pirat Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Czy koledzy sekcji rekonstrucyjnej mogliby sie wypowiedziec w nastepujacej kwestii: Czy Franciszek Smuda powinien wystapic w trakcie meczu w zakiecie/fraku? Czy moze zestaw polformalny bedzie lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Artykuł z 1932 r. Elektromechanik w żółtym swetrze, krótkich spodenkach i zielonych pończochach (podkolanówkach)? My mind is blown. Z jakiej gazety pochodzi ten tekst? I czy jest dostępna w jakiejś bazie internetowej, czy też sam skanowałeś?Z "Tajnego Detektywa", nr 4 z 1932 r. Skan z bloga tego Pana: http://jacekdehnel.natemat.pl/ (Jest tego tam dużo więcej.) Powinienem był od razu podać link do źródła, sorry. @Gravis - podoba mi się, że opaleniznę stawiano na równi z liszajami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Czy koledzy sekcji rekonstrucyjnej mogliby sie wypowiedziec w nastepujacej kwestii: Czy Franciszek Smuda powinien wystapic w trakcie meczu w zakiecie/fraku? Czy moze zestaw polformalny bedzie lepszy? Powinien wystąpić w stroju eleganckim, acz sportowym, zgodnym z charakterem wydarzenia. Proponowałbym garnitur brązowy/zielonkawy/rdzawy, dwuczęściowy, koszula, krawat, kaszkiet, buty - brązowe lub ciemnoczerwone wiedenki/angielki, dodatkowe punkty stylu za pumpy i kolorowe skarpetki argyle. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Czy Franciszek Smuda powinien wystapic w trakcie meczu w zakiecie/fraku? Czy moze zestaw polformalny bedzie lepszy? http://www.youtube.com/watch?v=3XGYu3cwH-Q Petrikauer - mnie ciekawi chemiczny skład tego produktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Doktorze, dziekuje. Czy obecnosc glow panstw, hymnow etc nie podnosi poziomu oficjalnosci wydarzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Głowy państw powinny także być ubrane w takie stroje w czasie meczów. Inaczej miałaby się sprawa podczas uroczystości rozpoczęcia czy zakończenia - wówczas strój bardziej formalny byłby całkiem odpowiedni, lecz niestety mało praktyczny. Co do hymnów - masz rację! Uważam jednocześnie jednak, że zmiana stroju na tę uroczystą minutę, w sumie jedyną naprawdę uroczystą chwilę podczas meczu, nie byłaby praktykowana. Można też spostrzec, że sami sportowcy, podczas odśpiewywania hymnu np. na Igrzyskach Olimpijskich, mają na sobie stroje sportowe, a nie wizytowy/formalne. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 To masz, może pomoże: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Czy koledzy sekcji rekonstrucyjnej mogliby sie wypowiedziec w nastepujacej kwestii: Czy Franciszek Smuda powinien wystapic w trakcie meczu w zakiecie/fraku? Czy moze zestaw polformalny bedzie lepszy? O nie! Myślę że wszystko bardziej formalne od garnituru mogłoby się skończyć nawet wypadkiem śmiertelnym dla trenera podczas meczu skoro: "Lubię zakładać garnitur, ale do kościoła albo teatru. Na boisku swobodniej czuję się w dresie. Kiedyś założyłem garnitur na mecz i kiedy chciałem podać piłkę - przewróciłem się." Źródło: sport.pl Więc radzę Panowie ostrożnie z męską elegancją bo może być niebezpieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Artykuł z 1932 r. Elektromechanik w żółtym swetrze, krótkich spodenkach i zielonych pończochach (podkolanówkach)? My mind is blown. Z jakiej gazety pochodzi ten tekst? I czy jest dostępna w jakiejś bazie internetowej, czy też sam skanowałeś?Z "Tajnego Detektywa", nr 4 z 1932 r. Skan z bloga tego Pana: http://jacekdehnel.natemat.pl/ (Jest tego tam dużo więcej.) Powinienem był od razu podać link do źródła, sorry. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 BBC Panorama - Euro 2012 - Stadiums Of Hate http://www.youtube.com/watch?v=z93iQgI3 ... r_embedded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 To wszystko prawda lecz Anglicy wcale nie są mniejszymi rasistami. Sami w swoim ogródku dawno nie byli. Polska telewizja mogłaby wyemitować podobny materiał. A Sol Campbell sam zapomniał że policja brytyjska prowadziła sprawy przeciwko kilkunastu kibicom Tottenhamu właśnie po tym, jak z niewiarygodnym stężeniem nienawiści potraktowali odpytywanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Ciekawostka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Scabal No12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Było już. viewtopic.php?f=1&t=582&hilit=mubarak&start=260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 A HM właśnie skazano na dożywocie ... będzie miał bardzo klasyczne wdzianko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 Ciekawe, czy więzienny pasiak też można zamówić bespoke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 więzienny pasiak w imienne prążki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 3 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2012 nie w imienne tylko z numerem ewidencyjnym więźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Na canal + właśnie nadają program 'Wizjonerzy - Tom Ford'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 4 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Dzisiaj 3 razy dzwonili do mnie. Wygrałem 3 palety Tyskiego. Ożłopię się tych komercyjnych sików na EURO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2012 A tam zgrzewki - po marnych 3 puszkach tego czegoś człowiek może się obudzić mocno wczorajszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 W trakcie spaceru rzuciłem okiem na wznoszący się majestatycznie Skytower Leszka Czarneckiego. Po namyśle wyjąłem aparat.... Teraz już wiem, kto chce być w moim mieście samcem alfa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Ciekawe czym się inspirował przy projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 Projektant Empire State Building na spotkaniu z inwestorami zaprezentował ołówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 7 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2012 http://lula.pl/lula/10,90107,11877448,S ... .html?bo=1 trochę żal śmiecić prawidłowy wątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi