Gość mrt Napisano 19 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Panowie Do tej pory mam doświadczenia jedynie z Bergiem (a i tutaj tylko modele "z wieszaka"). Jakich warszawskich koszulników polecacie w kategorii do ok. 400 zł? Przede wszystkim zależy mi na dobrym materiale i wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inecita Napisano 19 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Wkategorii do 400 zł to chyba nikt nie zaproponuje Ci dobrej jakości koszuli szytej na miarę. Made to measure czyli dopasowanie z szablonu to już cena około 450 zł, a w pełni na miarę znacznie więcej, pewnie rzędu 600-700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TMS Napisano 19 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2010 Nie przesadzajmy... Ja zamawiam regularnie u Stolarka - koszula jest szyta na miare - (uwzglednia wszystkie moje zachcianki) - wybor kołnierzyków spory - mankietow tez. Jedynie z materialami, nie jest tak kolorowo jak w DaVinci - ale i tak da sie przezyc - spokojnie mozna laczyc rozne materialy na jednej koszuli - np wykonczenie stojki z innego materialu niz cala reszta koszuli - obszycia dziurek w dowolnym kolorze - spory wybor guzikow. Ja absolutnie nie narzekam - zwlaszcza, ze cena jest kolo 400zl. W Warszawie trzeba sie udac do sklepu na Kopernika (bodajże 8). Zdarzylo sie, ze Stolarek uszyl mi koszule z mojego wlasnego materialu i nie bylo z tym zadnych wiekszych problemow. Z DaVinci juz calkiem zrezygnowalem, nie widze absolutnie zadnej roznicy w jakosci szycia. Przy okazji pozdrawiam wszystkich uzytkownikow forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2010 do 400 pln mogę polecić Spilliaert oraz Cafardini pozdrawiam, d BTW - temat się troche dubluje ... z tym viewtopic.php?f=1&t=96 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mrt Napisano 20 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2010 @incecita rozumiem, że jest to forum BESPOKE. Natomiast na ręcznie robioną koszulę z takiego chociażby Berga jeszcze przyjdzie czas w moim życiu Myślę, że propozycje podane przez kolegów i tak będą lepszej jakości niż 90% tego co znajdę na wieszakach sklepów popularnych marek. @TMS w takim razie przy najbliższej okazji zajrzę do Stolarka. Swoją drogą - czy ktoś z Was ma doświadczenie/ słyszał o koszulach wykonanych przez http://www.mytailor.com/? Spory wybór materiałów, krawiec z Hong Kongu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 21 Kwiecień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2010 mrt, torunianin się wypowiadał w temacie "Buczyński Individual Tailoring" Już kiedyś o tym wspominałem, ale naprawdę najbardziej korzystnie pod względem stosunku jakości do ceny wypadają koszulnicy z Honk Kongu. Ostatnio za 400 zł uszyłem tam 2 koszule, z dobrej bawełny, można tam nawet trafić na Sea Island. Jasne jest, że trzeba znać swoje rozmiary, ale wystarczy raz uszyć na miarę u Stolarka czy u Da Vinci, kilka drobnych modyfikacji i jest super. Zapewniam Was, że koszulę, które sam zaprojektowałem, wypełniając formularz zamówień na mytailor.com leżą lepiej niż po zmierzeniu przez nawet dobrze przeszkoloną i miłą Panią z Berga, Da Vinci czy średnio miłym Panem z salonu Gentleman na Kopernika w Warszawie (koszule Stolarka). Wyślij mu pw, może udzieli ci dalszych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 27 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2010 W książce pt. "Genltleman" Bernharda Roetzel'a przeczytałem: "Często dodatkowo nad mankietem wszywa się specjalny guzik, który uniemożliwia rozwieranie się rękawa i odsłanianie ramienia w niepochlebny sposób. W koszulach dobrej jakości dziurka na ten guzik jest POZIOMA, a nie pionowa". Spotkaliście się kiedykolwiek z koszulą, która ma tak wszyty owy guzik? Nawet na stronie Da Vinci wzory mankietów są prezentowane z guzikiem pionowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 27 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2010 Mam koszulę typu button down Ralph Laurena i tam jest dziurka pozioma. Co ciekawe ta koszula jest w sportowym stylu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 27 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2010 W koszulach Lambert guzik jest również poziomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2010 A tak praktycznie rzecz ujmując, jaka z tego wynika różnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChrisC Napisano 28 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2010 A tak praktycznie rzecz ujmując, jaka z tego wynika różnica ? mi jest ten guzik zwyczajnie łatwiej zapiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2010 No to dość rozsądne argumenty muszę przyznać, następnym razem zwrócę na to uwagę przy zakupie koszuli. A czy do koszuli z podwójnymi mankietami można stosować zapinanie na guzik rozcięcia na ramieniu przy mankiecie? Powiem szczerze, że jakoś nie spotkałem się z czymś takim, chociaż z drugiej strony to trochę razi mnie to "odsłanianie ramienia w niepochlebny sposób" z powodu braku zapięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 11 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Szukam nazwy firmy ,ktora zajmuje sie przeszyciamia koszul dla Emanuel Berg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Kanwas Sp. z o.o. z siedzibą w Tczewie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 http://www.camicissima.com/ Czy któryś z kolegów korzystał z ich produktów? Na style forum zostali wymienieni jako bardzo dobry producent koszul oferujący wysoką jakość w bardzo rozsądnej cenie. Za cztery koszule wychodzi 100 euro. Bardzo podobny model biznesowy do brytyjskiego TM Lewin. Niestety nie ma wciąż sprzedaży online, ale czytałem wywiad z dyrektorem zarządzającym i mają w planach wejść na polski rynek ( a może mieli bo planowali to w 2009, w każdym bądź razie camicissima.pl kieruje na ich stronę). Na razie mają sporo sklepów naziemnych we Włoszech i podbijają rynek w USA (m.in. NYC) i wychodzi im to nieźle. Przy mojej następnej wizycie we Włoszech to będzie obowiązkowa wizyta! Gdyby jakość była wysoka i weszliby do nas z ofertą 4 koszule za 400 zł to rodzimy rynek przeżyłby dawno nie widzianą rewolucję i ceny koszul w końcu by spadły, a i może jakość by była lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Mam dwie koszule z linii abito camicie i nie mogę powiedzieć złego słowa o ich jakości. Wzory podobnie jak w podstawowych liniach Thyrwitta i Lewina nie są dopasowane przy szwach, dodatkowy pionowy szew na karczku. Większość koszul jakie oglądałem miała metkę "easy iron". W salonie w Mediolanie można na miejscu wybrać wzór koszuli jaki nas interesuje, a następnie samemu dokonać wyboru materiału z jakiego ma być dla nas uszyta. Kosztuje to dodatkowo od 20 do 35 euro za koszulę. Nie wiem czy ta usługa jest powszechna również w innych punktach sprzedaży. Zaki, sprawdź czy jeszcze istnieje ich salon na warszawskiej Sadybie. Na stronie producenta znajduje się dokładny adres w zakładce "stores". warszawski salon Camicissima źródło: http://www.camicissima.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Mam dwie koszule tego producenta i jeżeli chodzi o stosunek jakość - cena to jak najbardziej jest to godna polecenia opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Faktycznie jest Camicissima c/o C.C. "Sadyba Best Mall" ul. Powsińska 31 02-903 Varsavia Polonia Tel. +48 22 310 30 59 Camicissima c/o C.C. "King Cross Marcelin" Bukowska Street, 156 60-198 Poznan Polonia Tel. +48 61 886 01 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 http://www.sadyba.pl/sadyba/sklepy/odziez/rid,107.html ciekawe, jak ma się rzecz ze spasowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Byłem u nich w Sadybie przed Świętami. Ostatnio szafa mi pęka od nowych koszul, więc żadnej nie kupiłem. Całkiem przyzwoicie ale bez rewelacji ani jeśli chodzi o produkty ani jeśli chodzi o ceny. Mają teraz jakąś promocję - chyba 3 koszule za 400zł -1 gr (albo 300zł -1gr), jeśli dobrze pamiętam. Miłym akcentem są ekspedientki z centymetrami krawieckimi zawieszonymi na szyi. Ładnie to wygląda, niestety zrobiły mi w ten sposób apetyt na bespoke lub MTM, którego nie oferują Pozdr, wojvv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Mała aktualizacja. Dzisiaj byłem w "Camicissimie" w Sadyba Best Mall i widziałem, że pojawiła się kolejna promocja: - przy zakupie 1 koszuli płaci się 199,90zł - przy zakupie trzech koszul płaci się za nie 349,90zł - za czwartą i kolejne koszule płaci się po 116,60zł Za dwa-trzy tygodnie ma pojawić się nowa kolekcja 300 krawatów. Panie z przewieszonymi centymetrami krawieckimi nadal wyglądają uroczo Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAN M Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 Witam Chciałem kupić kilka koszul do zdzierania na co dzień i trafiłem na tą polską firmę z bodaj Leszna. Ceny koszul w zakresie 120-150 złotych. Część Two Ply. Czy ktoś z forumowiczów może się podzielić doświadczeniem z tą marką. Jak się ma stosunek ceny do jakości? Zastanawiam się czy zrobić kolejne zamówienie w TM Lewin, bo jest obniżka czy spróbować tej nieznanej marki. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 Ja mam jedną koszulę tej marki, zapłaciłem za nią po rabacie 115zł i powiem szczerze, że jestem bardziej zadowolony niż z Lamberta Wólczanki, która kosztowała 300zł. Przede wszystkim ma odpowiadający dla mnie krój, materiał jest dosyć przyzwoitej jakości, mają dużo ciekawych wzorów i kolorów. Także ja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2011 uważaj, niektóre okrutnie się gniotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock Napisano 26 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2011 Miałem jedną, która gniotła się tak, że prasowanie było istną mordęgą. Nigdy więcej tej marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi