Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Meermin

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest RUI tylko Hiro.

O przepraszam, pomyliłem się.

Ja sobie te zamówiłem:

https://www.meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=264#

Trochę ryzyko z rozmiarem, bo pierwsze zamówienie z Meermin, a MTO nie można zwracać (ciekawe co na to prawo europejskie). Także może w styczniu wystawie je na sprzedaż na forum :-)

Dzień dobry! :)

Po przeczytaniu paru postów o kopycie RUI chciałbym się zwrócić do bardziej doświadczonych posiadaczy meerminów o pomoc w doborze rozmiaru. Planuję zakupić u Meermina trzewiki: https://meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=273 i dodam, że to moje pierwsze buty od nich. Tutaj zdjęcie wymiarów stopy: Wydaję mi się, że stopa nie należy do najszerszych przy takiej długości, dlatego kompletnie nie mam pojęcia jaki rozmiar dobrać do tego szerokiego kopyta. Myslałem o 9,5 UK ale z tego co przeczytałem, może się okazać za mały. Z góry dziękuję za pomoc :)

Pozdrawiam

post-2570-0-79489500-1446382415_thumb.jp

Witajcie;

Otóż mam pewien problem z oceną obuwia od Vicena.

Kupiłem buty okreslone jako nowe bez wady - i rzeczywiście co do wykonania  nie mam najmniejszych zastrzeżeń, ot Meermin, zwyczajnie jak inne ( kupiłem Bluchery na kopycie Rui).

Problem dotyczy okropnego zapachu - buty pachną jak skondensowany secondhands, żeby nie powiedzieć  jak lumpeks.

Czy miał już ktoś tak?

W "regularnych" sklepowych Meerminach nic takiego nie miało miejsca - mam 3 pary i te jedne nieszczęsne...

Zapach wydaje się niemożliwy do wywabienia - intensywne wietrzenie całymi dniami nie pomaga.

Czekam na paczkę od Vicena i trochę mnie zmartwiłeś; nigdy nie miałem podobnego problemu. 

Ja też nie,  patrząc  od innej strony na ten zapach, to obawiam się, że buty niestety trochę zatęchły, zbukwiały, tak mówiła na to moja babcia - buty zostały wysterylizowane jak najlepiej, bo na bogato, a zapach pozostał i jest trudny w obyciu.

Martwię się o stęchliznę, wewnątrz buta na zapiętku spod  jasnej skóry wychodzą  ciemne plamki...

Skoro taniej na ebayu to po co przepłacać - w tym wypadku może to nie być aż tak oczywiste.

Witajcie;

Otóż mam pewien problem z oceną obuwia od Vicena.

Kupiłem buty okreslone jako nowe bez wady - i rzeczywiście co do wykonania nie mam najmniejszych zastrzeżeń, ot Meermin, zwyczajnie jak inne ( kupiłem Bluchery na kopycie Rui).

Problem dotyczy okropnego zapachu - buty pachną jak skondensowany secondhands, żeby nie powiedzieć jak lumpeks.

Czy miał już ktoś tak?

W "regularnych" sklepowych Meerminach nic takiego nie miało miejsca - mam 3 pary i te jedne nieszczęsne...

Zapach wydaje się niemożliwy do wywabienia - intensywne wietrzenie całymi dniami nie pomaga.

mówią, że "ktoś" "komuś" po "czymś" buty zdejmuje ...

Dzięki za namiar - namierzyłem "specjalistę" w Gdańsku, jutro zdam relację z efektów.

W wielu przypadkach deodoryzacja pomaga. Po wyciągnięciu z tej "mirofalówki", przyłóż buty do nosa i zrób głęboki "wniuch", powinieneś poczuć mocną świeżość bijącą od butów. Coś takiego jakbyś w zimie wystawił buty na mróz. Jak poczujesz poprawę, to zrób jeszcze jeden cykl odświeżania. Jest duża szansa na trwałe pozbycie się zapachu.

W wielu przypadkach deodoryzacja pomaga. Po wyciągnięciu z tej "mirofalówki", przyłóż buty do nosa i zrób głęboki "wniuch", powinieneś poczuć mocną świeżość bijącą od butów. Coś takiego jakbyś w zimie wystawił buty na mróz. Jak poczujesz poprawę, to zrób jeszcze jeden cykl odświeżania. Jest duża szansa na trwałe pozbycie się zapachu.

Jestem ciekawy efektu,  ponieważ wystawanie na rzeskim powietrzu niewiele im pomaga...

ehh załamka! Przyszły monki, niestety za małe :/

Panowie pomóżcie, poradźcie jaki wybrać rozmiar przy danych kopytach... np. Hiro

Duża różnic jest pomiędzy UK 11/11,5 a 12?

zmierzyłem stopę ponowie, wyszło jeszcze inaczej.... poniżej pomiary na stojąco, myślę, że poprawne.

Panowie lepiej brać 12UK?

post-7108-0-38375100-1446633909_thumb.jp

Buty były na dwóch 6 minutowych sesjach w odsmradzaczu.

Nie sądzę aby im pomogło.

Poczekam do  popołudnia  i spróbuję ponownie stwierdzić stan obuwia.

Zawiodłem się na  Goodyearshoes vel Vicenie.

Może trzeba przed zakończeniem licytacji  pytać o smród? Choć jest to rzecz bardzo subiektywna, aczkolwiek mało elegancka...

Panowie lepiej brać 12UK?

Ja mam stopę 30,5 i 30,7 i 12 UK zazwyczaj są na styk, a najczęściej jestem po prostu na granicy 12 i 12,5. Wezmę 12,5 to są trochę za duże, a 12 trzeba mocno rozchodzić. Oczywiście sporo zależy od kopyta, a z kopytami meermina nie mam jeszcze doświadczeń. jeżeli masz możliwość to pomierz trochę butów innych marek, żeby mieć przynajmniej jakiekolwiek rozeznanie.

Z resztą. Przy tych rozmiarach stóp lepiej nie ryzykować i kupować tylko to co najpierw przymierzysz. Ja tego nie zrobiłem i w efekcie mam jedną parę trzewików loake za dużych bo wzięłem rozmiar UK13 i leżą i się kurzą, a drugi rozmiar Cheaney UK11.5 które są za małe (a kontakt z klientem mówił, że będą ok).

Generalnie znam ból.

• Oceniam pozytywnie 1