pirat Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Czy koledzy sekcji rekonstrucyjnej mogliby sie wypowiedziec w nastepujacej kwestii: Czy Franciszek Smuda powinien wystapic w trakcie meczu w zakiecie/fraku? Czy moze zestaw polformalny bedzie lepszy? Cytuj
Petrikauer Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Artykuł z 1932 r. Elektromechanik w żółtym swetrze, krótkich spodenkach i zielonych pończochach (podkolanówkach)? My mind is blown. Z jakiej gazety pochodzi ten tekst? I czy jest dostępna w jakiejś bazie internetowej, czy też sam skanowałeś?Z "Tajnego Detektywa", nr 4 z 1932 r. Skan z bloga tego Pana: http://jacekdehnel.natemat.pl/ (Jest tego tam dużo więcej.) Powinienem był od razu podać link do źródła, sorry. @Gravis - podoba mi się, że opaleniznę stawiano na równi z liszajami. Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Czy koledzy sekcji rekonstrucyjnej mogliby sie wypowiedziec w nastepujacej kwestii: Czy Franciszek Smuda powinien wystapic w trakcie meczu w zakiecie/fraku? Czy moze zestaw polformalny bedzie lepszy? Powinien wystąpić w stroju eleganckim, acz sportowym, zgodnym z charakterem wydarzenia. Proponowałbym garnitur brązowy/zielonkawy/rdzawy, dwuczęściowy, koszula, krawat, kaszkiet, buty - brązowe lub ciemnoczerwone wiedenki/angielki, dodatkowe punkty stylu za pumpy i kolorowe skarpetki argyle. Pozdrawiam, Dr Cytuj
Gravis Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Czy Franciszek Smuda powinien wystapic w trakcie meczu w zakiecie/fraku? Czy moze zestaw polformalny bedzie lepszy? http://www.youtube.com/watch?v=3XGYu3cwH-Q Petrikauer - mnie ciekawi chemiczny skład tego produktu Cytuj
pirat Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Doktorze, dziekuje. Czy obecnosc glow panstw, hymnow etc nie podnosi poziomu oficjalnosci wydarzenia? Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Głowy państw powinny także być ubrane w takie stroje w czasie meczów. Inaczej miałaby się sprawa podczas uroczystości rozpoczęcia czy zakończenia - wówczas strój bardziej formalny byłby całkiem odpowiedni, lecz niestety mało praktyczny. Co do hymnów - masz rację! Uważam jednocześnie jednak, że zmiana stroju na tę uroczystą minutę, w sumie jedyną naprawdę uroczystą chwilę podczas meczu, nie byłaby praktykowana. Można też spostrzec, że sami sportowcy, podczas odśpiewywania hymnu np. na Igrzyskach Olimpijskich, mają na sobie stroje sportowe, a nie wizytowy/formalne. Pozdrawiam, Dr Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Czy koledzy sekcji rekonstrucyjnej mogliby sie wypowiedziec w nastepujacej kwestii: Czy Franciszek Smuda powinien wystapic w trakcie meczu w zakiecie/fraku? Czy moze zestaw polformalny bedzie lepszy? O nie! Myślę że wszystko bardziej formalne od garnituru mogłoby się skończyć nawet wypadkiem śmiertelnym dla trenera podczas meczu skoro: "Lubię zakładać garnitur, ale do kościoła albo teatru. Na boisku swobodniej czuję się w dresie. Kiedyś założyłem garnitur na mecz i kiedy chciałem podać piłkę - przewróciłem się." Źródło: sport.pl Więc radzę Panowie ostrożnie z męską elegancją bo może być niebezpieczna. Cytuj
Kobe Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 Artykuł z 1932 r. Elektromechanik w żółtym swetrze, krótkich spodenkach i zielonych pończochach (podkolanówkach)? My mind is blown. Z jakiej gazety pochodzi ten tekst? I czy jest dostępna w jakiejś bazie internetowej, czy też sam skanowałeś?Z "Tajnego Detektywa", nr 4 z 1932 r. Skan z bloga tego Pana: http://jacekdehnel.natemat.pl/ (Jest tego tam dużo więcej.) Powinienem był od razu podać link do źródła, sorry. Dzięki! Cytuj
Gravis Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 BBC Panorama - Euro 2012 - Stadiums Of Hate http://www.youtube.com/watch?v=z93iQgI3 ... r_embedded Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2012 To wszystko prawda lecz Anglicy wcale nie są mniejszymi rasistami. Sami w swoim ogródku dawno nie byli. Polska telewizja mogłaby wyemitować podobny materiał. A Sol Campbell sam zapomniał że policja brytyjska prowadziła sprawy przeciwko kilkunastu kibicom Tottenhamu właśnie po tym, jak z niewiarygodnym stężeniem nienawiści potraktowali odpytywanego. Cytuj
lubo69 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Było już. viewtopic.php?f=1&t=582&hilit=mubarak&start=260 Cytuj
damiance Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 A HM właśnie skazano na dożywocie ... będzie miał bardzo klasyczne wdzianko Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Ciekawe, czy więzienny pasiak też można zamówić bespoke Cytuj
roland Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 więzienny pasiak w imienne prążki? Cytuj
damiance Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 nie w imienne tylko z numerem ewidencyjnym więźnia Cytuj
baker Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Na canal + właśnie nadają program 'Wizjonerzy - Tom Ford'. Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Dzisiaj 3 razy dzwonili do mnie. Wygrałem 3 palety Tyskiego. Ożłopię się tych komercyjnych sików na EURO Cytuj
White Haven Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 A tam zgrzewki - po marnych 3 puszkach tego czegoś człowiek może się obudzić mocno wczorajszy... Cytuj
Breslauer Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 W trakcie spaceru rzuciłem okiem na wznoszący się majestatycznie Skytower Leszka Czarneckiego. Po namyśle wyjąłem aparat.... Teraz już wiem, kto chce być w moim mieście samcem alfa Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Ciekawe czym się inspirował przy projekcie Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 Projektant Empire State Building na spotkaniu z inwestorami zaprezentował ołówek Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2012 http://lula.pl/lula/10,90107,11877448,S ... .html?bo=1 trochę żal śmiecić prawidłowy wątek... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi