Skocz do zawartości

Eleganckie zegarki

macaroni

Rekomendowane odpowiedzi

http://copernicus-watch.pl/

Właśnie odkryłem tą firmę. Szalenie podoba mi się prostota jak i nawiązanie do polskości. Szczególnie przypadł mi do gustu model mono. Niestety cena mnie osobiście odstrasza, szkoda że nie znam żadnych podobnych modeli z niższej półki cenowej. Mono:

Z polskich wyrobów zdecydowanie polecam Polporę. Sam jestem szczęśliwym posiadaczem modelu Terra:)

Dołączona grafika

Zegarki Ingersoll to amerykańska koncepcja, kupiona przez Niemców a produkowana w Chinach. Każdy teraz tnie koszta i produkuje zegarki i innego typu produkty by było jak najtaniej. Ale zegarki maja coś w sobie, sam fakt, że każdy jest mechaniczny albo automatyczny. Jak dla mnie zegarki niesamowite.

Rozmawiałem już na ten temat z osobami ze Swatch Group Polska - w najbliższych latach na pewno nie będzie Hamiltona w Polsce.

Podali jakieś sensowne powody takiej decyzji?
Hmm pomyślmy - w budżecie w którym można kupić Hamiltony, SGP ma trzy marki które w swoich segmentach są najmocniejsze w Polce - Tissot, Certina oraz Longines.

Rozmawiałem już na ten temat z osobami ze Swatch Group Polska - w najbliższych latach na pewno nie będzie Hamiltona w Polsce.

Podali jakieś sensowne powody takiej decyzji?
Hmm pomyślmy - w budżecie w którym można kupić Hamiltony, SGP ma trzy marki które w swoich segmentach są najmocniejsze w Polce - Tissot, Certina oraz Longines.
Czyli sami sobie ograniczają rynek? Zapewne klientów na Hamiego też by znaleźli, czym umocniliby swoją pozycję w segmencie, w którym - imo - jest dziura pomiędzy Certiną a Lonżinem. Byłoby to idealne uzupełnienie ich oferty.

Ale skoro nie chcą...

Nic nie ograniczają. Nowa marka wiele by nie zmieniła, bo dany segment jest już zagospodarowany bardzo mocno, a SGP ma bardzo mocną pozycję. Koszty wprowadzenia nowej marki byłyby duże, gdyż jest ona kompletnie nieznana w Polsce, poza forum internetowym (forumowicze stanowią nikły procent klientów którzy kupują w salonach, wiem to jako wieloletni forumowicz i sprzedawca :P ).

• 2 weeks later...

czas wymienic pasek przy zegarku. mam sie kierowac czyms konkretnym przy wyborze, czy po prostu wziac hirscha?

proponowałbym Ci poszukać paska firmy Horido - są bardziej elastyczne, ładniej się układają i cena jest sporo niższa. Większość moich zegarków (nie będę pisał ile :) ) ma paski horido, kilka z nich dostało Hirscha ale nie jestem zbyt zadowolony, są zbyt sztywne

• 3 weeks later...