LooQ Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Mógłby ktoś mi doradzić, z jakich sklepów warto kupować jeansowe koszule? Przedział cenowy do 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 Ale mówisz o takich bardziej eleganckich czy zwykłych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Eh. Przez modę nie koniecznie chciałem wyrazić, że jestem tylko i wyłącznie jakimś pustym kolesiem goniąxym za nowinkami. Chociaż nie powiem, że w ogóle mnie nie interesują. Ale widzę też, że na forum jednak moda odrazu się źle kojarzy i prawdopodobnie zostałem naznaczony negatywnie. No cóż, chyba przyjdzie mi męczyć się samemu z doborem wszystkiego. Coś Ty, pokuta i zaczynasz od nowa Hehe. Ok, taki humor to rozumiem! To w ramach pokuty może zaryzykuję jakiś debiut? Przy okazji bede sie mogł zapytać o co polecacie rozwinàć moją garderobę w pierwszej kolejności. Tylko dajcie mi odrobinę czasu, bo właśnie zaczyna mi się remont w domu. Na pewno tego czego mi brakuje, to buty (mam niestety rozmiar 46/47 - stopa 30cm ;( ), bo z powodu rozmiaru nie wiem gdzie zdobyć. A drugie to koszule. Wole wydać na lepszej jakosci, ale nie wiem w jakich sklepach (na MTM chyba mnie na razie nie stac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Jaki budżet na koszulę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LooQ Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Ale mówisz o takich bardziej eleganckich czy zwykłych?Zwykła, taka jak ze zdjęcia sprzed paru postów jest wspaniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LooQ Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Ale mówisz o takich bardziej eleganckich czy zwykłych?Zwykła, taka jak ze zdjęcia wlf jest wspaniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Poszukaj w outletach firm robiących dżinsy (Levi's, Lee, Wrangler itp.) lub w sieciówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Jaki budżet na koszulę? Zależy jakiej jakości. Normalnie kupowałem w MD - te z metką, że robione we włoszech lub portugalii. Od tych z made in turkey lub china stronię z daleka. Więc na razie wydawałem 250 zł. Chyba, ze na wyprzedaży to po 80-150. Oczywiście mogę wydać więcej - wszystko zależy od jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 Prawdę mówiąc, dobrą koszulę ze świetnej egipskiej bawełny kupiłem kiedyś za 250 zł w Wólczance (z brandem Lambert). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 Ale mówisz o takich bardziej eleganckich czy zwykłych?Zwykła, taka jak ze zdjęcia sprzed paru postów jest wspaniała. http://answear.com/117513-blend-koszula.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Bardzo dobra inwestycja sa koszule od Brooks Brothers, a szczegolnie seria "Non Iron All Cotton", bardzo tanie (za 1 koszule T&A mozna miec 10 B.B.) za to jakosc materialow i szycia naprawde wysoka. Dostałem właśnie w prezencie kilka koszul od BB, więc podzielę się obserwacjami, zwłaszcza że na forum mało informacji. Mam właśnie z rzeczonej serii, istotnie nie są drogie, bawełna dobra jakościowo, przyzwoite guziki i wykonanie. Natomiast rozmiarówka . Wielkie, a niekiedy gigantyczne. Mam wyłącznie slim fit, i to jest slim absolutnie tylko i wyłącznie z nazwy. Rękawy bardzo szerokie, dziura rękawowa ogromna. Jeżeli ktoś nie ma solidnej nadwagi, należy ewentualnie celować w extended slim (nie mam takowej, więc jednoznacznie i stanowczo polecić nie mogę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2012 Brooks no more jak mawiają ludzie na style forum. Koszule obecnie przez nich oferowane niewiele mają wspólnego z tymi opisywanymi u Roetzela. Podobnie jest zresztą z jakością butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 10 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2012 Dostałem właśnie w prezencie kilka koszul od BB, więc podzielę się obserwacjami, zwłaszcza że na forum mało informacji. Mam właśnie z rzeczonej serii, istotnie nie są drogie, bawełna dobra jakościowo, przyzwoite guziki i wykonanie. Natomiast rozmiarówka . Wielkie, a niekiedy gigantyczne. Mam wyłącznie slim fit, i to jest slim absolutnie tylko i wyłącznie z nazwy. Rękawy bardzo szerokie, dziura rękawowa ogromna. Jeżeli ktoś nie ma solidnej nadwagi, należy ewentualnie celować w extended slim (nie mam takowej, więc jednoznacznie i stanowczo polecić nie mogę). To jakby dla mnie. Kupuję slim fit i wychodzi, ze mój kark 44 i prawie 100 kilo są "slim". To potencjalnie nieźle poprawia humor. Ja nie jestem gruby, ale dość potężny w każdym wymiarze, może powinienem spróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid44 Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Hej! Przymierzam się właśnie do kupna moich pierwszych koszul przez sieć, no i mam pewną zagwozdkę - mianowicie długość rękawa. W rozmiarówce Charles Tyrwhitt najkrótszy ma długość 29" czyli 72,5cm, natomiast w moich obecnych koszulach to 66-68cm. Dajmy na to w rozmiarówce TM Lewin jak mniemam kołnierzyk 15,5 jest odpowiednikiem mojego 40, a tu standardem jest rękaw 34,5" czyli 86,25cm - czyli ręce musiałbym mieć długie jak orangutan... Jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że ta dość spora długość może wynikać z mierzenia po rozwinięciu mankietów... ale to są tylko moje przypuszczenia Jak zatem właściwie dobrać ichniejszy rozmiar do moich 66-68cm? Bardzo bardzo proszę o wszelkie podpowiedzi... Pozdrawiam serdecznie, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Podpowiedź: przeczytać jak się mierzyć na stronie: http://www.tmlewin.co.uk/Size-Chart-Tab ... GB,pg.html http://www.ctshirts.co.uk/how-to-measur ... e-yourself Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Khornes Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Pod poniższymi linkami znajdują się filmy TM Lewina o doborze odpowiedniego rozmiaru koszuli. Długość rękawa mierzona jest od środka karczka koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Hej! Przymierzam się właśnie do kupna moich pierwszych koszul przez sieć, no i mam pewną zagwozdkę - mianowicie długość rękawa. W rozmiarówce Charles Tyrwhitt najkrótszy ma długość 29" czyli 72,5cm, natomiast w moich obecnych koszulach to 66-68cm. Dajmy na to w rozmiarówce TM Lewin jak mniemam kołnierzyk 15,5 jest odpowiednikiem mojego 40, a tu standardem jest rękaw 34,5" czyli 86,25cm - czyli ręce musiałbym mieć długie jak orangutan... Jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że ta dość spora długość może wynikać z mierzenia po rozwinięciu mankietów... ale to są tylko moje przypuszczenia Jak zatem właściwie dobrać ichniejszy rozmiar do moich 66-68cm? Bardzo bardzo proszę o wszelkie podpowiedzi... Pozdrawiam serdecznie, M. Przy twoim rozmiarze brałbym rękaw minimum 36". Rękawy w moich koszulach mają ok. 64 cm i 34,5" okazał się o ok. 2 cm za krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid44 Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 W tej chwili zdecydowany już jestem na CT, a mierząc siebie wg ich instrukcji wychodzi mi 31,5... Sam już nie wiem Idealnym wzorem dopasowania do mojej budowy jest Vistula Red 176/182 M, może znajdzie się ktoś podobny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Ja mam 188 wzrostu, dość długie ręce - zamówiłem rękaw 36' (kołnierzyk 16') i musiałem skrócić ok 2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid44 Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 To przy twoich 188cm wzrostu Bartku moje skromne 176 może się plasować pewnie gdzieś między 31 a 33. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Zmierz lepiej siebie lub koszule, ktora dobrze lezy na Tobie. Nie staraj sie ekstrapolowac rozmiarowki i cudzej koszuli na siebie. Metr krawiecki dostaniesz w kazdej porzadnej pasmanterii - warto miec w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Zmierz rękę w sposób podany na stronie TML lub CT. Nie zgaduj, bo będziesz skracał albo dorabiał wszczepki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid44 Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Zmierz rękę w sposób podany na stronie TML lub CT. Nie zgaduj, bo będziesz skracał albo dorabiał wszczepki:) Zmierz lepiej siebie lub koszule, ktora dobrze lezy na Tobie. Nie staraj sie ekstrapolowac rozmiarowki i cudzej koszuli na siebie. Metr krawiecki dostaniesz w kazdej porzadnej pasmanterii - warto miec w domu.Racja. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Arros Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Co jest lepsze jeśli chodzi o koszule: MTM House of Tudors czy Vistula/Wólczanka/Eterna/Olymp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz12209 Napisano 29 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2012 Z czystym sumieniem mogę polecić Lamberta (Wólczanka). Kupuję głównie te koszule ponieważ wersja slim leży na mnie jak by była szyta na miarę, ale moim zdaniem jeśli brać pod uwagę stosunek ceny do jakości wypadają one bardzo dobrze. W sklepie internetowym kupuję te koszule zwykle za maksymalnie 150 zł (oczywiście przecenione normalna cena to 259 - 349). Najstarsze, które mam tj. ok 3 letnie nie straciły kolorów, nie widać na nich też innych śladów zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi