fan_dobrego_buta Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 W końcu udało mi się podjąć ostateczną decyzję i dziś zamówiłem Nomos Orion Datum 38 z paskiem czarnym i brązowym.Myślę, że jest to mój ostatni garniturowiec, do zmiany z Nomos Club oraz MeisterSinger Pangaea. Gdy zegarek dotrze (min 2 tyg) zrobię kilka fotek porównawczych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Gratulacje. Ja cały czas szukam tangente. BTW, teraz Nomos wypuścił nowe wersje kolorystyczne, widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Piękny kawał sikora! Gratulacje. Również zachwycony jestem takimi bauhausowymi klimatami jednakże strasznie mi tutaj przeszkadza, moim zdaniem, nieproporcjonalnie szeroki do reszty prześwit pomiędzy kopertą a brzegiem paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Mam nadzieję, że wyjdzie również w stali, bo już zacząłem zbierać, a na białe złoto do emerytury nie dozbieram, nawet jak wiek jeszcze podniosą : http://www.omegawatches.com/collection/de-ville/presentation/de-ville-tresor Polecam filmik na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Dziękuję za miłe słowo. Był moment, że również myślałem o Tangent, jednak wizyta w Glashutte ponad rok temu i możliwość przymierzenia kilku zegarków w sklepie fabrycznym przekonała mnie, że Orion jest zegarkiem, który muszę mieć. Nie ukrywam, że istnieje prawdopodobieństwo, że w przyszłości (nie bliskiej niestety) pewnego pięknego dnia kurier dostarczy Tangente do mojego domu. Gratulacje. Ja cały czas szukam tangente.BTW, teraz Nomos wypuścił nowe wersje kolorystyczne, widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Dziękuję. Faktycznie prześwit jest troszkę większy w Orionie w wersji 38 mm. Podobny prześwit występuje w Nomos Club 36 mm, który posiadam i z doświadczenia mogę powiedzieć, że nie widać tego w normalnym użytkowaniu. Gorzej to wygląda na zdjęciach-efekt jest wyolbrzymiony. Zawsze pojawi się jakiś dylemat. W moim przypadku zajęło mi miesiąc, aby zdecydować, czy zamawiam Nomos Orion 38 z datą, czy bez. A prawie 2 lata podejmowałem decyzję, jaki będzie mój kolejny i ostatni Nomos. Piękny kawał sikora! Gratulacje. Również zachwycony jestem takimi bauhausowymi klimatami jednakże strasznie mi tutaj przeszkadza, moim zdaniem, nieproporcjonalnie szeroki do reszty prześwit pomiędzy kopertą a brzegiem paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Piękny zegarek. Obawiam się, że nie na moje możliwości! Mam nadzieję, że wyjdzie również w stali, bo już zacząłem zbierać, a na białe złoto do emerytury nie dozbieram, nawet jak wiek jeszcze podniosą : http://www.omegawatches.com/collection/de-ville/presentation/de-ville-tresor Polecam filmik na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 27 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2014 Polecam ciekawy artykuł o Prokop & Broż a w nim między innymi o poniższym zegarku - z bardzo ciekawie rozwiązanym wskazaniem godzin i minut. Niby proste ale niespotykane. http://chronos24.pl/prokop-broz-zegarmistrzostwo-po-czesku/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 28 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2014 Bardzo fajny. Fajne jednowskazówkowce robi też niemiecka manufaktura Meistersinger, w trochę innym stylu, nawet bardziej proste w formie niż ten P&B. I sporo tansze a jednocześnie jak na Polskę nadal unikatowe - nigdy jeszcze nie widzialem u nikogo na ręku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Sekret, może nie do końca jednowskazówkowiec ale na Naszym podwórko da się taniej: A lekko na wschód można prawe za darmo : O dziwo ten Łucz na różnych forach zbiera całkiem przyzwoite opnie ( jak na zagarek kosztującycy niecałe 50 baksów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2014 Parę ciekawych fotek z sobotniego spotkania które organizowaliśmy w HP: http://chronos24.pl/reportaz-spotkanie-klubowiczow-kmziz-w-hour-passion/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorian Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Nie dotarłem. Żałuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Nawet się nie zapisałeś, może uda się na następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Bardzo fajny. Fajne jednowskazówkowce robi też niemiecka manufaktura Meistersinger, w trochę innym stylu, nawet bardziej proste w formie niż ten P&B. I sporo tansze a jednocześnie jak na Polskę nadal unikatowe - nigdy jeszcze nie widzialem u nikogo na ręku.. Zegarki Meistersinger są badzo interesujące. Jestem Szczęśliwym posiadaczem modelu Perigraph W przyszłości planuję jeszcze kupić MeisterSinger Neo lub Salthore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Bardzo dziękuję. Byłem chory tylko na Nomosa, a teraz mnie jeszcze dopadła infekcja jednowskazówkowa. Jezcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 W pierwszej kolejności polecam Nomos Orion lub Club P.S. Nie ma sprawy! Bardzo dziękuję. Byłem chory tylko na Nomosa, a teraz mnie jeszcze dopadła infekcja jednowskazówkowa. Jezcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Bardzo ładny ten Meister, jaka średnica, grubość i L2L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2014 Dziękuje. Zegarek jest całkiem spory 43 mm, grubiść 10.5 mm, a L2L jak znajdę miarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Fan Dobrego Buta - piekny ten Perigraph. też planuje kiedyś nabyć jakis model z tej stajni. A na razie zainteresował mnie ten Łucz, którego Skalpel wstawił, budżetowy a fajny. Próbowałem go znaleźć w www ale nie wyskoczył mi nigdzie. Do Minska się nie wybieram niestety. Ktoś ma jakis pomysł? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 http://www.ebay.com/itm/Unique-Authentic-Russian-Watch-LUCH-with-ONE-Hand-Chrome-Body-Pearly-Dial-NEW-/351110833845?pt=Wristwatches&hash=item51bfd626b5 Czarny - http://www.ebay.com/itm/Unique-Authentic-Russian-Watch-LUCH-with-ONE-Hand-Chrome-Body-BLACK-Dial-NEW-/181475775559?pt=Wristwatches&hash=item2a40cc9447 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Dzięki Bażant, dziwne, moja wyszukiwarka w e-bay tego nie znalazła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 W końcu udało mi się podjąć ostateczną decyzję i dziś zamówiłem Nomos Orion Datum 38 z paskiem czarnym i brązowym. 0d2eb066fb8ab8ca9a81ce0c6b5c146b.jpg Myślę, że jest to mój ostatni garniturowiec, do zmiany z Nomos Club oraz MeisterSinger Pangaea. Gdy zegarek dotrze (min 2 tyg) zrobię kilka fotek porównawczych. Dziś otrzymałem potwierdzenie, że przesyłka z Orionem opuściła "dilera". Mam nadzieję, że w piątek pojawi się Pan z UPS z paczuszką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 Do zakupu Nomos Orion zbierałem się ponad 2 lata. Ostatnie 2-3 miesiące zastanawiałem się, czy wybrać wersję z datą, czy bez. Dziś w końcu dotarł do mnie Nomos Orion 38 Datum. Na żywo zegarek prezentuje się wspaniale. Niestety cieszyłem się nim zaledwie 1 minutę, gdyż miał jedną wadę-nie tykał! Ten sam Pan z UPS, który doręczył zegarek, za 2 godziny go odebrał. Mam nadzieję, że problemów nie będzie z nowym Orionem.Drobna informacja na temat rozmiarówki pasków Nomosa dla zainteresowanych zakupem w przyszłości. Przy nadgarstku 6.8 cala, zamówiłem 2 paski z cordovanu w rozmiarze S, gdyż pasek przy Nomos Club Dukel mam w rozmiarze M i jest bardzo duży. Niestety rozbieżność w rozmiarówce pasków Nomos okazał się spora i ostatecznie postanowiłem wymienić je na rozmiar M. Paski w rozmiarze S musiałem zapinać na 1-szą dziurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 masz 42cm w nadgarstku ? Szacunek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi