alabuz Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 A jaki czas oczekiwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 31 dni... Opłacało się. Poza drobnym felerem, dobrze że tylko takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goodall Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Czy mógłby ktoś porównać jakość oferowaną przez Meermina w porównaniu do Herringa czy też Bexleya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Buty: Meermin double monk vs Bexley oxford Podeszwa: zamknięty kanał szycia (glanek) vs otwarty kanał szycia Skóra: bardzo ładna vs kiepska (miejscami sprawia wrażenie cienkiej) wygoda: średnia z problemami * vs średnia rozmiarówka: wymagająca dokładnej analizy vs prawie standard wykonanie: drobne felery vs bez uwag * 1-niskie pięty 2-gładka skóra zamiast zamszu powoduje to że pięty bardziej pracują. Być może problem spasowania dotyczy to tylko double monków, ponieważ sznurowane modele lepiej można "ściągąć". Butów Bexley na pewno nie kupię za 129 Euro, chyba że w najniższej cenie. Meerminy pewnie jakieś kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 Na podstawie posiadanych Herringów i Meerminów z kolekcji classic obu producentów generalnie oceniam te serie na podobnym poziomie. Bexley mam, ale tylko boat shoes, więc się nie liczy . Wg mojej opinii Bexley generalnie w porównaniu do ww. serii Herring i Meermin zajmują niższą półkę. "Mówi się", że w Meerminach zdarzają się drobne niedociągnięcia jakościowe jeśli chodzi o wykonanie a nie materiały. Jeżeli miałbym budżet na kupno butów tych 3 marek to wybrałbym Meermin bez wahania, bo są tańsze od Herringa, a materiały bardzo dobre. Jeśli znalazłbym Herringi w zbliżonej do Meermin cenie to bym miał zgryz- pewnie bym wybrał te, które bardziej by mi się podobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goodall Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 @Dan - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=3065 cenna niższa niż Meerminy. Tylko czy takie błyszczące nie są zbyt błyszczące przez co nienadające się do slubu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 @Dan - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=3065 cenna niższa niż Meerminy. Tylko czy takie błyszczące nie są zbyt błyszczące przez co nienadające się do slubu. Dan napisał: Na podstawie posiadanych Herringów i Meerminów z kolekcji classic Tutaj zobacz jakie są kolekcje Herringa i jaka jest cena tych butów - dlatego napisał, że Meerminy są tańsze http://www.herringshoes.co.uk/product-list.php?brandid=6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 31 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 Jak się ma rozmiarówka meermin do prome shoes? Czy 8 to mniej więcej takie samo 8 jak w prime shoes? PS ma w swojej ofercie 3 różne kopyta, Meermin ponad dwa razy więcej. Ciężko porównać Michał, ale mamy podobne stopy a ja na Majorce noszę 8-ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 31 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 Stopa 27- kopyto Hiro- 8,5. W emailach z Meerminem proponowano mi 9. Markowski, Bexley, Barker noszę 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 1 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2013 Czy kopyto Vil to taki odpowiednik 191 od Markowskiego jeżeli chodzi o szerokość ? Podejrzewam, że tak ale może ktoś ma jakieś porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 16 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2013 Panowie, jak jest z rozmiarówką w Meermin? Na co dzień nosze UK 10 w Loake i Herring. Czy w Meermin także powinienem zamówić rozmiar 10? Dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 16 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2013 Pytałem o rozmiar double monk'ów dla stopy długości 30.5cm. Dostałem dokladne wymiary, ale dalej nie wiem czy wybrać 11.5 czy 12... I send you the measurements of our Hiro last in sizes 11.5 and 12UK:> L 328mm shoe sole 11,5UK - L 332mm shoe sole 12UK.> W 115mm shoe sole 11,5UK - W 116mm shoe sole 12UK.> L 310mm last(insole)11,5UK - L 314mm last(insole)12UK.> W 107mm last(insole)11,5UK - W 111mm last(insole)12UK> Foot 29,2cm 11,5UK - Foot 29,6cm 12UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Monki mają bardzo małą możliwość "ściśnięcia". Albo są dobrze dopasowane albo będą za luźne. Kopyto Hiro- podstawowa linia Meermina. Mi w Meerminie polecano 43 na stopę 27cm. Na forum znalazłem długość wkładki w double monkach o rozmiarze 43. Okazało się że byłyby za duże. W przypadku sznurowanych butów nie byłoby problemu. Ewentualnie jakaś niska wkładka byłaby rozwiązaniem. 1.W monkach Meermina pięta jest niska (napisałem tą uwagę do firmy). Zatem wkładka to średni pomysł. 2.Zapiętka jest z normalnej skóry, w większości butów mam nubuk, który nie jest śliski. Zamówiłem 42,5. Okazało się to dobrym wyborem. Dlaczego. Buty mimo że są dość dopasowane i tak wymagają zapięcia na ostatnią dziurkę. Nie mam za bardzo teraz czasu, ale tak na szybko wychodzi mi że na wkładka ma 27,3cm a stopę mam 27,0cm. Czyli zapas rzędu 0,3cm. Może mam niskie podbicie i dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 W niedzielę zamawiam buty z meermin, więc jakby ktoś się chciał dołączyć do paczki to PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 19 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2013 Panowie, jak jest z rozmiarówką w Meermin? Na co dzień nosze UK 10 w Loake i Herring. Czy w Meermin także powinienem zamówić rozmiar 10? Dziękuję za informacje. Noszę 10,5 w Herring i np. Church`s i w Meerminach (Hiro) 10,5 też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Jedna z nowości, buty z szyciem Norweskim. http://meermin.tumblr.com/post/60285788573/meerminshoes-introducing-a-new-norwegian-split Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Będzie ktoś zamawiał buty meermina? Dołączył bym się do zamówienia bo nie ogarniam tego jak na pierwsze zamówienie z zagranicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 26 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Chyba też zamawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 26 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Jak się u nich płaci - paypal czy można po prostu kartą? Paypalem płaciłem. Kartą zapewne też można. Wyślij do nich zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 26 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Podesłali mi mailem linka do paypala oraz nr r-ku bankowego - płatność do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 26 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Tez byłbym ewentualnie zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 26 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Też racja, najlepiej zamawiać dwójkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2013 Dwie pary wychodzi taniej ale ogólnie chodziło mi o kwestie jak to działa? Z czym i jak to się je? Pierwszy raz postanowiłem kupić lepsze z zagranicy. Jestem już w trakcie zamówienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 W sześć tygodni od złożenia zamówienia dotarły do mnie Meerminy. Jako osoba z wysokim podbiciem jestem obecnie zadziwiony, jak wygodnie mogą leżeć na pięcie skórzane buty. Oczywiście raj nie istnieje, moje stopy czeka czyściec na innych frontach wojny o dopasowanie obuwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 18 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2013 W sześć tygodni od złożenia zamówienia dotarły do mnie Meerminy. Jako osoba z wysokim podbiciem jestem obecnie zadziwiony, jak wygodnie mogą leżeć na pięcie skórzane buty. Oczywiście raj nie istnieje, moje stopy czeka czyściec na innych frontach wojny o dopasowanie obuwia. 6 tygodni. U mnie było 30dni ale bywa dłużej. Zdjęcia by się przydały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi