damiance Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 jestem przekonany, że wiele osób na to czekało: kolejna edycja zegarka Orient Star Classic. Poniżej oficjalna informacja prasowa z 28 grudnia: http://www.orient-watch.com/press_release/20121228.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Dobra średnica, 5bar . Być może będzie do kupienia w Polsce, spróbuję pogadać z dystrybutorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Na ybaju już się pojawił za US $475,00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Dobra średnica, 5bar . Być może będzie do kupienia w Polsce, spróbuję pogadać z dystrybutorem. Może przy okazji pogadasz ze swatchem w temacie sprzedaży Hamiltonów w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Ten zegarek jest w sprzedaży w Japonii od ponad roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Rozmawiałem już na ten temat z osobami ze Swatch Group Polska - w najbliższych latach na pewno nie będzie Hamiltona w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukebor Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Rozmawiałem już na ten temat z osobami ze Swatch Group Polska - w najbliższych latach na pewno nie będzie Hamiltona w Polsce.Podali jakieś sensowne powody takiej decyzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 24 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 http://copernicus-watch.pl/ Właśnie odkryłem tą firmę. Szalenie podoba mi się prostota jak i nawiązanie do polskości. Szczególnie przypadł mi do gustu model mono. Niestety cena mnie osobiście odstrasza, szkoda że nie znam żadnych podobnych modeli z niższej półki cenowej. Mono: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_P Napisano 24 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 http://copernicus-watch.pl/ Właśnie odkryłem tą firmę. Szalenie podoba mi się prostota jak i nawiązanie do polskości. Szczególnie przypadł mi do gustu model mono. Niestety cena mnie osobiście odstrasza, szkoda że nie znam żadnych podobnych modeli z niższej półki cenowej. Mono: Z polskich wyrobów zdecydowanie polecam Polporę. Sam jestem szczęśliwym posiadaczem modelu Terra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 24 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 Również bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 24 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 ...Niestety cena mnie osobiście odstrasza, szkoda że nie znam żadnych podobnych modeli z niższej półki cenowej. Może Luch (Łucz)? http://www.ebay.co.uk/itm/LUCH-One-Sing ... 4ac140b870 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi16 Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Zegarki Ingersoll to amerykańska koncepcja, kupiona przez Niemców a produkowana w Chinach. Każdy teraz tnie koszta i produkuje zegarki i innego typu produkty by było jak najtaniej. Ale zegarki maja coś w sobie, sam fakt, że każdy jest mechaniczny albo automatyczny. Jak dla mnie zegarki niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Rozmawiałem już na ten temat z osobami ze Swatch Group Polska - w najbliższych latach na pewno nie będzie Hamiltona w Polsce.Podali jakieś sensowne powody takiej decyzji?Hmm pomyślmy - w budżecie w którym można kupić Hamiltony, SGP ma trzy marki które w swoich segmentach są najmocniejsze w Polce - Tissot, Certina oraz Longines. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukebor Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Rozmawiałem już na ten temat z osobami ze Swatch Group Polska - w najbliższych latach na pewno nie będzie Hamiltona w Polsce.Podali jakieś sensowne powody takiej decyzji?Hmm pomyślmy - w budżecie w którym można kupić Hamiltony, SGP ma trzy marki które w swoich segmentach są najmocniejsze w Polce - Tissot, Certina oraz Longines.Czyli sami sobie ograniczają rynek? Zapewne klientów na Hamiego też by znaleźli, czym umocniliby swoją pozycję w segmencie, w którym - imo - jest dziura pomiędzy Certiną a Lonżinem. Byłoby to idealne uzupełnienie ich oferty. Ale skoro nie chcą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Nic nie ograniczają. Nowa marka wiele by nie zmieniła, bo dany segment jest już zagospodarowany bardzo mocno, a SGP ma bardzo mocną pozycję. Koszty wprowadzenia nowej marki byłyby duże, gdyż jest ona kompletnie nieznana w Polsce, poza forum internetowym (forumowicze stanowią nikły procent klientów którzy kupują w salonach, wiem to jako wieloletni forumowicz i sprzedawca ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukebor Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 (forumowicze stanowią nikły procent klientów którzy kupują w salonach, wiem to jako wieloletni forumowicz i sprzedawca ).tak, ja też to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 5 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2013 czas wymienic pasek przy zegarku. mam sie kierowac czyms konkretnym przy wyborze, czy po prostu wziac hirscha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2013 czas wymienic pasek przy zegarku. mam sie kierowac czyms konkretnym przy wyborze, czy po prostu wziac hirscha? proponowałbym Ci poszukać paska firmy Horido - są bardziej elastyczne, ładniej się układają i cena jest sporo niższa. Większość moich zegarków (nie będę pisał ile ) ma paski horido, kilka z nich dostało Hirscha ale nie jestem zbyt zadowolony, są zbyt sztywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2013 czas wymienic pasek przy zegarku. mam sie kierowac czyms konkretnym przy wyborze, czy po prostu wziac hirscha?To zależy jaki zegarek, i jaki pasek. Są fajne hirsche, morellato, brosy i są tak samo kiepskie paski tych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2013 Ja szukałem raczej konkrentego stylu paska, marka miała drugorzędne znaczenie (akurat trafił się odpowiadający mi Hirsch). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 5 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2013 Jak masz porządny zegarek to szczerze polecam jfstraps.com od Filipa. full bespoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 6 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2013 Do "nieporządnego" też. Dobry pasek może wizualnie odmienić nawet bardzo "zwykły" zegarek (wiem, bo mam, jedno i drugie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 6 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2013 Do "nieporządnego" też. Dobry pasek może wizualnie odmienić nawet bardzo "zwykły" zegarek (wiem, bo mam, jedno i drugie). zgadzam się +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loom Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Nawiązując do rozmowy o polskich automatach, to osobiście jestem na razie ostrożny wobec tych produktów. Podoba mi się dosyć egzotyczna marka: http://www.cuervoysobrinos.com/. Obecnie mam w planach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Nawiązując do rozmowy o polskich automatach, to osobiście jestem na razie ostrożny wobec tych produktów. Jeśli masz na myśli Copernicusa czy Polporę to nie ma się co obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi