R50 Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Słuchajcie, zastanawiam się nad rozmiarówką Gordon & Bros. Caporegime pisał kiedyś, że ich rozmiarówka zbliżona jest do polskich producentów. Wysłałem do nich maila i dowiedziałem się, że następujące kopyta mają takie rozmiary: Anbei die Abmessungen: 3859 black nicht mehr am Lager. 2321 black 45: Innen: 32,00 cm Außen: 33,00 cm. 46 nicht mehr am Lager. 2830 tan 45: Innen 32,00cm Außen: 33,2 cm. 46 Innen 33,00 cm Außen 34,5 cm. 2321 /44: Innen: 31,00cm 2830 /44: Innen: 31,3 cm 2318/ 44 : Innen: 30,00cm 3791/44: Innen : 32,2 cm Trochę mnie to dziwi, ponieważ noszę zwyczajowo rozmiar 45 i mam stopę 29cm, dodać do tego 1,5cm to wychodzi 30,5cm. Brać rozmiar 44, czy 45? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Mi wychodziło w ich rozmiarówce 42,5, wziąłem 43 a i tak musiałem długo rozchodzić buty (mam dwie pary na rożnych kopytach) na szerokość. Na długość są odpowiednie, może nawet trochę dłuższe niż powinny, ale za to z szerokością jest problem. Dla zobrazowania sytuacji - w obu butach prawidła cedrus, rozmiar 43 są ściśnięte na długość do oporu, ponieważ blokuje je but przy palcach na szerokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Wychodziło Ci w ich rozmiarówce, czyli gdzie i jak? Jest w necie dostępna jakaś tabela wymiarów G&B? Mam szerokość stopy 9,8cm, to jest raczej F. Czy Ty masz generalnie takie szerokie stopy, czy po prostu G&B są przeraźliwie wąskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Ja mam 28,2 na 11 cm stopę, więc dla Ciebie rzeczywiście na szerokość mogą być dobre, jednak są to jednak w większości bardzo wąskie kopyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supratex Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Ciekawostka z Chin: http://www.aliexpress.com/fm-store/7025 ... shoes.html Ręcznie wykonywane buty w Chinach. Producent pisze, że ma ponad 10-letnie doświadczenie w wykonywaniu obuwia i odbiorców w wielu krajach. Ceny już z wysyłką do Polski od 160$ (klejone) do 220$ (Goodyear). Wszystkie buty bazują chyba na 3-4 kopytach. Możliwość wyboru szerokości obuwia. W ofercie są też skóry egzotyczne. Komentarze raczej pozytywne, natomiast nie znalazłem nic na temat tych butów i nie wiem jaka jest ich jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Bardzo zgrabne kopyta i niespotykane wzory, ciekawe jak z jakością. Krejzole ze SF nic się jeszcze o jakości nie wypowiadały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Ciekawostka z Chin: http://www.aliexpress.com/fm-store/7025 ... shoes.html Ręcznie wykonywane buty w Chinach. Producent pisze, że ma ponad 10-letnie doświadczenie w wykonywaniu obuwia i odbiorców w wielu krajach. Ceny już z wysyłką do Polski od 160$ (klejone) do 220$ (Goodyear). Wszystkie buty bazują chyba na 3-4 kopytach. Możliwość wyboru szerokości obuwia. W ofercie są też skóry egzotyczne. Komentarze raczej pozytywne, natomiast nie znalazłem nic na temat tych butów i nie wiem jaka jest ich jakość. Razem z VAT wychodzi ok. 660 zł za parę. Kopyta i wzory faktycznie ładne. Ktoś chętny na przetestowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Ktoś chętny na przetestowanie? Tak, gdzie podać adres do wysyłki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Razem z VAT wychodzi ok. 660 zł za parę. Kopyta i wzory faktycznie ładne. Ktoś chętny na przetestowanie? Vat jest doliczany w Polsce od ceny z przesylka jaką zapłacisz, więc jeśli sprzedawca podaje pełną wartość na fakturze, lub Ty przekazujesz urzędowi celnemu wyciąg z płatności, to będzie to 660 + 23% i jakieś drobne opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Witam, Po przeczytaniu wszystkich stron tego tematu moja wiedza o butach wzrosła z zerowej do takiej, która skłania mnie do zakupu moich pierwszych eleganckich butów. Skusiłbym się chętnie na markę Gordon & Bros., ale otrzymałem od nich odpowiedź (i na ebayu i na oficjalnej stronie), że do Polski nie wysyłają. Czy można jakoś 'obejść' tę przeszkodę? W jaki sposób Wy kupowaliście u nich obuwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Razem z VAT wychodzi ok. 660 zł za parę. Kopyta i wzory faktycznie ładne. Ktoś chętny na przetestowanie? Vat jest doliczany w Polsce od ceny z przesylka jaką zapłacisz, więc jeśli sprzedawca podaje pełną wartość na fakturze, lub Ty przekazujesz urzędowi celnemu wyciąg z płatności, to będzie to 660 + 23% i jakieś drobne opłaty. Wiem, że VAT jest doliczany dopiero w Polsce. Podałem już koszt całkowity (po doliczeniu 23%) dla uproszczenia. Przesyłka do Polski jest darmowa. A i cena 660 zł z tego co patrzyłem dotyczy butów klejonych, GYW razem z VAT kosztują niestety ok 862 zł... Witam, Po przeczytaniu wszystkich stron tego tematu moja wiedza o butach wzrosła z zerowej do takiej, która skłania mnie do zakupu moich pierwszych eleganckich butów. Skusiłbym się chętnie na markę Gordon & Bros., ale otrzymałem od nich odpowiedź (i na ebayu i na oficjalnej stronie), że do Polski nie wysyłają. Czy można jakoś 'obejść' tę przeszkodę? W jaki sposób Wy kupowaliście u nich obuwie? Z tego co pamiętam kilka osób z forum bez problemu zamawiało od nich buty z ich aukcji na ebayu (koszt wysyłki kilkanaście euro) Kwestia dogadania się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Dziękuję za odpowiedź. Tak, czytałem o tym, że kilku osobom wysłano z Niemiec buty. Później ktoś wspominał (żartując oczywiście), że po jego zwrocie zaprzestano tej praktyki, tak więc nie zdziwiła mnie odpowiedź z ich konta ebay'a. Ale liczyłem, że uda się zamówić przez ich stronę internetową, jednak i tu otrzymałem negatywną odpowiedź. Być może rzeczywiście jest to kwestia dogadania się; jeśli któremuś z użytkowników ta sztuka się udała, to proszę o przedstawienie metody postępowania na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supratex Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Razem z VAT wychodzi ok. 660 zł za parę. Kopyta i wzory faktycznie ładne. Ktoś chętny na przetestowanie? Vat jest doliczany w Polsce od ceny z przesylka jaką zapłacisz, więc jeśli sprzedawca podaje pełną wartość na fakturze, lub Ty przekazujesz urzędowi celnemu wyciąg z płatności, to będzie to 660 + 23% i jakieś drobne opłaty. W celu uniknięcia VAT-u można się pokusić o wysyłkę jako "gift" z zadaklarowaną warością do 45 euro. W takim przypadku lepiej wybrać wysyłkę pocztą tradycyjną zamiast kurierem, żeby nie wzbudzać podejrzeć celników co do wartości towaru. Oczywiście trzeba mieć świadomość, że jest to oszustwo i może się nie udać, choć w przypadku niedużych przesyłek jak drobna elektronika, telefony, pojedyncze części garderoby w większości przypadków się udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 13 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2012 niektóre ciekawie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Bally, 42. http://allegro.pl/buty-bally-rozm-42-no ... 48335.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów -czy zakup tych butów w tej cenie jest opłacalny? http://www.afinepairofshoes.co.uk/colle ... ogue-derby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Tak. A ten ażur jest hipnotyzujący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Nie wiem co to znaczy opłacalny, ale zwróć uwagę na to, że są to dosyć masywne buty na szerokim kopycie i podwójnej podeszwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Opłacalny w tym sensie, że współczynnik cena/jakość jest dobry. Masywność mi specjalnie nie przeszkadza (zazwyczaj noszę dżinsy, a masywne buty do ciężkich materiałów pasują, oczywiście jak się mylę to mnie poprawcie, dopiero się uczę że tak powiem), pytanie tylko, czy kopyto byłoby dobre na moją stopę... Dzięki za wasze opinie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 pytanie tylko, czy kopyto byłoby dobre na moją stopę... Pozdrawiam pokaż stopę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Jak nie masz jakiejś szerokiej stopy to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 pokaż stopęMam zdjęcie stopy zrobić? ;p Zmierzyłbym najchętniej, ale za bardzo nie wiem w jaki sposób "najlepiej" zmierzyć stopę. Normalnie noszę 40-41 rozmiar (mam tu na myśli "nasze" firmy polskie typu Wojas), więc 7 UK jest chyba (poprawcie mnie jeśli się mylę) dobry. Co do tęgości, to nie wiem, mam raczej "normalną" stopę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2012 Powinien być. Z polskich butów nosiłem 41 z angielskich jak do tej pory wychodzi mi 7,5 (trochę ciasno) albo 8 (trochę luźno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Ciekawe ile razy jeszcze to pytanie padnie w tym wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2012 http://www.tchibo.pl/Skorzane-buty-wizy ... 13621.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi