materiały. Lokują się gdzieś na poziomie CT/TML/H&C. Jednak dla mnie TRL wygrywa kołnierzykiem (tu nie widzę na rynku konkurencji), starannością wykonania i rozmiarówką, która mi wyjątkowo podpasowała. @PantaRhei: od Wólczanki zdecydowanie lepiej, od przeciętnego Lamberta lepiej, a przy najwyższych modelach Lamerta/Lantiera porównywalnie (choć Lambert/Lantier potrafią uszyć z markowanej tkaniny). Akurat były takie, jakich szukałem - stripy różne, różniaste:) Dla mnie materiały CT/TML są bardzo ok - lubię takie grube płótna, więc jeśli w TRL jest podobnie, to już się cieszę. PS - czy Wam w TML też tak gniotą się mankiety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 @blekit: co do różnic w rozmiarówce to dam znać do niedzieli (powinny dotrzeć te z Indii). Faktycznie zgodnie z tabelami występuje różnica, ale obawiam się, że towar jest ten sam (i wtedy zaliczę delikatną wtopę). Sama rozmiarówka UK z tabeli oddaje dość dobrze rzeczywiste wymiary produktu. Natomiast obawiam się, że ich "SLIM" nie jest taki slim, jak np. w Vistuli. To taki "taliowany normal". Mi pasuje, ale jeśli ktoś na górze szeroki, a na dole wąski - może być kłopot. Zobaczymy, jedna na próbę się pojawi. Najwyżej krawcowa dla odmiany zamiast marynarki dostanie do taliowania koszulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 PS - czy Wam w TML też tak gniotą się mankiety? gniotą czy marszczą? W TML w niektórych koszulach (zresztą kołnierzykach też) mam problem ze zmarszczkami materiału, których nie ma jak rozprasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Kurcze, Panowie no namwialiście, namawialiście i namówiliście ehhh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Obawiam się, że chyba i ja się skuszę. To co, jakieś wspólne zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Dajcie linka do strony. Poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Wiecie może gdzie mogę szukać koszul z kołnierzem 39/40 i rękawem 72 cm ? Najlepiej w wersji super slim. Chętnie za cenę 9 funtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Dajcie linka do strony. Poproszę. http://thinredline.co.in/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Są dwie strony tej samej marki: thinredline.com - UK (koszule po 9Ł i 39Ł) thinredline.co.in - Indie (koszule po ok. 100zł) + koszty wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Harginie napisz coś więcej o fitach TRL - jak wypada slim, jak classic - w porównaniu do CT itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Mała aktualizacja. Dzisiaj byłem w "Camicissimie" w Sadyba Best Mall i widziałem, że pojawiła się kolejna promocja: - przy zakupie 1 koszuli płaci się 199,90zł - przy zakupie trzech koszul płaci się za nie 349,90zł - za czwartą i kolejne koszule płaci się po 116,60zł Za dwa-trzy tygodnie ma pojawić się nowa kolekcja 300 krawatów. Panie z przewieszonymi centymetrami krawieckimi nadal wyglądają uroczo Pozdr, wojvv Mam dwie koszule od nich. Są beznadziejne i gniotą się niemiłosiernie. Kupiłem ich najlepsze koszule i po pierwszym założeniu byłem bardzo zawiedziony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 @R50: Classic to normal fit (cięty równo), a slim... delikatnie taliowany (nie jest to slim fit z CT - choć to trochę na wyczucie, bo takowych nie noszę) @beny23: to taka Wólczanka podana po włosku - typowa sieciówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Mam dwie koszule od nich. Są beznadziejne i gniotą się niemiłosiernie. Kupiłem ich najlepsze koszule i po pierwszym założeniu byłem bardzo zawiedziony. Salon w Sadyba BM już nie istnieje;padł w nierównej walce z Bytomiem i Vistulą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 gniotą czy marszczą? W TML w niektórych koszulach (zresztą kołnierzykach też) mam problem ze zmarszczkami materiału, których nie ma jak rozprasować. Gniotą pod kątem w stosunku do linii mankietów. Prasuję rano, są jak z blachy, po czym po kilku godzinach pokazuje się dużo załamań itp. Tak, jakby w środku była jakaś dodatkowa warstwa i to ona własnie się "załamywała" w różne strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yaz Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 miał ktoś doczynienia z koszulami savile row ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 @yaz koszule porównywalne, jak dla mnie z Profuomo, ale nie linią sky line, tylko niższą. Dobrze uszyte, dobrze się nosi. Kupowałem TK Maxx za 80-100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Mnie też się dobrze nosi koszulę Savile Row, trochę się dziwnie, że wszyscy zamawiają CT, a o tej marce nikt nie pisze, a mają na stronie też spoko ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 TRL zamówione, czekam na dostawę zobaczymy co przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5000 Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Widzę, że wszędzie są porównania koszul do Wólczanki. Może ktoś napisać jak się plasują koszule Lancerto w porównaniu do Wólczanki lub CT lub TML lub TRD pod względem materiału i wykonania. Mam od nich dwie koszule ale cena jest odstraszająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 TRL zamówione, czekam na dostawę zobaczymy co przyjdzie Ja swoją dostawę z Indii odebrałem. Przeszła bez cła i VAT. Jednak koszule z wypustu w UK i IN różnią się od siebie delikatnie krojem. Niestety te z Azji mają naszyte... kieszonki na piersi. Nie wynika to z opisu na stronie. Będę apelował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Szukałem, ale nie znalazłem. Gdzie dostanę gładką (wolałbym białą, niebieska też jest ok) koszulę tab collar? U Szarmanta jest ładna niebieska, ale niestety z udziwnionymi mankietami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Ja swoją dostawę z Indii odebrałem. Przeszła bez cła i VAT. Jednak koszule z wypustu w UK i IN różnią się od siebie delikatnie krojem. Niestety te z Azji mają naszyte... kieszonki na piersi. Nie wynika to z opisu na stronie. Będę apelował... ...długo będzie Pan siedział ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Szukałem, ale nie znalazłem. Gdzie dostanę gładką (wolałbym białą, niebieska też jest ok) koszulę tab collar? U Szarmanta jest ładna niebieska, ale niestety z udziwnionymi mankietami. W sklepmiler.pl ma się pojawić tab collar, ale nie wiadomo w jakim kolorze, możesz dopytać bezpośrednio: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3621-miler-spirits-style/?p=187998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi