Ernestson Napisano 11 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2012 Ty tak serio z tym że Wałęsa dobrze w tych marynarkach wygląda? Dla mnie to co on nosi nadaje się bardziej do tematu z koszmarami. Tym bardziej że to zdaje się jest szyte na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 11 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2012 Ty tak serio z tym że Wałęsa dobrze w tych marynarkach wygląda? Dla mnie to co on nosi nadaje się bardziej do tematu z koszmarami. Tym bardziej że to zdaje się jest szyte na miarę. Może to dandys? http://deser.pl/deser/51,111858,9082871.html?i=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2012 Być może na początku postu wyraziłem się nieprecyzyjnie, choć w dalszej części wyraźnie już napisałem. Chodzi mi wyłącznie o udane ukrycie niemałego brzucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 To nie jest dwurzędówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Tutaj dwurzędówka to chyba nieszczęśliwy pomysł. Zamiast wyciągnąć Dużego w górę, robi z niego kwadratowy kloc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Chris Christie jest ostatnio na politycznym świeczniku (po drugiej stronie Oceanu). Gość jest duży: Uważam, że gdyby klapy były szersze i krawat o analogicznej szerokości, a kozerka niżej (może też rzymska piątka bardziej skośnie w dół), pomogłoby to w wizualnym zniwelowaniu tęgości. Ktoś podjąłby się manipulacji i zamieścił zdjęcie "przed i po"? Ja niestety nie jestem biegły w programach graficznych: Tu jego zdjęcia w smokingu: http://www.prphotos.com/store/category. ... LAG-000272 http://www.dreamstime.com/stock-photos- ... ge20892513 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 ja bym jednak postawił na trening aerobowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 "Z moich obserwacji wynika, że większość mężczyzn z brzuszkiem traktuje ubrania wyłącznie jako szaro-bure odzienie, a nie jako element budowania wizerunku, który w dodatku może sprawiać wiele przyjemności. Wielu z nich uważa, że moda i dobry styl są dla chudzielców, a oni sami są dyskryminowani przez marki odzieżowe. Co prawda w przypadku wielu sieciówek faktycznie tak jest, lecz na szczęście świat mody nie kończy się na sieciówkach. Mężczyźni z brzuszkiem uważają ponadto, że we wszystkim wyglądają źle i bez względu na to co założą efekt będzie taki sam. To nieprawda, gdyż odpowiednio dobrane ubranie i dodatki mogą zdziałać cuda." http://mrvintage.pl/2013/04/xxl.html#comments I coś na poprawę humoru : "Męski problem – jak ukryć „piwny brzuch”? Przysadzisty, masywny tułów oraz piwny brzuch zniwelują: ciach - węższe krawaty, nachodzące na klamrę paska ciach - wąskie klapy w marynarkach, płaszczach Lista rzeczy, które należy wyeliminować ze swojej garderoby: - kontrastowe kolory, duże wzory, kraty, poziome pasy ciach - szerokie krawaty ciach - dopasowane, opinające sweterki ciach - dwurzędowe marynarki, płaszcze, kurtki - spodnie zwężane ku dołowi (zaburzają proporcje ciała) ciach - spodnie z mankietami, wywinięciami (skracają dół, eksponując przysadzistą górę)" Ponizej cały tekst. Pozostałe rady są bardziej racjonalne i może komuś się przydadzą. http://chowanski.pl/blog/2011/02/21/mes ... ny-brzuch/: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Ponizej cały tekst. Pozostałe rady są bardziej racjonalne i może komuś się przydadzą. http://chowanski.pl/blog/2011/02/21/mes ... ny-brzuch/: Zestawy dla panów z brzuszkiem zaprezentowal na modelach z wybiegów. Przejrzałem ten wpis, zaciekawiony kto zacz, tak radzi, wszedłem na strone głowną: Adam Chowański - dyplomowany kreator wizerunku, absolwent Professional School of Style, uczestnik prestiżowych warsztatów stylizacji miesięcznika GLAMOUR. Już od blisko pięciu lat czuwa nad stylem klientów indywidualnych. Świadczy usługi z zakresu analizy kolorystycznej, określenia typu sylwetki, stylizacji okazjonalnej, planowania zawartości szafy, doradztwa podczas wspólnych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Ktoś to u mnie na blogu trafnie podsumował: Takich właśnie mamy „stylistów” w Polsce. Nie znałem faceta, ale wystarczyło kilka minut w Google, by zobaczyć, że gość nie ma pojęcia o podstawach mody męskiej: http://rozmowywtoku.tvn.pl/wideo,1027,v ... 01186.html 1. To, że sam nosi kuse marynarki z Zary, to nie znaczy, że będę one odpowiednie dla wszystkich. W drugiej części filmiku pokazuje marynarkę o prawidłowej długości, twierdząc że jest o wiele za długa. 2. Dla facetów z dużą klatą proponuję wąskie wyłogi. 3. Wymyśla pojęcie „amerykańska marynarka” – przecież coś takiego nie istnieje Dziękujemy za takich stylistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Uczestnik warsztatow - to juz cos. Pewnie nawet dyplomy rozdawano. Wezmy jednak pod uwage ze skoro na tym zarabia, sa i tacy, ktorym podoba sie to co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 A w USA jest mnóstwo 'uniwersytetów', które za 50 czy 100 dolców sprzedadzą każdemu chętnemu tytuł magistra albo i doktora. I skoro na tym zarabiają, etc. Uczestnik warsztatow - to juz cos. Pewnie nawet dyplomy rozdawano. Wezmy jednak pod uwage ze skoro na tym zarabia, sa i tacy, ktorym podoba sie to co robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 5 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2013 Juz wolal bym oddac sie w rece, nie obrazajac nikogo,nieuka-pasjonata meskiej elegancji niz dyplomowanego uczestnika miedzygalaktycznych warsztatow z ubierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 a czy macie jakieś sugestie odnośnie garniturów dla pakerów ? ... kolega ( 170 cm wzrostu i ze 140 w klacie ) ma problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 a czy macie jakieś sugestie odnośnie garniturów dla pakerów ? ... kolega ( 170 cm wzrostu i ze 140 w klacie ) ma problem Przestać pakować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 a czy macie jakieś sugestie odnośnie garniturów dla pakerów ? ... kolega ( 170 cm wzrostu i ze 140 w klacie ) ma problem A ile w pasie? Bo sama klatka niewiele mowi. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 "Szyjąc garnitur dla dużej sylwetki w pierwszej kolejności należy wybrać odpowiednią tkaninę. Wielu mężczyzn z brzuszkiem ma problem z dużą potliwością. Powinni więc wybierać tkaniny tropikowe o luźnym splocie, ale większej gramaturze. Nie każdy materiał może unieść taką potężną sylwetkę. Panom o dużych gabarytach odradzam delikatne wełny wysokoskrętne chętnie używane przez firmy odzieżowe. Natomiast w próbnikach u krawców jest duży wybór klasycznych ciężkich materiałów, które są gęsto tkane." Więcej na szarmant.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 25 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Problem znów ten sam: skala prążków byłaby w porządku na osobę o klasycznej budowie ciała. Jak problem z tkaniną to jakiś melanż, albo gładki. Klapy w szpic są bardziej formalne niż otwarte, a zamknięcie dołem marynarki - wystarczy porównać niemieckie i francuskie wzory załączone na pierwszej stronie tego tematu. Do tego mocno odstające szlice. Kamizelka wyszła bardzo dobrze, ale latem to bezpłatna sauna. Poniżej zdjęcie Antonio Liverano we własnym garniturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 https://www.facebook.com/pages/PIOTR-KAMI%C5%83SKI-ATELIER-KRAWIECKIE/110579955693950 "Jeden z moich stałych klientów potrzebował marynarkę na upalne lato...wybraliśmy tkaninę fresco firmy Hardy Minnis. Marynarka dla Pana z brzuszkiem uszyta jest bez podszewki, a jedynym wkładem na część przodów jest jedna warstwa wiotkiej kameli cieńszej od tkaniny na tą marynarkę. Dla tak lekkiej marynarki zdecydowaliśmy się na krój florencki tzn. bez ciętej zaszewki w przodach i wszycie rękawów spalla camicia." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 26 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 Piękny timing Choć wcale mnie to nie dziwi, wszak trwa rywalizacja o nowych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2013 Zastanawiające jest zastosowanie przez SŻ tak głębokiej zaszewki piersiowej. Zwykle taką konstrukcję stosuje się przy atletycznej sylwetce. Ciekawe dlaczego została wykorzystana w tym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martyśka Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 http://www.president.bg/en/showphoto.php?id=510 Mój mąż ma taki, jak ten pan po lewej i bardzo dobrze mu leży. W ogóle, jeśli mogę wtrącić swoje damskie zdanie, to bardzo ładne są garnitury w tym kolorze - granatowym, ale dość stłumionym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 28 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2015 "Z kolei pan Henryk miał na sobie zestaw daleki od konserwatyzmu – przyznacie, że bordowa marynarka na jeden guzik i intensywnie błękitny krawat to całkiem odważny strój." http://www.szarmant.pl/tylko-meska-klasyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi