Bartek Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Pojedź do Peek&Cloppenburg, na pewno coś się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miyagi Napisano 22 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2013 Poplin to tragedia. Mam dwie koszule z takiego materiału (od Balthazara, w ich próbniku nazywa się chyba Savoy). Cienki, gniotowy, trudny w prasowaniu, słabo oddychający. Ładnie wygląda, poza tym nie ma zalet. Podpisuję się pod tą opinią w 100%. Mam trzy koszule z tego typu materiału z dV i są dokładnie takie, jaki pisze Velahrn. A ja zauważyłem dość znaczną różnicę pomiędzy popelinami Savoy i pozostałymi tego samego producenta, a inną popeliną od Balthazara i jeszcze jakąś od Da Vinci. Podczas gdy Savoye okazały się sztywne i stosunkowo trudne do dokładnego wyprasowania, te inne, których nazw nie pamiętam, są miękkie i łatwo się je prasuje, mimo, że to także popeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Witam Panowie, co sądzicie o kozulach : http://eu.suitsupply.com/shirts/white-shirt-double-cuff-h701/H701,en,pd.html?start=12&cgid=Shirts&prefn1=color&prefv1=White http://eu.suitsupply.com/shirts/white-shirt-double-cuff-h698/H698,en,pd.html?start=11&cgid=Shirts&prefn1=color&prefv1=White Macie jakiś doświadczenia z koszulami marki SS ? Cena wydaje się być atrakcyjna szczególnie, że zestaw zawiera guziki smokingowe. Którą polecilibyście do smokingu, bardziej podoba mi się ta bez plisy, ale nie wiem czy ten typ kołnierzyka dobrze będzie wyglądał z muchą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Użytkuje od niedawna koszulę marki Vistula Lantier. Wykonana z tkaniny getzner. Mogę śmiało stwierdzić, że bawełna jest doskonałej jakości - jest gruba, mięsista, oddychająca, nie widać po niej zagnieceń, ładnie się układa (czyli wszystko, czego Balthazarowy savoy nie ma). Gdyby nie to, że nie mają mojego rozmiaru (38 jest za wąski w klatce piersiowej, 39 za szeroki w barkach), to bez chwili wahania przerzuciłbym się na koszule RTW. A tak - cóż, samą koszulę lekko wytaliowałem, ale barki są za szerokie o 2-3 cm i jednak przeszkadza mi ta świadomość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 26 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Użytkuje od niedawna koszulę marki Vistula Lantier. Wykonana z tkaniny getzner. Mogę śmiało stwierdzić, że bawełna jest doskonałej jakości - jest gruba, mięsista, oddychająca, nie widać po niej zagnieceń, ładnie się układa (czyli wszystko, czego Balthazarowy savoy nie ma). Gdyby nie to, że nie mają mojego rozmiaru (38 jest za wąski w klatce piersiowej, 39 za szeroki w barkach), to bez chwili wahania przerzuciłbym się na koszule RTW. A tak - cóż, samą koszulę lekko wytaliowałem, ale barki są za szerokie o 2-3 cm i jednak przeszkadza mi ta świadomość... Potwierdzam świetną jakość bawełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 26 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2013 A który to konkretnie model? Na stronie Vistuli nie widzę takiego oznaczenie tkaniny. (ale też jeszcze wszystkich koszul nie przejrzałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2013 To zadziwiające, ale rzeczywiście się tym nie chwalą. Ja kupiłem te koszulę: http://sklep.vistula.pl/product-pol-2320176-Koszula-DALLAS-STANDARD-K-Lantier.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 26 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 28 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2013 Panowie, możecie polecić jakie sklepy warto odwiedzić w celu zakupu koszul z mankietami na spinki w Gdańsku i także w Outlecie Fashion House w tym samym mieście? Chodzi mi o coś w przedziale cenowym 150-200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomeranus Napisano 28 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2013 Panowie, możecie polecić jakie sklepy warto odwiedzić w celu zakupu koszul z mankietami na spinki w Gdańsku i także w Outlecie Fashion House w tym samym mieście? Chodzi mi o coś w przedziale cenowym 150-200 zł. Ja bym sprawdził w P&K w Galerii Bałtyckiej czy też tamtejszej Vistuli. Ta ostatnia marka ma też sklep w Fashion House. Najlepiej wejdź sobie na stronę GB i FH i zobacz jakie sklepy tam znajdziesz. O jakości poszczególnych marek poczytaj sobie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 3 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2013 Panowie jeśli koszula ma "zaszewki" jak na zdjęciu możliwe jest jeszcze jej taliowanie na plecach czy raczej efekt końcowy będzie mizerny ? Chodzi o taliowanie jak na zdjęciu nr 1 w koszuli jak na zdjęciu nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 3 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2013 Dodam, że chodzi o koszulę dla pana młodego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 3 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2013 Dodam, że chodzi o koszulę dla pana młodego. śmiało , najlepiej zlikwidować obecne taliowanie i zwęzić bokami łącznie z rękawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 3 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2013 Panowie, ktoś chętny do dołączenia się do zamówienia w TM Lewin ? Sam zamówiłbym 2-3 koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 13 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2013 Poszukuję casualowych koszul z dwiema kieszeniami, w przedziale cenowym TM Lewin i CT. Natknął się może ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2013 Zamów w CT i poproś o doszycie kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alchemique Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Po przeczytaniu paru ostatnich stron tego wątku zdecydowałem, że nie będę kupował kolejnej koszuli Lamberta. Zamierzam tym razem spróbować zachwalanych tutaj CT lub TML, problem jest tylko z wymiarem, nosze lambertowskie 188-194/41 slim, czy możecie polecić w jaki rozmiar powinienem celować przy zamawianiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2013 Z tym zachwalanym TML to lepiej uważaj (koszul z CT nie kupowałem to i się nie wypowiadam). Brałem od nich łącznie 5 koszul - bardzo dobry jakościowo był royal oxford (vide koszula bengal stripes), znośna poppelina, luxury twill po dłuższym użytkowaniu postawiłbym poziom niżej niż moje koszule Lamberta, a koszule z tkaniny pinpoint to krótko rzecz ujmując tragedia (nawet za darmo bym tego nie brał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2013 Wie ktoś czy dostanę gdzieś w Warszawie taką koszulę dżinsową czy chambray, jaką kiedyś prezentował MT, w przystępnej cenie powiedzmy do 150 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bragson Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Witajcie, czy ktoś miał styczność z koszulami marki Camice ? warto, czy może omijać szerokim łukiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Panowie, możecie polecić jakie sklepy warto odwiedzić w celu zakupu koszul z mankietami na spinki w Gdańsku i także w Outlecie Fashion House w tym samym mieście? Chodzi mi o coś w przedziale cenowym 150-200 zł. Jeżeli chodzi o koszule w zadanym przedziale cenowym to polecam sklep Mars. Przyzwoity wybór w przyzwoitych cenach, bez fajerwerków. http://goo.gl/maps/oEpaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Czy mógłby ktoś napisać jak często pojawiają się koszule w bardzo atrakcyjnej cenie w sklepie moderntailor? Ostatnio była koszula za 20$ i niestety przegapiłem moment. Teraz najtaniej można kupić za 50$ i jak dla mnie o parenaście dolców za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Akurat była przecena z 50$ na 20$ i stąd moje pytanie czy często takie okazje się zdarzają, bo stronę znam zaledwie od dwóch tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Zawsze są tam 2-3 materiały przecenione na 20$ tylko dla nowych klientów. Ogólnie akceptowalne jakościowo materiały są od 70$, ale często są one przeceniane na 50$, np. wtedy gdy się pojawiają nowe wzory w próbnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Bardzo dziękuję za informacje. Edit: Byłbym zapomniał, mógłbyś napisać po czym można poznać dobre materiały (oprócz ceny rzecz jasna), bo z tego co widzę opis jest dosć lakoniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi