+Immune+ Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 ps2. nota bene - inny wątek dotyczacey sprawy z sali klubowej tez został skasowany - bez słowa wytłumaczenia...Nie jest to prawdą. Przeczytaj ostatnie kilka stron tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 15 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Panowie, Oto mój zapowiadany komentarz http://www.szarmant.pl/oswiadczenie Osoby brylujące w negatywnych komentarzach w tym wątku, odwołujące się do etosu gentlemana moim skromnym zdaniem powinni podpisać się imieniem i nazwiskiem pod swoimi wypowiedziami. Anonimowo łatwo jest ferować wyroki, skazywać na szafot i wzniecać powstania na forum. Roman Zaczkiewicz (info@szarmant.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jouka Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 cytat... "Poza tym jakoś nikt nie narzeka na możliwość okazyjnego zakupu materiałów / guzików / butów, a wręcz wszyscy rzucają się jak po chleb. A to dzięki tym prywatnym interesom. Panowie, chyba ...nikt z nas nie urodził się wczoraj. Zawsze będą jakieś prywatne interesy, tak ten świat jest zbudowany. m etosie rycerskim?" w takim razie - za guziki i buty - dzięki. chociaż nigdy się nie rzucałem po nie, "jak po chleb", i w ogóle nie rzucałem się - nic nie kupiłem - bo samolubnie powiem - że już mam:). i mam w d..ie prywatne interesy kilku panów, bo naiwnie, mimo starczego wieku myślałem, że "paru młodym jeszcze się chce" - i że to miło.. geszefciarze jesteście, panowie w tweedach:) a z Crockett& Jonesów - słomka wystaje, oj wystaje - mazowiecka... ps. zabawni jesteście i powinniście dostać w tyłek ps2. nota bene - inny wątek dotyczacey sprawy z sali klubowej tez został skasowany - bez słowa wytłumaczenia... 1) Opinia kolegi forumowego caporegime to opinia na temat innych osób, chyba nie mówił o sobie 2) Słowo wytłumaczenia +Immune+ z tego co pamiętam było - wątek został połączony z tym. Ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Panowie, Oto mój zapowiadany komentarz http://www.szarmant.pl/oswiadczenie Osoby brylujące w negatywnych komentarzach w tym wątku, odwołujące się do etosu gentlemana moim skromnym zdaniem powinni podpisać się imieniem i nazwiskiem pod swoimi wypowiedziami. Anonimowo łatwo jest ferować wyroki, skazywać na szafot i wzniecać powstania na forum. Roman Zaczkiewicz (info@szarmant.pl) Moich negatywnych komentarzy nie zmieniam. Oświadczenie powinno się znaleźć na Twoim blogu PRZED rozpętaniem całej sprawy na forum. Zachowanie Twoje i macaroniego na forum, w tym szczególnie kasowanie wpisów i banowanie konta, uważam za przejaw braku klasy - nawet jeśli to eksperyment społeczno-antropologiczny W najgorszym razie PP jest po prostu mało wiarygodny i nieuczciwy, ale sam chętnie poznałbym jego stanowisko w sprawie. Na koniec - wg Twojego własnego oświadczenia, motywem Twojego - przyznam uczciwie przeprowadzonego - śledztwa była właśnie współpraca z PP. Z mojej strony EOT - moje zaufanie obaj z macaronim straciliście bezpowrotnie. Imię i nazwisko na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldboy63 Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 napisał zaki; "Osoby brylujące w negatywnych komentarzach w tym wątku, odwołujące się do etosu gentlemana moim skromnym zdaniem" no właśnie - więcej skromności.... tego radzę - bez złośliwości /:)/ - się trzymać Panu w tweedach i kaszkiecie. ciszej nad tą trumną..../elegancji/... ps. ale o butach fajnie się czytało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 @qb_1 Zgadzam sie z Toba.. p.s. kiedys moje wpisy dotyczace wygrania przez MT- Fashion tez zostały skasowane/pewnie nie były zbyt przychylne/ P. To tyle odnosnie gentelmanów na forum.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldboy63 Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 wątek "Szarmant - antropologia męskiej elegancji".. "zaki Temat postu: Re: Szarmant.pl - antropologia męskiej elegancji PostWysłany: 23 Kwi 2011, 10:05 Online aktywista Awatar użytkownika Rejestracja: 01 Paź 2010, 14:54 Posty: 585 Miejscowość: Warszawa Z przyjemnością informuję, że forum bespoke.pl zyskało nowego użytkownika, a http://www.szarmant.pl/ nowego redaktora. Jest nim Peter Potkansky, jedyny polski krawiec na Savile Row. Peter będzie przybliżał czytelnikom stronę techniczną szycia na miarę i dostaniemy wieści z pierwszej ręki z Savile Row. Jako pierwsi w Polsce informujemy, że już od przyszłego miesiąca będzie możliwość skorzystania z usług Atelier Potkansky także w naszym kraju" .............. - ale antropologiczna elegancja.., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Panowie, czytam ten wątek od wczoraj wieczorem. Przeczytałem oświadczenie na szarmant.pl i nie rozumiem dlaczego zostały usunięty posty z forum. Są duże wątpliwości, znaki zapytania, domysły, domniemania. Ale gdzie jest dowód???? Ja go nigdzie nie widzę. 1. Czy jest ktoś na miejscu w Londynie, kto mógłby się przejść po kilku krawcach z Saville Row i popytać o PP? 2. Czy ktoś kontaktował się ze stowarzyszeniem z Saville Row i pytał o Piotra Potkanskiego? Pozdrawiam Torunian PS. Mam doświadczenie w PR i komunikacji kryzysowej, mogę Zakiemu i Macaroniemu doradzić, że jeśli chcą odbudować swoją wiarygodność to powinni ujawnić 100% faktów i dowodów. Jeśli ich nie mają, to słowo "przepraszam" jest najlepszym wyjściem i sposobem na wyjście z kryzysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montalbano Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Osoby brylujące w negatywnych komentarzach w tym wątku, odwołujące się do etosu gentlemana moim skromnym zdaniem powinni podpisać się imieniem i nazwiskiem pod swoimi wypowiedziami. Anonimowo łatwo jest ferować wyroki, skazywać na szafot i wzniecać powstania na forum. To pewnie nie do mnie, ale... Zaki niestety mieszasz cały czas dwie rzeczywistości - rzeczywistość, w której jesteś Panem Romanem Z., i rzeczywistość tutejszego anonimowego forum, na którym jesteś zakim. To pomieszanie rzeczywistości było przyczyną całego tego godnego pożałowania "incydentu" na forum. Powyższy Twój wpis sprawia, że obawiam się, iż cały czas nie rozumiesz, co się tak naprawdę stało. Qb_1, oldboy i inni (w tym niżej podpisany) nie krytykują Pana Romana Z. z "reala" - oni krytykują zakiego z forum bespoke. Dlatego Twoje żądanie jest chybione - abstrahuję tu od tego, że z pewnych powodów jest też nieleganckie. pzdr montalb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montalbano Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 1. Czy jest ktoś na miejscu w Londynie, kto mógłby się przejść po kilku krawcach z Saville Row i popytać o PP? 2. Czy ktoś kontaktował się ze stowarzyszeniem z Saville Row i pytał o Piotra Potkanskiego? Oczywiście pewnie może to być interesujące - ale mleko, które się wylało dotyczy czego innego. Mam doświadczenie w PR i komunikacji kryzysowej, mogę Zakiemu i Macaroniemu doradzić, że jeśli chcą odbudować swoją wiarygodność to powinni ujawnić 100% faktów i dowodów. Jeśli ich nie mają, to słowo "przepraszam" jest najlepszym wyjściem i sposobem na wyjście z kryzysu. Niestety, macaroni nabrał wody w usta - co jest btw. złą strategią jak sam piszesz - a zaki upiera się przy swoim. "Fakty i dowody" nic tu nie zmienią, bo nie to jest przyczyna niniejszej dyskusji. Myślę, że część uczestników forum oczekuje przywrócenia konta i postów PP. Dla mnie to minimum tego, co administratorzy powinni zrobić. Póki co idę na browca czego i kolegom (a być może i koleżankom) życzę. pzdr montalb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Jeżeli przywrócenie postów PP jest możliwe ( myślałem że to fizycznie z baśki usuwa wpisy ), to jestem zdecydowanie za takim rozwiązaniem. Abstrahując od samej dysputy tutaj toczonej, to jednak usunięcie postów aktywnego użytkownika w wielu tematach spowodowało chaos, polegający na "gadaniu z duchami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 [podpis]A zaglądałeś do wątku który masz w stopce? http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=3&t=612&start=0 tam też się działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 ale o co chodzi, ten pan P. kogos oszukal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Panowie, Po pierwsze- nigdy nie łączyły mnie i nie łączą z panem Potkańskim żadne interesy czy też sprawy finansowe. Po drugie afera rozpętała się na III spotkaniu forumowym (zeszła niedziela) kiedy to wyraziłem wobec Zakiego swoje wątpliwości dotyczące wiarygodności PeteraP, zwłaszcza niejasnego dla mnie statusu jego firmy teraz na Savile Row. Zaki, jak każdy rozsądny człowiek w takiej sytuacji, zaczął weryfikować informacje o Peterze. Nie jest więc tak, że nie wyszedł im interes i Zaki postanowił się policzyć z Potkańskim jak tu sugerowano. Interes nie wyszedł, bo Zaki ośmielił się zapytać parę osób w Anlgii o Potkańskiego. Po trzecie- Peter Potkański dowiedziawszy się, że ktoś z Polski weryfikuje informacje o nim zaczął grozić sądem najpierw Zakiemu, później też mi. Korespondencja na forum to tylko drobna część korespondencji jaka między nami wtedy przepływała. Jej poziom emocjonalny był wysoki. Peter nie wyjaśnił przekonująco drążących nas od dłuższego czasu wątpliwości. Ostateczne ich potwierdzenie dała rozmowa Zakiego z biurem Holland and Sherry, w którym to budynku Potkanski ma rzekomo swoje atelier (więcej na szarmant.pl). Zdecydowałem się USUNĄĆ konto PetraP, biorę za to całą odpowiedzialność. Moja reakcja była ostra, bo Peter nie był ZWYKŁYM członkiem forum. Jest tu uważany za autorytet. Mój blog, oraz nasze forum były dla niego areną i przyczyniły się do kreowania go. Oczywiście, ponoszę odpowiedzialność przed Peterem za skasowanie konta, ale też przed wami za merytoryczną zawartość postów i wiarygodność osób, które uchodzą tu za autorytety. A jest to duża odpowiedzialność biorąc pod uwagę statystki forum z przeszło pół milionem odsłon miesięcznie. Ze względy na groźby odpowiedzialności prawnej nie mogę napisać tu wszystkiego. Cała sytuacja jest de facto bardziej absurdalna i śmieszna, niż tajemnicza. Zainteresowanych zapraszam na priv. Powiem tylko, że jest kategoria osób, której żaden z nas nie chciałby mieć przy sobie, najczęściej za późno orientujemy się, że mamy do czynienia właśnie z taką osobą. W całym zamieszaniu najbardziej ucierpiało forum. Morale siadło. Zrobię wszystko żeby oczyścić atmosferę, jednak przywrócenia konta i postów PeteraP nie wyobrażam sobie. Dla mnie jest to osoba całkowicie niewiarygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 A nie trzeba było tak od razu ,a niesmak został.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 wnioskuję o zamknięcie tematu, na poście Macaroniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 nie ma sensu tego dalej ciągnąć, chociaż temat frapujący w każdym razie dziękować należy Zakiemu za ostrzeżenie: nie wyobrażam sobie sytuacji, w której ktoś z czytających blogi lub forum obstalował sobie garnitur u tego krawca za 10K PLN i powiedzmy otrzymał towar niezgodny z oczekiwaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemas22 Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Moim zdaniem caly ten watek warto usunac. Nie powinien byl w ogole powstac. Mozecie napisac komentarz z ostrzezeniem w watku o atelier potkansky, a info że już nie wspolpracujecie wydaje mi się że najlepiej pasuje na Waszych blogach. Ten temat nie dodaje splendoru, niczemu nie sluzy, jest malo elegancki i przede wszystkim nie ma w nim glosu drugiej strony. On do tego nota bene dobrego forum po prostu nie pasuje, zasmieca je, tworzy zamieszanie i psuje opinie. Jest też swiadectwem niezbyt korzystnych dla forum praktyk. Blokowanie tematu jest bez sensu. Trzeba go usunac w calosci. Po co osoby postronne maja czytac takie niezrozumiale dla nich rzeczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 nie wyobrażam sobie sytuacji, w której ktoś z czytających blogi lub forum obstalował sobie garnitur u tego krawca za 10K PLN i powiedzmy otrzymał towar niezgodny z oczekiwaniami To już zbyt daleko idące gdybanie. Równie dobrze towar nie zgodny z oczekiwaniami można otrzymać u każdego, nawet najbardziej renomowanego krawca w kraju. Nie popadajmy w skrajności. Garniturów PP (chyba) nikt z członków forum nie widział, więc takie uwagi nie są fair, nawet przy założeniu, że Pan PP nie był fair w stosunku do członków forum. Jeśli towar jest nie zgodny z oczekiwaniami, to się za niego nie płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Swoją drogą Wojtek ma ciekawą historię na scenariusz filmowy albo chociaż na 1 odcinek Hotelu 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Próbowałem ją dziś opowiedzieć koleżankom współscenarzystkom. Nie zrozumiały nic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Miałem się nie udzielać, ale po przeczytaniu postu Macaroni'ego nie daruję sobie tego. Cały ten post to jest demagogia, którą mogą kupić co najwyżej oglądacze Hotelu 52 i innych tego typu gówien. Panowie Zaki i Macaroni nadal nie rozumieją jednej, podstawowej rzeczy - w tym, do czego zastrzeżenia mam ja i nie tylko, nie chodzi o wiarygodność Petera Potkansky'ego. "Śledztwo" przeprowadzone przez Zaki'ego było najprawdopodobniej rzetelne, a obawy Wojtka o wiarygodność Petera P - słuszne. Chodzi jednak o: 1. Kolejność zdarzeń 2. Tryb informacji - w stylu pomówienia. Nawet mitomania, czy też pomówienia ze strony Petera P nie upoważniają gentlemana do czegoś takiego 3. Usuwanie postów i banowanie użytkownika - tu przypomnę, że Macaroni arbitralnie zdecydował kto jest wiarygodny, oraz co będzie szkodzić forumowiczom. Tymczasem odium na PP (zasłużone zresztą) pozostałoby niezależnie od obecności jego postów na forum. Przykro mi, ale nie lubię, kiedy się mnie traktuje jako szarą masę/oglądacza seriali klasy Hotelu 52, próbując mną sterować w tak naiwny sposób. Panowie (to do 2/3 naszych moderatorów) - ja nie chcę mieć z Wami za wiele wspólnego. Elegancja i klasa to sposób życia. Można ubierać się u Zaremby, Turbasy, Gieves&Hawkes, nosić buty od Tony'ego Gaziano czy E.Greena, rano zajadać czarny kawior, popołudniem przypalać Cohibę, a wieczorem popijać Romanee Conti, Bonnes Mares, czy Petrus'a, a charakterologicznie nadal być "poliestrem". Tak ostra i paniczna reakcja panów Zaki'ego i Macaroni'ego sugeruje tylko jedno. Panowie, czyżby PP był lustrem, w którym ujrzeliście siebie, a widok przeraził Was tak bardzo, że woleliście go zamalować? edyta: Próbowałem ją dziś opowiedzieć koleżankom współscenarzystkom. Nie zrozumiały nic:) To mnie akurat mało dziwi - z różnych zresztą powodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 [...]W pełni popieram Twoje zdanie. Do poprzednich opinii innych użytkowników. Tak, najlepiej pozamiatać pod dywan i udawać, że nic się nie stało - gratuluję. Vslv p.s. Mr.V - masz pełna rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 15 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Właściwie mogę podpisać się pod prawie wszystkim, co napisał "przedpiszca" (qb_1). Zbanowanie użytkownika, który nie naruszał regulaminu forum jest skandaliczne i niedopuszczalne. Konto i posty PP powinny być przywrócone. Z poważaniem wojvv PS. Właśnie zuważyłem, że to mój 300-tny wpis. Ciekawe czy ostatni? Czy ktoś inny oprócz PP także już został zbanowany? Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 15 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2011 Panie qb_1 Proszę mi wskazać post, w którym ewidentnie pomówiłem PeteraP? Czy gdzieś napisałem na forum że nie jest krawcem i że nie ma biura na SR? Proszę o cytat i dowody, a nie poszlaki i przypuszczenia, co autor miał na myśli. Burza została rozpętana przez użytkowników, sprowokowanych przez posty PeteraP, którym nie wystarczyła informacja, że zakończyłem współpracę z tym Panem. Oryginalna wiadomość pojawiła się w moim wątku o blogu szarmant.pl i miałem pełne prawo ją tam opublikować. Użytkownicy doszukujący się teorii spiskowych mogą przeprowadzić śledztwo na własną rękę, a nie ferować wyroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi