Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbowała ale nie wyszło? Co stanowiło problem? Na pewno dużą przeszkodą by była ta część która zwykle łączy się z satyną. Wiadomo, nie od razu Rzym zbudowano, nie od razu knita wydziergano. ;) Trzeba by było zacząć od czegoś prostszego.

Opublikowano

Spójrz jak duży i brzydki węzeł z tego wychodzi.

Ciężko się nie zgodzić, że węzeł krawata zrobionego według tej instrukcji będzie niezgrabny. Chyba wynika to z tego, że pani która dziergała te krawaty nie uwzględniła, że powinny się one zwężać na pewnym odcinku, a nie mieć formę paska jednolitej szerokości. To zastrzeżenie, które miałem od początku do tego samouczka, a którego wcześniej nie zgłosiłem. Stąd ciekawi mnie, czy nie ma gdzieś instrukcji, która pokazywałaby zmianę szerokości na odcinku, który "idzie pod kołnierz" koszuli. Takie dzierganie z uwzględnieniem stopniowo zmieniającej się szerokości to już trochę trudniejsze "fiku-miku", więc dobrze się odnieść do modelu, żeby zobaczyć jak tam dziergać. Tak czy siak, myślę że to piękne rękodzieło. To, co ta pani zrobiła.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@lubo69 --> dzięki za tego linka - może nie knita ale coś innego stamtąd zamówię:)

@mr.vintage --> z tego drugiego sklepu już korzystałem i jestem zadowolony z produktów i obsługi. U Tomka poszukam:)

Dziękuję

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Słuchajcie, gdzie nabywacie knity w przyzwoitych cenach? Chodzi mi o wełniane lub jedwabne (nie poliestrowe)

poniżej 100zł

W tej cenie nie ma wyboru, tylko okazje na wyprzedażach (np. w Dalvey).

Takie knity istnieją w regularnych cenach. 18gbp za jedwabne knity: 6cm - gładkie, w kropeczki, paseczki, oraz gładkie 8cm. Tylko nie wiem czy chcę adres podawać tu, bo będzie cyrk jak z józkiem turnerem ale z przyjemnoscią podam na pm.

Opublikowano

Swojego czasu zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem. Panowie co sądzicie o takich knitach?

Osobiście nie trawię krawatów w formie skarpetek (czyli zakończonych "tępo"); knity trójkątne jak najbardziej można dostać.