Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przydaje się niska wysuwana półka/szuflada podzielona na równe kwadraty (niczym herbaciarka). Ułożysz tam krawaty, spinki, zegarek ale również pasek do spodni.

Chciałem napisać o 'patencie' jak cytowany (mi tego brakuje i  chyba sobie sam dorobię :) ), ale Paparazzo wyczerpał temat i wszystko 'w punkt'. 

Opublikowano

Dzięki za wyczerpujący wpis. :) Półka na krawaty, paski - świetna opcja. Najlepiej chyba z wstawianymi przegródkami z materiału? Zrobię też chyba 2 cm (wysokość) półkę na poszetki. :D jak szaleć, to szaleć. 

Opublikowano

Nie mam pojęcia ale jako, że w najbliższym czasie sam będę zmagał się z zaplanowaniem swojej szafy, to mam zamiar właśnie coś takiego zamontować. To chyba najbardziej zoptymalizowany sposób na "upchnięcie" butów jaki do tej pory widziałem :)

Opublikowano

Moim zdaniem wysuwana belka sprawdza się świetnie na koszule. Zmierz dokładnie szerokość półek na buty by się nie okazało ze przy standardowej brakuje dosłownie 4 cm by 4 pary stały koło siebie. Inaczej trzeba robić na zmianę jedne do przodu, drugie tyłem.

I zastanów się nad przesuwanymi drzwiami, ja zamówiłem z takimi zamiast otwieranymi do siebie i bardzo żałuję. Ciągle się o wszystko blokują.

Ja też chwalę sobie kwadratowe, zamknięte szuflady, idealne na swetry i przybory do pastowania butów. Z dołu na buty warto zrobić wysuwaną szufladę otwartą na całą szerokość

Opublikowano

I zastanów się nad przesuwanymi drzwiami, ja zamówiłem z takimi zamiast otwieranymi do siebie i bardzo żałuję. Ciągle się o wszystko blokują.

O wszystko czyli o zawartość szafy ? W takim wypadku masz poprostu za mało przestrzeni, również mam przesuwne drzwi i zero problemu. Polecam zamiast tradycyjnych szaf rozwiązania typu system elfa. Sam decydujesz na co ile miejsca przeznaczasz, zabudowujesz ruchomymi drzwiami i masz dokładnie to co sobie wymyślisz i w każdej chwili możesz wszystko pozmieniać.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Potrzebuje jednego (!) wieszaka na marynarkę, szerokość 42 cm. Czy ktoś mógłby doradzić gdzie kupić? Najlepiej sklep stacjonarny w Warszawie, ale też internetowy z tanią przesyłką - oferty, które znalazłem, to wieszak za 1 zł i wysyłka za 20...

Opublikowano

Potrzebuje jednego (!) wieszaka na marynarkę, szerokość 42 cm. Czy ktoś mógłby doradzić gdzie kupić? Najlepiej sklep stacjonarny w Warszawie, ale też internetowy z tanią przesyłką - oferty, które znalazłem, to wieszak za 1 zł i wysyłka za 20...

Jeżeli jesteś z Warszawy możesz sprawdzić muji czy jakoś tak (ten japoński sklep ze wszystkim w prostej kartonowo/drewnianej stylistyce) - ale tego nie wiem. Na pewno wieszaki na spodnie z klipsami są w Piotrze i Pawle.

• 2 lata później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pozwolę sobie odgrzebać temat.

Gdzieś (chyba nawet tu na forum) widziałem taki sposób na przechowywanie skarpet i postanowiłem spróbować tak zorganizować szufladę. O ile stan zerowy zajmuje trochę czasu (zwłaszcza jeżeli wcześniej skarpety przechowywało się w formie "zośki" lub w totalnym chaosie), tak utrzymanie takiego stanu nie wymaga zbyt dużo czasu. No i jest pełen przegląd całej kolekcji stopowych ocieplaczy. ;)

IMG_20180122_180907.thumb.jpg.c7f873a565e2557e1753451a8a55b4b9.jpg

PS. No i tak trzymając się tematyki forum - komoda bespoke, nieskromnie pisząc. ;)

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 3
  • 7 lat później...