emense Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2014 wólczanka:koszula ok 5 lat: - kołnierz nie trzyma swojej formy(wywija się do wewnątrz) i nie chowa się pod marynarke, - materiał z domieszką poliestru, - lewy rękaw krótszy o ok. 1cm massimo dutti: koszula ok 6 miesięcy:- mankiety i kołnierz mogły by być twardsze(koszula pół- formalna), reszta na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2014 Mam w tej chwili po kilka koszul Osovski, Lambert i regularnej Wólczanki. Spośród nich te pierwsze wyróżniają się według mnie przede wszystkim tkaninami i ciekawszymi wzorami. Poza tym najlepiej pasują na moją sylwetkę, ale to kwestia wybitnie indywidualna. Jakość szycia jest porównywalna z Lambertami i lepsza niż w Wólczance (tam kilkukrotnie spotkałem się z np. bardzo postrzępionym szwem na rękawie). Niemniej regularne ceny są moim zdaniem faktycznie trochę za wysokie, ale w przecenie albo akcjach typu "3 za 2" uważam, że koszule te to dobra inwestycja. Poza tymi markami jako wołów roboczych korzystam również z koszul marki własnej Peek&Cloppenburg Jakes'. Fajne wzory (zwłaszcza w modelach bardziej casualowych) i dobry stosunek jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2014 Mosze, często odsyłamy początkujących do wyszukiwarki i dziwimy się, że nic nie mogą znaleźć... Prośba do Ciebie - pisz poprawnie nazwy marek, chociażby po to, by korzystanie z 'szukajki' mogło być bardziej efektywne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2014 Skąd ta opinia: "osovski [...] najlepsza polska marka koszulowa chyba", najlepsza wg czego? Najdroższa - to się zgadza. Pozostawiłem pewną dozę wątpliwości Uważam, że mają fajne materiały i jest w czym wybierać. Jeżeli chodzi o cenę to mogłaby być niższa, ale często robią promocje i wtedy można złowić coś za połowę ceny. Z drugiej strony bardzo podobają mi się koszule Eton - często zaglądam na ich stronę, ale czy jakakolwiek koszula warta jest ponad 200 euro? Szczerze wątpię. Po pierwsze tekst jest z przymrużeniem oka napisany. Co do marek to oczywiście Lambert/Lantier jeszcze jakość fajna, wzornictwo bez szału. Bytom - tutaj zawsze zagadka, czasem można kupić coś naprawdę fajnego, ale często niestety poziom kiepski za stosunkowo duże pieniądze (250 zł). Co do Wilsoora to rzeczywiście z ich jakością nie jest najgorzej zagalopowałem się. Dziwi mnie tylko, że mają tyle okropnych modeli. Naprawdę ktoś to kupuje ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 18 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2014 Skąd ta opinia: "osovskim [...] najlepsza polska marka koszulowa chyba", najlepsza wg czego? Najdroższa - to się zgadza. Maximo (Massimo Dutti) - użytkuję 4 koszule, dokupiłem 2 każualowe; koszule jak koszule, ogólnie - przeciętne, ale za cenę z Allegro (60-100 zł, na pewno nie więcej) są przywoite. Raczej już nie kupię garniturowej, bo wolę lepsze, ale powyższa miażdżąca krytyta, biorąc pod uwagę cenę, jest mocno przesadzona. Osovski chyba nie jest najdroższy. A Emmanuel Berg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrejos Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Też mam kilka koszul marki OSOVSKI, jednak zakup przez internet wiąże się z pewnym ryzykiem. Można trafić na materiały zdecydowanie gorszej jakości, nawet jeśli mają przyszytą metkę tkalni Thomas Mason. Mam dwie koszule z materiałów tej tkalnii od marki OSOVSKI i jedna jest naprawdę dobra, a druga mam wrażenie, że czasem Wólczanka ma lepsze materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2014 Ja mam póki co jedną (tą z konkursu). Pomijając przeboje z samym zamówieniem, materiałowi (len w drobną granatową białą krateczkę) nie mogę nic zarzucić. To chyba mój pierwszy czysty len, który się nie gniecie. (a przynajmniej mam nadzieję, że to len bo na metce stoi jak byk 100 % bawełny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Pewnie to zabrzmi nie miło ale z koszulami szytymi przez polskie firmy uważane za creme de la creme, mam mały problem.Ich jedyną wartością dodaną jest tkanina dobrej jakości natomiast sposób odszycia dalej mocno kuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 21 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2014 Ja mam dwie koszule Osovskiego i obie są uszyte ze świetnych tkanin choć od dwóch róznych producentów. Na moją sylwetkę pasują idealnie w wersji slim, krój, szerokość, długość rękawów wszystko ok. Kupione w trakcie wyprzedaży, Cena regularna jest dość zaporowa jednak w cenach wyprzedażowych jak dla mnie nie do pobicia. Dla porównania, mam też po jednej koszuli TM Lewin, Charles Tyrwhhitt i Thomas Pink. Akurat porównując konkretnie posiadane przeze mnie egzemplarze Osovski trochę odbiega jakością od powyższych ale bez dramatu. Mam też dwie koszule Bytomia i tu akurat trafiłem bardzo źle, nie przeczytałem wcześniejszych uwag niektórych kolegów, że trzeba sprawdzać jakość materiału no i jest prawdziwa wpadka. Produktów Wólczanki ani Vistuli nigdy nie miałem więc nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Czy ja dobrze zrozumiałem powyższe, że Osovski jest gorszej jakości niż TML i CT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Też mnie to zaciekawiło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Koszule slim fit z dużym (męskim) kołnierzykiem semi spread, z wyłogami chowającymi się pod klapy marynarki, w uczciwej cenie - gdzie mogę znaleźć? (mogą być sklepy internetowe w EU). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 R50, np w TMLewin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Panowie (oraz nieliczne Panie)Jakbyście mieli kupić dla siebie 4 sztuki koszul budżetowych, to wybralibyście ofertę TM Lewi czy CT? Wybór tylko pośród tych dwóch firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Było kilkanaście razy, jest szkoła falenicka i otwocka, dla mnie CT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 CT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Ja też postawiłbym na CT. Choć mam tylko jedną koszulę TM L. to jednak koszule CT dają lepsze wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Ja po moich skromnych doświadczeniach z CT i Hawes & Curtis (po jednej koszuli z każdej firmy), wybrałbym to drugie, ponieważ w koszuli CT, którą kupiłem, zawijają się rogi kołnierzyka (wymiana nie pomogła), w HC nie ma takiego problemu. TM nie brałem jeszcze, mam w planach sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Widziałem, ale uznałem, że warto napisac o tych rogach kołnierzyka, ja np., gdybym wiedział wcześniej, że taki problem występuje w CT (a wiem teraz, że nie tylko u mnie), nie kupowałbym tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 wybieram koszule występujące w działach 'codziennych', z tego co widziałem, Twój problem dotyczył tych bardziej formalnych. H&C planuje wypróbować następnym razem, gdy nie będę miał tak poważnego debetu koszul ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Daj później znać, czy w Twoich koszulach problem wystąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Chciałbym zrobić kilka poprawek w mojej ulubionej koszuli i uzyskać z niej wykrój. Czy coś takiego praktykuje się w zakładach krawieckich? Jeśli tak, z jakimi kosztami wiąże się udostępnienie wykroju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 8 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2014 Sekret - kupiłem na próbę różową koszulę na spinki Hawes & Curtis i pomijając kwestię kołnierzyka (które w koszulach CT nie sprawiają mi problemów) to jednak pierwsze odczucia są lepsze, niż w przypadku koszul CT. Szkoda tylko, że mają mniejszy wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 8 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2014 Panowie co powiecie o rozmiarówce H&C? Interesują mnie modele wyszczuplone - jakie brać poprawki?Zamawiać będę równocześnie z CT i H&C, będzie okazja do porównania, może nawet zrobię parę zdjęć-zestawień detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Bażant - czy za przesyłkę faktycznie wzięli 20 funtów? (dla porównania Rosja 14Ł, Nigeria i Ghana 13Ł, czy Francja 10Ł)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi