Brzydalllo Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Jak dla mnie super, bo sam jestem nie najwyższy...Nie idź tą drogą, polub swój wzrost. Kiedyś wyczytałem że ponad 50% mężczyzn ma kompleksy z powodu swojego wzrostu Skrzypek84, buty fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Swoją drogą średnio pasują do tematu, bo to zwykłe trzewiki, a nie buty podwyższające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SORGE Napisano 25 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2012 Jak dla mnie super, bo sam jestem nie najwyższy...Nie idź tą drogą, polub swój wzrost. Kiedyś wyczytałem że ponad 50% mężczyzn ma kompleksy z powodu swojego wzrostu To tak jak z łysieniem. Jednak to nie powód, żeby robić sobie "zaczeskę" lub kupować buty na podwyższonych obcasach. Tym mankamentom trzeba sprostać akceptując je... i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxter Napisano 16 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2014 co sądzicie o tych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 16 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2014 ja jestem konus; mam wyższą żonę; "butów na obcasie" nie założę- no chyba że szczudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackstrong88 Napisano 17 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2014 Można też kupić takie buty, w których podwyższenie jest dyskretne, a nie mają obcasu jak u tancerzy-) Ja na przykład kupiłem takie ze skyhighshoes i są spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 17 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2014 Na tym zdjęciu nie są "spoko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2014 Beng! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 15 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2014 bardziej pasuje do działu humor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2014 Przy tej ilości soli drogowej, jaką sypie się w Moskwie zimą, tak grube podeszwy mogą być całkiem praktyczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 Miedwiediew jest stosunkowo niski - w zależności od źródeł podaje się od 161 do 166 cm wzrostu, choć najbardziej chyba odpowiadające rzeczywistości jest to, co miał kiedyś w dowodzie, czyli 163 cm. O jego podwyższanych butach po raz pierwszy głośno zrobiło się chyba w kontekście jego spotkania ze Scharzeneggerem w czerwcu 2010 roku. Akurat w jego przypadku ogólny wizerunek jest ważniejszy, niż to, czy kogoś śmieszą jego buty, czy nie. Zresztą biorąc pod uwagę jakimi możliwościami dysponuje, to wolę, żeby swój kompleks niskiego wzrostu leczył nieortodoksyjnym obuwiem, niż w jakiś inny sposób - np. pozbywając się z otoczenia ludzi wyższego wzrostu (a historia zna takie przypadki). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 Brak samoakceptacji jest największą oznaką słabości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 W przypadku polityków bardziej niż o samoakceptację chodzi o wizerunek: - w oczach elektoratu (vide niski Sarkozy na tle Bruni) - w oczach rywala (vide Miedwiediew na tle kogokolwiek - jest to wręcz pozycja negocjacyjna, więc trudno się dziwić, że o nią dba). Samoakceptację poprawiają sobie w zaciszu, bez kamer, i wolę nawet nie myśleć, co wtedy robią, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Non Vid Napisano 3 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2024 Researchując temat butów na podwyższeniu, odwiedziłem niedawno salon Betelli na Wilanowie. Miła pani opowiedziała mi, że firma kilka lat temu została odsprzedana z długami i na krawędzi bankructwa, a wtedy uderzył Covid. Pośród butów o wątpliwym ("modowym") designie znajdują się dość ładne, klasyczne sztuki, takie jak monki poniżej. Firma żyje butami wizytowymi na śluby, które wyglądają nawet w porządku. Niestety, na innych modelach dopatrzyłem się niedoróbek: para botków była wykonana z kawałków skóry o różnych (losowych) odcieniach, a pętelka z tyłu (o rozmiar za dużych) szybletów była zupełnie niefunkcjonalna. Sprawia to wrażenie słabej kontroli jakości. Pani obiecała, że przyjrzy się tym niedoróbkom i odezwie do (polskiej) fabryki, która im to robi. Trzeba przyznać, że buty są wygodne, można w nich bez problemu biegać, a nawet tańczyć. Delikatnie uniesiona pięta nie stanowi problemu. A Wy czy macie do polecenia jakieś firmy (zwłaszcza zagraniczne), które aktualnie robią dobre elevator shoes / boots? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Non Vid Napisano 3 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2024 6 godzin temu, J. Wole napisał: Przecież jeżeli nie nosisz szerokich i nieco dłuższych nogawic, to podwyższenie nawet dla niewprawnego oka jest od razu widoczne, bo kostka jest nienaturalnie wysoko względem podeszwy buta. Nigdy jeszcze nie spotkałem człowieka, który poznając mnie, nachyliłby się i uważnie analizował pozycję moich kostek w bucie. Ale może to dlatego, że nie poznałem Ciebie. 😉 Cytat Bierz pod uwagę, że nosząc takie buty możesz się spotkać z zaczepkami gejów, bo w ich kodzie modowym (podobnie jak kolczyki, ostatnio loczki na grzywce czy czarne skórzane kurtki typu US Police) to się właśnie mieści. Skąd pomysł, że to dla mnie minus? 😉 Może sam jestem amatorem fallusa? Nigdy nie wiesz, kto jest po drugiej stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Non Vid Napisano 11 Luty 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2024 W dniu 8.02.2024 o 17:53, J. Wole napisał: Nie trzeba tego aż analizować. To jest automatyczne, tak jak widzisz dziewczynę w trampkach na koturnie ukrytej w materiałowej cholewce buta, to mimo że nie widzisz tej koturny, wiesz, że ona tam jest. Nie wiem, po co Ci takie buty, skoro na zdjęciu nie wyglądasz na osobnika nikczemnego wzrostu. Ile masz wzrostu w butach podwyższanych i kapeluszu? Szczerze mówiąc to koturny też chyba nigdy w życiu nie zauważyłem, nie przyglądając się wprost butom. Ale jestem autystyczny, więc często umykają mi takie szczegóły. Już testowałem wkładki podwyższające na jednym wydarzeniu grupowym i nikt nie zauważył — nawet mój 10-letni przyjaciel nie zwrócił uwagi, że nagle jestem od niego wyższy, chociaż zawsze byliśmy podobnego wzrostu. 😂 Myślę, że dandysi przeceniają perceptywność ludzi. Nosiłem przez kilka lat na ręku niedziałające zegarki kupione za parę zł na Allegro. Na pierwszy rzut oka wyglądały luksusowo, ludzie kilka razy prawili komplementy. Nikt nigdy nie zwrócił uwagi na to, że wskazówki się nie ruszają, a na tarczy jest nieprawidłowa godzina. 😂 Kapelusz nie dodaje mi za bardzo wzrostu, bo mam podłużną głowę, więc nie chcę jej jeszcze bardziej wydłużać. Bez kapelusza i butów mam ~171 cm. Nie jest tragicznie, ale spodobało mi się patrzeć na świat z tych kilku centymetrów wyżej. Zrobiłem w międzyczasie niewielki research marek i dostawców, u których można dostać takie buty. Oto one — dla przyszłych czytelników tematu: Betelli (zrecenzowane wyżej) Cohnpol (Konopka Shoes) Tall Men Shoes — amerykański sklep z wieloma markami Ailishabroy Calden Calto Toto Tallerly Don's Footwear — nie polecam, były problemy z zamówieniem Locaka Calzorelia Leopardi — wygląda na stary sklep Chamaripa Shoes Jennen Shoes Guido Maggi — luksusowe i drogie, zaczynają się od ~500 euro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tajemniczy_klient Napisano 27 Kwiecień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2024 W dniu 11.02.2024 o 10:11, Non Vid napisał: Szczerze mówiąc to koturny też chyba nigdy w życiu nie zauważyłem, nie przyglądając się wprost butom. Ale jestem autystyczny, więc często umykają mi takie szczegóły. Już testowałem wkładki podwyższające na jednym wydarzeniu grupowym i nikt nie zauważył — nawet mój 10-letni przyjaciel nie zwrócił uwagi, że nagle jestem od niego wyższy, chociaż zawsze byliśmy podobnego wzrostu. 😂 Myślę, że dandysi przeceniają perceptywność ludzi. Nosiłem przez kilka lat na ręku niedziałające zegarki kupione za parę zł na Allegro. Na pierwszy rzut oka wyglądały luksusowo, ludzie kilka razy prawili komplementy. Nikt nigdy nie zwrócił uwagi na to, że wskazówki się nie ruszają, a na tarczy jest nieprawidłowa godzina. 😂 Kapelusz nie dodaje mi za bardzo wzrostu, bo mam podłużną głowę, więc nie chcę jej jeszcze bardziej wydłużać. Bez kapelusza i butów mam ~171 cm. Nie jest tragicznie, ale spodobało mi się patrzeć na świat z tych kilku centymetrów wyżej. Zrobiłem w międzyczasie niewielki research marek i dostawców, u których można dostać takie buty. Oto one — dla przyszłych czytelników tematu: Betelli (zrecenzowane wyżej) Cohnpol (Konopka Shoes) Tall Men Shoes — amerykański sklep z wieloma markami Ailishabroy Calden Calto Toto Tallerly Don's Footwear — buty MTO (customizable) Locaka Calzorelia Leopardi — wygląda na stary sklep Chamaripa Shoes Jennen Shoes Guido Maggi — luksusowe i drogie, zaczynają się od ~500 euro W Betelli kupiłem buty, które miały podwyższać o 5,5cm, w rzeczywistości dają 3,5 w porywach 4cm. Jak się je trochę rozchodzi, to będzie 3,5 czyli tyle ile miewają zwyczajne półbuty. Mogliby je dokładniej mierzyć, bo nie posądzam ich rzecz jasna o chłyty marketingowe ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Non Vid Napisano 11 Czerwiec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2024 REZENCJA: DON'S FOOTWEAR Dziś piszę recenzję podwyższanych butów Don's Footwear. Niestety, ponieważ koniec końców nie otrzymałem produktu, recenzja będzie krótka. Don's Footwear to firma, która twierdzi, że specjalizuje się w butach podwyższanych bespoke. W rzeczywistości ich produkt to raczej MTO, z dość szerokim wyborem opcji. Siedziba firmy znajduje się w Bangkoku w Tajlandii, co prawdopodobnie obniża koszty produkcji — stąd też ceny wynoszą około 250 USD. Skontaktowałem się z właścicielem, Allanem Donnelly, i poprosiłem go o parę ich najbardziej reprezentatywnego modelu w konkretnym wzorze, na co się zgodził (na początku marca). Prace trwały 3 miesiące, aż do czerwca — najwyraźniej firma potrzebuje sporo czasu na przetworzenie zamówień. Kiedy buty były już gotowe, właściciel wysłał mi wideo. Ku mojemu zaskoczeniu, zamiast bordowych lub oxblood (wedle mojego zamówienia), zrobił je całe czarne. Powiedział, że jest to skóra, którą akurat miał pod ręką (nie konsultował ze mną tego wyboru). Kiedy grzecznie poprosiłem pana Donnelly go o zrobienie mi pary w kolorze bordowym lub oxblood, tak jak się umawialiśmy, obraził się, kazał "spierdalać" i zapowiedział, że w ogóle nie wyśle butów. Niestety z tego powodu nie mogę nic powiedzieć o jakości wykonania obuwia Don's Footwear. To wielka szkoda, ale przynajmniej wiecie, czego można się spodziewać, jeśli chodzi o czas oczekiwania i obsługę klienta. Ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 11 Czerwiec 2024 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2024 2 godziny temu, Non Vid napisał: REZENCJA: DON'S FOOTWEAR Dziś piszę recenzję podwyższanych butów Don's Footwear. Niestety, ponieważ koniec końców nie otrzymałem produktu, recenzja będzie krótka. Don's Footwear to firma, która twierdzi, że specjalizuje się w butach podwyższanych bespoke. W rzeczywistości ich produkt to raczej MTO, z dość szerokim wyborem opcji. Siedziba firmy znajduje się w Bangkoku w Tajlandii, co prawdopodobnie obniża koszty produkcji — stąd też ceny wynoszą około 250 USD. Skontaktowałem się z właścicielem, Allanem Donnelly, i poprosiłem go o parę ich najbardziej reprezentatywnego modelu w konkretnym wzorze, na co się zgodził (na początku marca). Prace trwały 3 miesiące, aż do czerwca — najwyraźniej firma potrzebuje sporo czasu na przetworzenie zamówień. Kiedy buty były już gotowe, właściciel wysłał mi wideo. Ku mojemu zaskoczeniu, zamiast bordowych lub oxblood (wedle mojego zamówienia), zrobił je całe czarne. Powiedział, że jest to skóra, którą akurat miał pod ręką (nie konsultował ze mną tego wyboru). Kiedy grzecznie poprosiłem pana Donnelly go o zrobienie mi pary w kolorze bordowym lub oxblood, tak jak się umawialiśmy, obraził się, kazał "spierdalać" i zapowiedział, że w ogóle nie wyśle butów. Niestety z tego powodu nie mogę nic powiedzieć o jakości wykonania obuwia Don's Footwear. To wielka szkoda, ale przynajmniej wiecie, czego można się spodziewać, jeśli chodzi o czas oczekiwania i obsługę klienta. Ku przestrodze. Przykra sprawa. Mam nadzieję, że płaciłes kartą/paypalem i zrobiłeś chargeback? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi