pszemau Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Asortyment w tym sklepie jest ostatnio taki, że zasługuje na osobny wątek w sali klubowej. Znalazłbym tam najbrzydsze buty świata ale nie wiem, które z nich wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Ja nie rozumiem tylko dlaczego twierdzicie, że kiedykolwiek dział obuwniczy wyglądał tam inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Wyglądał. Kupiłem tam kilka par butów, serio. Czerwone zamszowe driving mocs w swojej cenie były świetne. Brązowe chukka firmy strellson służą mi wiernie już drugi sezon. trzecie, koniakowe trzewiki z nubuku, jakkolwiek źle to brzmi, są najgorsze z nich, ai tak jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 No ok, jeżeli taka jest definicja "inaczej". Wracając do marki Florsheim - jest duża szansa, że już niedługo (2013) w Polsce pojawi się ich pierwszy salon firmowy. Informacja dla osób z poza Warszawy - tak, niestety sklep ma być otwarty w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 jeśli tak to piszę się na zbiorówkę z 1 szt. - http://www.florsheim.com/shop/style/17066.html w kolorze cognac Jesli organizujesz zamowienie, to zaloz watek w odpowiednim dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 No ok, jeżeli taka jest definicja "inaczej". Wracając do marki Florsheim - jest duża szansa, że już niedługo (2013) w Polsce pojawi się ich pierwszy salon firmowy. Informacja dla osób z poza Warszawy - tak, niestety sklep ma być otwarty w Warszawie. Oczywiście, że nigdy nie dawało się tam kupić dobrych butów na lata, pierwszej ani nawet piątej pary garniturowców, ale tanie zamszowe kapciuszki, jak czerwone mokasynki na kołeczkach, w niskiej cenie -były takie czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 jeśli tak to piszę się na zbiorówkę z 1 szt. - http://www.florsheim.com/shop/style/17066.html w kolorze cognac Jesli organizujesz zamowienie, to zaloz watek w odpowiednim dziale. I uzyskaj zgodę administratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 jeśli tak to piszę się na zbiorówkę z 1 szt. - http://www.florsheim.com/shop/style/17066.html w kolorze cognac Jesli organizujesz zamowienie, to zaloz watek w odpowiednim dziale. I uzyskaj zgodę administratora. podanie pisemne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 (duże ciach)I uzyskaj zgodę administratora.podanie pisemne?Myślę że PW na początek wystarczy viewtopic.php?f=8&t=1083 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 9 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Proponuję nie sugerować się marką i przemyśleć sens zakupu najtańszych modeli. Skóra wyglądała sztucznie i zrobiła na mnie złe wrażenie. Chyba, że ktoś wymaga od nich tylko designu, wtedy proszę nie brać do siebie moich uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Być moze Twoje buty to o wiele starszy egzemplarz niż przypuszczasz. Swego czasu, pod koniec lat 90-ch ubieglego wieku, laczna ilosc par butow zalegajacych w magazynach wynosila przeszlo 100,000 sztuk.Niestety, to nie perełki. Co nie zmienia faktu, że nadal je bardzo chwalę. I chętnie bym kupił takie same. Jednak liczyłem, że mam coś wyjątkowego. Szkoda. O tym, że nie perełki przekonałem się dzisiaj wygnany do piwnicy w celu sprawdzenia zabawek choinkowych, pudełko po Florsheimach (też świetne) służy im świetnie. Moje buty to model z serii Imperial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Kilka modeli linii Imperial mniej lub bardziej, ale się broni, np. aktualna seria Kenmoor. Choć tak jak napisałem wcześniej, uważam że te buty są jakościowo słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Kilka modeli linii Imperial mniej lub bardziej, ale się broni, np. aktualna seria Kenmoor. Choć tak jak napisałem wcześniej, uważam że te buty są jakościowo słabe. Nie kwestionuję Twojej opinii. Czasami ktoś o nie najlepszej renomie wyprodukuje rzecz, która jest dobra. A nam się uda ją kupić. Ja miałem takiego farta. Patrzyłem na stronę Floresheima i niestety ten model nie jest teraz produkowany. Zwykle gorszy pieniądz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 No więc właśnie, napisałeś że posiadasz buty z linii Imperial, ale nic o modelu. Ostał się jeszcze napis lub jakieś oznaczenie na kartonie? Jeżeli te buty mają dobrych kilka lat (mam na myśli rok produkcji, a nie datę zakupu) to ciężko cokolwiek powiedzieć o ich jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Będę jeszcze w piwnicy jutro/pojutrze to przepiszę z pudełka dane. Może uda się coś odczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Ja będę we wtorek w salonie to wtedy postaram się odpisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 11 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 31 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2014 Wczoraj w Nowym Jorku widziałem buty tej marki, kilka modeli i - niestety - Immune miał rację. To koniec tej marki, w Ameryce legendarnej. Buty, które widziałem są na średnim poziemie tego co jest w polskich hpiermarketach (Tesco, Auchan, etc.), zarówno pod względem dizajnu jak i wykonania. Szkoda w ogóle o tych butach gadać. Buty, które nosiłem (co opisałem wyżej) były butami z innej epoki i chyba tak napradę z zupełnie innej firmy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monaco69 Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 W sklepie w USA nie byłem, to się do tego nie odniosę. Ja swoje florsheim kupiłem pół roku temu w tk maxx na marszałkowskiej, nie wiem czy to linia stara czy nowa ale moje doświadczenia są dość dobre. Wiadomo, że to żaden rarytas ale porównania do wyrobów z Auchana bym nigdy nie zaryzykował. Po pierwsze Auchan kojarzy mi się z plastikami za 30-40 zł takimi z serii borsuki, mrówkojady i alladyny, po drugie nie kupisz tu klasycznych czarnych Oxfordów z zamkniętą przyszwą na klasycznym kopycie, co więcej nie kupisz ich także w ryłko, kazar, gino rossi i innych polskich sklepach, które sprzedają buty nawet po 400-500 zł - dla przeciętnego konsumenta w Polsce to na prawdę sporo i można nawet zaryzykować, że uważa on, że to marki luksusowe a o C&J albo Cheaney'ach za 2k. to w najśmielszych snach nie marzył . Tymczasem moje florsheimy kosztowały 190 zł bardzo ładnie się prezentują, są w 100 proc. klasyczne na ładnym kopycie ani nie za wąskim ani nie za szerokim, czubek klasycznie zaokrąglony. Po włożeniu niemałego trudu i wielu warstw saphira medaille d'or zrobiłem na nich piękne lustro i założyłem na własny ślub. Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że wyglądały świetnie. Tyle jeśli chodzi o design. Z jakością już nie jest tak pięknie i wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Cholewka jest ze skóry na 100 proc. jakościowo chyba kiepskiej, napisano, że podeszwa też ale ja w to nie wierzę. Moim zdaniem to jakieś tworzywo które dobrze skórę udaje ale ekspertem nie jestem. Z zewnątrz ta słaba jakość nie jest jeszcze tak widoczna ale w środku można zauważyć ślady, kleju nierówności itd. itp. Po pół roku buty nadal prezentują się dobrze i nie wyglądają na schodzone. Użytkuję je od czasu do czasu - są wygodne - oprócz naszego zaliczyły kilka innych wesel i całonocne tańce, czasem założę je do spodni garniturowych ale nie noszę ich zbyt często bo wolę kolor brązowy na co dzień. Podsumowując, na polskim rynku obuwniczym w sklepach stacjonarnych nie znajdzie się nic lepszego w cenie do 200 zł. Wiem, że dla większości tu zaglądających będzie to wybór butopodobny ale może zajdzie się ktoś kto poszukuje niedrogich dobrze wyglądających Oxfordów dlatego napisałem tę opinię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 4 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Tak pięknie je opisałeś, że aż chciałoby się je zobaczyć Możesz wkleić jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2014 Po pierwsze Auchan kojarzy mi się z plastikami za 30-40 zł takimi z serii borsuki, mrówkojady i alladyny, po drugie nie kupisz tu klasycznych czarnych Oxfordów z zamkniętą przyszwą na klasycznym kopycie W Oszołomie można dostać rzeczy, o których się filozofom nie śniło. Widziałem kilka lat temu ładne, klasyczne, czarne wiedenki ze skóry (co z podeszwą - nie pamiętam), made in China, za zawrotną cenę 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monaco69 Napisano 10 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2014 W Oszołomie można dostać rzeczy, o których się filozofom nie śniło. Widziałem kilka lat temu ładne, klasyczne, czarne wiedenki ze skóry (co z podeszwą - nie pamiętam), made in China, za zawrotną cenę 150 zł. Załączam fotki zgodnie z prośbą. Widać ślady użytkowania, nie chciało mi się już robić pięknego lustra niestety fotka wykonana w nocy ale za to na gazetce popularnego sklepu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2014 Serdecznie dziękuję.Niech się 'noszą' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 11 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2017 Właśnie przywiozłem ze sobą 2 pary Florsheim Royal Imperial z Mediolanu. Loafersy bardzo wygodne, wygodniejsze nawet niż Bass Weejuns w cenie 148 euro - skóra jagnięca oraz single monki, również wygodne. Buty bardzo dobrze zrobione z dbałością o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 27 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2020 W dniu 11.02.2017 o 10:54, phantom napisał: @phantom zastanawiam się ostatnio nad kupnem penny loafersów z linii imperial. Jak się sprawiły te dwie pary? Masz może opinie na temat różnicy pieszy linią Imperial, a Royal Imperial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi