waski Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Mój kolega kolekcjoner mówi, że każdy zegarek warto kupić za 10pln. Można go postawić na nogi i sprzedać z jakimś tam zyskiem, albo przeznaczyć jako dawcę więc coś jest w tych okazjach, a jak za niewielkie pieniądze trafi się perełka tym większa radość A co do pasków to gratuluję umiejętności. Ja też mam w głowie kilka pomysłów, ale umiejętności brak. Wiem natomiast, kto je dla mnie zrealizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 Zabawa z paskami nie jest ekstremalnie trudna,kiedy ma sie odpowiednio stare narzedzia Efekt wieloletniego dochodzenia-znalazlem wreszcie zegarmistrza,dla ktorego ruskie zegarki nie maja tajemnic(fachu uczyl sie w Odessie).Przy okazji otworzyl zegarek widoczny na zdjeciach ,ktory uwazalem na 90% za nieoryginalny,a nosilem tylko dlatego,ze jest czytelny i doskonale trzyma czas.Werdykt:First Moscow Watch Factory-new condition Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 8 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2013 [ciach].Przy okazji otworzyl zegarek widoczny na zdjeciach ,ktory uwazalem na 90% za nieoryginalny,a nosilem tylko dlatego,ze jest czytelny i doskonale trzyma czas.Werdykt:First Moscow Watch Factory-new condition "Wriemia" - nigdy nie spotkałem, ale może dlatego, że to na moje oko lata 80 lub 90 ja raczej w starszych gustuję. W każdym razie jeżeli nie znasz, mogę polecić Ci trzy strony kolekcjonerów, na które często zaglądam jak chcę coś sprawdzić. http://www.netgrafik.ch/russiantimes.htm http://www.slavnyhans.pl/ http://www.ussrtime.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr86 Napisano 11 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2013 Panowie! Przymierzam się zrobienia mojemu ojcu prezentu w postaci eksluzywnego zegarka na rękę. Znajomy polecił mi firmę chrono.24 i trochę się z tą ofertą zapoznałem. Znacie może inne, podobne jakościowo marki? Będę wdzięczny za wszelkie rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 11 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2013 Panowie! Przymierzam się zrobienia mojemu ojcu prezentu w postaci eksluzywnego zegarka na rękę. Znajomy polecił mi firmę chrono.24 i trochę się z tą ofertą zapoznałem. Znacie może inne, podobne jakościowo marki? Będę wdzięczny za wszelkie rady. Tutaj forum branżowe, i stosowny temat: http://zegarkiclub.pl/forum/forum/92-za ... d-zakupem/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 11 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2013 Panowie! Przymierzam się zrobienia mojemu ojcu prezentu w postaci eksluzywnego zegarka na rękę. Znajomy polecił mi firmę chrono.24 i trochę się z tą ofertą zapoznałem. Znacie może inne, podobne jakościowo marki? Będę wdzięczny za wszelkie rady. Sklepów jest cała masa począwszy od http://www.krzys-jubiler.pl/zegarki.html, http://www.apart.pl/, http://wkruk.pl/pol_m_Zegarki-127.html, poszukaj w google a dnia Ci braknie to wszystko ogarnąć. Napisz konkretnie jaki budżet i jakiego zegarka szukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Mój pierwszy Wostok i druga Rakieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 18 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2013 jeśli ktoś nie chce, żeby jego rolex był taki sam jak mają wszyscy to firma bamford oferuje wersję ładnie wyczernioną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Signal z budzikiem epoka Nikity Siergiejewicza Chruszczowa. Podobnie jak syn dyktatora Sergei Nikitich Khruschev wyemigrowal do USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 No, tu mnie masz, oto jedno z moich marzeń najlepiej w złotej kopercie, gratuluję. Nigdy nie widziałem na żywo, ale skoro na zdjęciu mi się tak podoba to na żywo..... A ja dziś takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2013 fajne wzornictwo. Może doczekamy się reedycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 20 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2013 Starta? Ma coś w sobie, a co do reedycji to zawsze boję się, że będą przekombinowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 20 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2013 Starta? Ma coś w sobie, a co do reedycji to zawsze boję się, że będą przekombinowane. Pobieda na 2602 miala liczne reedycje w czasach powiedzmy "demokratycznej" Rossiji, ale zadna nie miala tak pieknie wykaligrafowanego imienia jak ta kolegi waskiego(podejrzewam z polowy lat 50-tych).Gratulacje.za oba Moskwicze .Dajmy troche odpoczynku fabrykom w Moskwie .Petrdworec 2603- 16kamniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 20 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2013 Pobieda - 4 kwartał 52 r, Pietrodworecka, chcesz i masz , Niewy nie mam, w kolejce do spa czekają Majaki i Rasija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2013 Pytanie do znawców: czy tylko mi się wydaje, czy design jest wyraźnie inspirowany wzornictwem Lange & Soehne? I drugie pytanie: na ile cena (60k za wersję w platynie: http://www.chrono24.pl/glashuetteoriginal/panomaticreserve-ltd-platin-90-01-03-03-04--id2324750.htm) jest skorelowana z wartością tego zegarka? Tak, wiem, że to bardzo subiektywne, ale ja staram się nie zadawać łatwych pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 22 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2013 dzisiaj go zobaczyłem i powoli zbieram na zakup tytanowo-stalowy wygląda surowiej ale i ładniej niż w różowym złocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2013 Kamil - Obie firmy reprezentują podobną szkołę i obie działają mniej więcej w obecnej formie od podobnego czasu. Raczej nie doszukiwałbym się inspiracji. Co do ceny, to to samo w stali kosztuje dwa razy mniej, płacisz za ekskluzywność danej wersji i nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 50 letnia Rakieta na nowym pasku z ponad 40 letniego cordovanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Trochę słabo widać tę Rakietkę. A oto obiecany kiedyś Łucz, który wrócił od zegarmistrza i Poljot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Rakieta - najszybszy zegarek świata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Co to jest ? Cos co może Ci jeszcze przyjemniej odmierzać upływający czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anda_7 Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Może stary jestem, ale jak coś ma napis: sdiełano w CCCP - to mnie niestety odrzuca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 I znowu słowo na Ł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi