Mr.Consigliere Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Kto w Warszawie mógłby się podjąc takiego wyzwania? Myślałem o p. Mazurze z Chmielnej. Czy wyrobię się w cenie ok. 300 zl za wszystkie poprawki? Mnie równie duże przeróbki garnituru, za dużego o jakieś 1-2 rozmiary (mocno schudłem), u pana Kazimierza Mystkowskiego na Hożej, kosztowały po drobnych targach ok. 600 zł. Było to jednak 1,5 roku temu. Z wykonanych poprawek byłem i jestem bardzo zadowolony. Garnitur był ładny i praktycznie nieużywany więc było warto, a po dopasowaniu wykorzystuję go dosyć często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Wreszcie przerobiłem koszulę. Opisałem całość na Blogu. http://the-bigwig.blogspot.com/2012/10/ ... zanko.html Jak ktoś ciekaw, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cz. Napisano 26 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2012 W ramionach mojej marynarki co prawda nie ma poduszek, a dwie warstwy filcu, ale nie wyglądają one tak lekko jak bym chciał. Czy można wyjąć to wypełnienie, czy pod materiałem powinno zostać coś utrzymującego konstrukcję ramion? Wydaje mi się, że nie tak sztywne ramiona wyglądałyby lepiej w casualowych zestawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord gupol Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 W SH nabyłem marynarkę. Poniżej przedstawiam swoje poglądowe zdjęcia. Co krawiec mógłby w niej poprawić żeby wyglądała na mnie lepiej? Czy należy skrócić tylni rozporek? Czy rękawy nie są za krótkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2012 marynarka nie leży bardzo źle , mógłbyś ją wytaliować, jest trochę prostokątna, nie wiem czy w ramionach leży dobrze, czy ma sztywne poduszki, ale nawet jeżeli to poduszki, to raczej nic nie zrobisz, ponieważ będzie to kosztem długości rękawów, które za długie nie są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Czy wiecie może jak/gdzie naprawić rozcięcie (ok 2 cm) w kurtce pikowanej? Czy da się to zacerować czy pozostaje tylko naszycie łatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Czy wiecie może jak/gdzie naprawić rozcięcie (ok 2 cm) w kurtce pikowanej? Czy da się to zacerować czy pozostaje tylko naszycie łatki? Możesz spróbować w "cerowaniu artystycznym" i tam dostaniesz info, czy się da. W Warszawie jest dobry zakład na Wilczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Zakład cerowania powinien sobie z tym poradzić, może nie tip-top, ale w miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Dzięki, spróbuję na Wilczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Jest tez dobre cerowanie artystyczne na zurawiej przy kruczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Ja cerowałem jakiś czas temu przypaloną ogniem marynarkę przy Marszałkowskiej 9/15 z poniższym efektem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 W którym miejscu na marynarce to się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Z tyłu na kuprze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Z tyłu na kuprze Jakimś cudem przypalenia zawsze są z tyłu choćbym nie wiem kogo pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Ja akurat mam z przodu i z tyłu (na cienkich wełniano-jedwabnych spodniach od garnituru...) Zakładu cerowania artystycznego w Zielonej nie ma - myślicie, że krawcowa (na co dzień robiąca poprawki dla Vistuli, Bytomia i itp.) sobie z tym poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 W SH nabyłem marynarkę. Poniżej przedstawiam swoje poglądowe zdjęcia. Co krawiec mógłby w niej poprawić żeby wyglądała na mnie lepiej? Czy należy skrócić tylni rozporek? Czy rękawy nie są za krótkie?Rękawy są za krótkie. Obawiam się też że nie uda się jej wystarczająco wytaliować by wyglądała dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord gupol Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 W SH nabyłem marynarkę. Poniżej przedstawiam swoje poglądowe zdjęcia. Co krawiec mógłby w niej poprawić żeby wyglądała na mnie lepiej? Czy należy skrócić tylni rozporek? Czy rękawy nie są za krótkie?Rękawy są za krótkie. Obawiam się też że nie uda się jej wystarczająco wytaliować by wyglądała dobrze. A czy da się wydłużyć rękawy? Dlaczego uważasz, że nie da się wytaliować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 A czy da się wydłużyć rękawy? Dlaczego uważasz, że nie da się wytaliować? Pogadaj o tym z krawcem, nie jesteśmy jasnowidzami - widzimy tylko zdjęcie. Pooglądaj zdjęcia, dowiedz się jak marynarka powinna leżeć, zastanów się czego chcesz i zapytaj krawca, czy da się osiągnąć pożądany efekt. Pamiętaj, że po przeróbkach nie będzie to wyglądało jak szyte na miarę. Rozmowa z krawcem jest bezpłatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Najpierw też zadaj sobie ważne pytanie - czy warto inwestować pieniądze w jej przerabianie. Marynarka ma krój "leciwy", np. krótkie i dość szerokie klapy. Moim zdaniem nawet najlepsze wytaliowanie i wyrzucenie poduszek z ramion nie spowoduje, że zacznie wyglądać dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 W SH nabyłem marynarkę. Poniżej przedstawiam swoje poglądowe zdjęcia. Co krawiec mógłby w niej poprawić żeby wyglądała na mnie lepiej? Czy należy skrócić tylni rozporek? Czy rękawy nie są za krótkie?Rękawy są za krótkie. Obawiam się też że nie uda się jej wystarczająco wytaliować by wyglądała dobrze. A czy da się wydłużyć rękawy? Dlaczego uważasz, że nie da się wytaliować? Nie wyobrażam sobie jak musiałoby wyglądać przedłużanie rękawów. Co do taliowania - szew z tyłu na środku marynarki jest zakończony rozcięciem - może znajdziesz krawca który będzie chciał go popruć i modelować na nowo, ale żaden tych z którymi rozmawiałem nie chciał się tego podejmować. Pozostają jeszcze boczne szwy, ale masz marynarkę w kratę i trzeba by odpowiednio przeszyć kieszenie i to podpasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 oczywiście rękawy można przedłożyć w większości przypadków, sam mam taka marynarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Wreszcie przerobiłem koszulę. Opisałem całość na Blogu. http://the-bigwig.blogspot.com/2012/10/ ... zanko.html Jak ktoś ciekaw, zapraszam. cholera jasna, static87 jestem pod ogromnym wrazeniem efektow ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 Panowie, zastanawiam się nad przeróbką bardzo grubej zimowej marynarki (jodełka harris tweed), marynarka leży dosyć dobrze (z zapasem nawet na gruby sweter), jednak marynarka nie posiada szliców. Czy można przerobić marynarkę, w ten sposób aby miała dwa cięcia bądź jedno cięcie ?? Przyznam, ze znakomita większość mojej garderoby ma angielskie cięcia, w takich czuje się najlepiej i chciałbym dostosować do tego kanonu otrzymaną w prezencie marynarkę, choć zdaję sobie sprawę, że brak szliców wynika prawdopodobnie z jej zimowego charakteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 Nie da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 Dziękuje z odpowiedź, tak właśnie myślałem, w związku z tym, ze konieczny jest zapas materiału, ale wolałem się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi