skr Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Nikt tam się nie napala. Akurat sprawdziłem jedną koszule i akurat był mój rozmiar, ale fakt, zostały resztki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Hm, nie rozumiem, właśnie przeglądam i koszul do wyboru jest sporo, kołnierzyki wszystkie z zakresu 15-17.5 w slim ficie, który, jak zwykle u Brytyjczyków, ze "slim" niewiele ma wspólnego. Ale może się skuszę, w końcu wytaliować da się nawet o kilkanaście cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 13 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2015 Przeglądam te koszule i nie widzę większych ograniczeń w kwestii rozmiarówki. Więc jeśli ktoś będzie zamawiał mogę się przyłączyć. Żeby zobaczyć czego nie ma trzeba zaznaczyć wszystkie 3 opcje. Np wild gingham, z francuskim mankietem i 16" kołnierzykiem już nie jest dostępny. Koszt wysyłki to 12 funtów, Co do rozmiarów SLIM FIT to są naprawdę mało slim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 13 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2015 No dobra, ja bym się w sumie mógł podjąć rozsyłania, ale chwilowo nie mam konta walutowego, więc nie chcę Was naciągać na dość spory koszt przewalutowania i opłatę za przelew. Jeśli ktoś miałby dobrą opcję na płatność w funtach, a nie chce się bawić w rozsyłanie, to możemy się jakoś podzielić obowiązkami (wiem, skomplikowane, ale może jednak ktoś, coś?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Czy znacie koszule firmy VILLAIN ? dziś kupiłem w TK MAXX białą, klasyczną ale prześliczną w swojej prostocie. I cena 350, przekreślona na 55 wydała mi się mocno abstrakcyjna. To jakaś porządna marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szizapiniel Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Czy znacie koszule firmy VILLAIN ? dziś kupiłem w TK MAXX białą, klasyczną ale prześliczną w swojej prostocie. I cena 350, przekreślona na 55 wydała mi się mocno abstrakcyjna. To jakaś porządna marka? Mam od nich koszulę chambray i jestem bardzo zadowolony. Staranne wykonanie i bardzo przyjemna bawełna. 350 zł to by była przesada ale 55 a nawet 100 zł to kwota za którą warto kupić ich koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szizapiniel Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Jakiś czas temu padło pytanie o koszule marki Eton. Mam dwie ich koszule i uważam że jakość tkanin i samo wykonanie stoi na absolutnie mistrzowskim poziomie. Zatem polecam z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxford Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Witam, szukam białej koszuli z krytą plisą do muchy. Chciałbym ją ubrać na poprawiny swojego wesela. Przedział cenowy 150-200 zł. Jakieś propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 W takim przedziale cenowym dostaniesz koszulę z Wólczanki - taką Jeśli dołożysz 50 złotych, to tutaj jest alternatywny wybór - materiał lepszej jakości. Pewnie da się znaleźć coś bardziej sensownego w tej cenie, ale nic więcej mi na myśl nie przychodzi Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Spoopoker opublikował wpis na temat koszul ThinRedLine, w którym jeden z uytkowników chwali duże kołnierzyki i jakość bawełny lepszą, niż u Tyrwhitta, przy takiej samej jakości wykonania. Do tego cena - 9 funtów za sztukę. http://lacasuarina.tumblr.com/day/2015/06/07 Zachęcony ceną zaryzykowałem i zamówiłem wszystkie, jakie były w moim rozmiarze (6 sztuk) i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością! Dodatkowo slim fit jest znacząco "slimmer" niż w CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxford Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 W takim przedziale cenowym dostaniesz koszulę z Wólczanki - taką Jeśli dołożysz 50 złotych, to tutaj jest alternatywny wybór - materiał lepszej jakości. Pewnie da się znaleźć coś bardziej sensownego w tej cenie, ale nic więcej mi na myśl nie przychodzi Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Wólczanki wolałbym uniknąć, mam już jedną białą garniturową i jakość materiału pozostawia wiele do życzenia niestety. http://www.formen.com.pl/606,pl_otto-hauptmann-626-1-627-1-koszula-biala-albiate-na-spinki.htmlCo sądzicie o koszulach tej firmy ? Opłaca się dać te 2 stówki za nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Podobno Lambert jest znacznie lepszy niż podstawowa linia Wólczanki. Ale to musi się wypowiedzieć ktoś kto użytkuje Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Jest o wiele lepszy, szczególnie modele z metką informującą o pochodzeniu tkaniny, bo jest się czasem czym chwalić Oczywiście tkanina to nie wszystko, ale są to całkiem dobre koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Z moich doświadczeń wynika:- Wólczanka - loteria, można trafić na koszulę nie do wyprasowania, a można i całkiem nieźle- Lambert bez "metkowanej" tkaniny - też różnie, większość okej, ale jedną trafiłem trochę "kartonową"- Lambert z metką producenta - mam dwie z bawełny od Getznera - kupione w okazyjnej cenie - jakość tkaniny świetnaCo do samego uszycia - według mnie jest dobrze, naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Podsumowując, koszule Lamberta z metką producenta to według mnie produkt wysokiej jakości w rozsądnej cenie (zwłaszcza podczas promocji) - warto kupować.Co ciekawe mój tata ma dość dużo naprawdę starych koszul Wólczanki, które z racji wieku nie nadają się już na wyjścia, ale jakość tkaniny porównując do dzisiejszych wyrobów jest sporo lepsza. Chociaż Ameryki chyba nie odkryłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Wólczanki wolałbym uniknąć, mam już jedną białą garniturową i jakość materiału pozostawia wiele do życzenia niestety. http://www.formen.com.pl/606,pl_otto-hauptmann-626-1-627-1-koszula-biala-albiate-na-spinki.htmlCo sądzicie o koszulach tej firmy ? Opłaca się dać te 2 stówki za nią? Jeśli jesteś z Warszawy, to dokładnie taką koszulę Otto Hauptman możesz kupić taniej w outlecie Royal Collection. Tylko wiadomo - outlet, to i rozmiaru może nie być. Możesz się też przejść do Peek & Cloppenburg i zobaczyć linie "luxury" ich marek własnych, np. Jake's. Za bodaj 180 zł możesz coś kupić - nie nosiłem, ale na "macanko" jakość materiału naprawdę dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 "Kiedyś to było lepiej" Niestety, wszyscy szukają oszczędności, na czym cierpi jakość. Żeby nie było spamu, zapytam: czy ktoś ma doświadczenia z koszulami firmy Wilsoor? Ostatnio gdzieś mi wpadł w oko ich sklep, ale nic o nich nie słyszałem. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xif Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Abstrahując już od dość 'kontrowersyjnego' designu (poprzednie kolekcje choć w części nawiązywały do klasyki), w mojej ocenie nie są one warte swojej ceny, a nadto krój "slim fit" to typowy polski slim fit - co oznacza, że koszula wymaga dalszego taliowania w zakładzie krawieckim. Bawełna dość dobrej jakości, jednak nie ma startu np. do Osovskiego. W tej (a nawet niższej) cenie poleciłbym zdecydowanie TM Lewin, CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Wólczanki wolałbym uniknąć, mam już jedną białą garniturową i jakość materiału pozostawia wiele do życzenia niestety. http://www.formen.com.pl/606,pl_otto-hauptmann-626-1-627-1-koszula-biala-albiate-na-spinki.htmlCo sądzicie o koszulach tej firmy ? Opłaca się dać te 2 stówki za nią? warto zwrócić uwagę na proporcje obwód klatka/talia dla sylwetki slim fit, lepsze niż w Wólczance. Kilka lat temu w Klifie kupiłem koszulę tej marki i byłem z niej bardzo zadowolony, raz przez właśnie dobre proporcje "slim fit", dwa materiał. Ale na podstawie doświadczeń z jedną koszulą trudno o werdykt jak masz możliwość to oceń osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Zajrzyj jeszcze na stronę Osovskiego - właśnie mają wyprzedaż, więc za 130-150 zł można kupić koszulę z dobrej bawełny (C. Albini), która na pewno nie będzie gorsza, a pewnie lepsza niż inne, o których była tu mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pooshek Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Jest o wiele lepszy, szczególnie modele z metką informującą o pochodzeniu tkaniny, bo jest się czasem czym chwalić Oczywiście tkanina to nie wszystko, ale są to całkiem dobre koszule. Ostatnio planowałem zakup pierwszej koszuli Lamberta, żeby porównać jak wypada na tle dotychczas użytkowanych. Mam pytanie co do wspomnianych koszul z lepszej tkaniny. Być może niewłaściwie szukałem, ale w sklepie internetowym nie spotkałem informacji tego typu. Są niektóre modele, które opisuje się "koszula męska coś tam", jak w przykładzie poniżej. http://www.wolczanka.pl/lambert/koszula-lambert,id-68536 Babeczka w sklepie też wiedziała mniej więcej tyle co ja. Można to jakoś ustalić, czy konieczne jest własnoręczne przeglądanie każdej koszuli w poszukiwaniu metki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Najlepszą jakość tkanin będziesz miał tam, gdzie w opisie produktu zostanie podany producent tkaniny - tak jak w linku który podałem na poprzedniej stronie. Dla ułatwienia na ich stronie ułóż koszule od najwyższej do najniższej ceny, te na początku będą najprawdopodobniej z renomowanych materiałów. A w sklepie też po cenach szukaj - poproś o najdroższe Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Chyba jednak nie będzie tak prosto - koszula z bawełny Getzner potrafi kosztować poniżej 100 złotych a za jakiś worek na kartofle w tym samym czasie firma każe sobie płacić prawie 300. Pozostaje chyba tylko szukanie metek wszytych w koszulę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Odnosząc się tylko do Wólczanki, koszule z bawełny Getzner zazwyczaj osiągają najwyższe ceny z ich produktów. Wydaje mi się, że właśnie największą szansę na trafienie osiągniemy w tym wyższym przedziale cenowym - tak przynajmniej ja oglądałem koszule w ich sklepie internetowym. Ale oczywiście, sprawdzanie metek to konieczność. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pooshek Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Masz rację, stosując kryterium cenowe znalazłem kilka egzemplarzy. Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 25 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2015 Do usług Aczkolwiek tak jak koledzy sugerowali, zajrzyj na stronę Osovskiego, bo są teraz wyprzedaże, a jakość jest lepsza niż Wólczanka. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi