MateuszT. Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Zielony krawat odpada dla bladej karnacji? Mam naprawdę jasną skórę i jasne blond włosy (skandywska lub jakby niektórzy powiedzieli "aryjska" uroda) i prawdę mówiąc taka butelkowa zieleń nigdy nie sprawiała mi kłopotu... Bardziej jasny róż (zdecydowanie nie dla mnie, za mały kontrast) czy czerń (efekt bladego trupa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 To tak, aby nie zaogniać. Uważam, że takie "zasady" stworzono dla mężczyzn, którzy średnio trafiają sobie palcem... wiesz gdzie Aby im ułatwić życie, aby ich wyzwolić od żon, które dokonują wyborów za nich. Od pewnego momentu (wyczucia stylu i samego siebie) można używać wszystkiego (oczywiście w akceptowanych ramach), byle dobrze to połączyć z innymi elementami. Eksperymenty mogą być bardziej lub mniej udane, ale chyba najważniejsze, abyśmy mieli z tego fun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 A to też, jak najbardziej. Jest zapewne cała masa odcieni skóry, włosów itd., przy moim typie (który określiłbym jako bladoróżowy) zieleń wygląda źle, bo nadaje mojej twarzy "chory" odcień. Wypraktykowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 A to też, jak najbardziej. Jest zapewne cała masa odcieni skóry, włosów itd., przy moim typie (który określiłbym jako bladoróżowy) zieleń wygląda źle, bo nadaje mojej twarzy "chory" odcień. Wypraktykowane. A jednak się zgadzamy Każdy powinien umieć indywidualnie ocenić, czy czuje dany kolor, czy nie. Nie da się przyjąć, że każdy reprezentant Twojego typu urody będzie musiał wykluczyć zieleń butelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Chciałem tylko uczulić kolegę, że najlepiej zrobi, jeśli z tych popularnych kolorów polecanych w wątku (granat, brąz, bordo, zieleń) przymierzy wszystkie i wybierze ten, który najbardziej pasuje do jego "ramy". Bo koszule i marynarki się zmienia, a koloru skóry i włosów - niekoniecznie. Pamiętam, jak się ok. pięć lat temu rajcowałem "miętowym" (pastelowo-blada zieleń) krawatem, który zobaczyłem na jednym czarnoskórym paryskim elegancie. Pięknie mu było. Kupiłem podobny i nawet z dumą nosiłem, bo przecież tak super wyglądał. Nie muszę dodawać, że na mnie wyglądał w rzeczywistości bardzo źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Pytałem o butelkową zieleń, bo mam wrażenie, że taki kolor mi pasuje. Rzadko chodzę w garniturach, choć pewnie będzie zdarzać mi się to coraz częściej, ale krawat w kropki już mam.Będę chciał kupić krawat EoE, a z tego co mi wiadomo nie mogę ich przymierzyć, żeby zobaczyć który będzie najbardziej pasował, ale chyba zastanowię się nad butelkowym albo czekoladowym kolorem. dziękuje panowie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Możesz zamówić oba i jeden odesłać. Albo oba zostawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2016 Zostaw oba; no chyba, że możesz dołożyć do Yanko. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Ciekawostka wypatrzona na FB Lino Ieluzzi węzeł „Onassis” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Sam go odkryłem jak raz wracałem bladym świtem nie pamiętam już skąd i nie chciało mi się krawata zawiązać To jest po prostu krawat zawiązany jak fular? Muszę kiedyś przetestować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Sam go odkryłem ... ...u Onassisa na strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Nie, na śmietniku za amerykańską ambasadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Nie, na śmietniku za amerykańską ambasadą Hahahaha, jeden z lepszych postów na tym forum. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Bo to wiecie, dowcip taki był (nie wiem, czy młodszym forumowiczom znany, ale w mojej grupie wiekowej chyba tak): Kto wynalazł golarkę elektryczną? Radziecki uczony Pietia Goras. A gdzie ją wynalazł? Na śmietniku za amerykańską ambasadą. Żarcik-kosmonaucik (ba-dum-tssss). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Ja słyszałem, że u Niemca na strychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Chyba moja wersja lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 każda liszka / pliszka / sroczka swój ogonek chwali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Ja słyszałem, że u Niemca na strychu To rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 A nie radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 A nie sikor? "Ciężkie czasy" powiedział ruski zdejmujący zegar z wieży kościoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Bo to wiecie, dowcip taki był (nie wiem, czy młodszym forumowiczom znany, ale w mojej grupie wiekowej chyba tak): Kto wynalazł golarkę elektryczną? Radziecki uczony Pietia Goras. A gdzie ją wynalazł? Na śmietniku za amerykańską ambasadą. Żarcik-kosmonaucik (ba-dum-tssss). Ze strychem u Niemca znałem, z ambasadą nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 https://player.vimeo.com/video/159323532?title=0&byline=0&portrait=0 ciekawy patent na usuwanie zaciągnięć z grenadyny 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnechos Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Przymierzam się do zakupu pierwszego krawatu z grenadyny. Mam dylemat, mianowicie pomiędzy tymi dwoma: 1. http://www.poszetka.com/product-pol-2939-KRAWAT-z-grenadyny.html2. http://www.poszetka.com/product-pol-1648-KRAWAT-z-grenadyny-garza-fina-.html I jeszcze, czy jest jakaś różnica jakościowa między Poszetką a EoE? Przekopałem temat i widziałem że podobno konstrukcyjnie EoE wypada ciut lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Pewnie ciężko będzie Ci doradzić, bo optymalny wybór zależy od tego co masz w garderobie. Wydaje mi się jednak, że burgund jest bardziej uniwersalny. Mam krawaty od Poszetki i EoE. Ostatnio dokupiłem dwie "finy" od Poszetki i w porównaniu z wcześniejszymi wersjami, obecne mają lepsze wypełnienie, a wykonanie robi lepsze wrażenie. EoE w standardzie ma grubszy wkład i jest o 0,5 cm szerszy. W obecnej chwili skłaniam się do postawienia znaku równości pomiędzy obiema firmami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 @Arnechos A ja odpowiem pytaniem na pytanie, choć podobno to nieładnie. Potrzebujesz, tj. częściej będziesz używał, krawatu gładkiego (większość Twojej garderoby to kraciaste marynarki, koszule w prążek etc.) czy we wzorek (gładkie garnitury lub koszule, wyróżniające się splotem czy fakturą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi