proceleusmatyk Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Już 25. marca 7. Półmaraton Warszawski! http://www.polmaratonwarszawski.pl/ Ktoś biegnie? Kbb? Filip? Już kiedyś złamałeś 21 km Z okazji wkroczenia w fazę przygotowań do tego biegu (dziś na spokojnie 10 km) założyłem profil na RunKeeperze. http://runkeeper.com/user/NestorK/profile Szkoda tylko, że nie ma aplikacji, która komplementarnie uwzględniałaby całą wzmożoną aktywność fizyczną - sztangi, treningi sztuk walki, noszenie butelek wody ze studzienki itp. 4inHand - jak oceniasz trackery? Są dokładne? Biegnąc swój pierwszy maraton korzystałem z Trackera na Sony Ericssonie i wyszło mi 49,35 km... Mój plan na ten półmaraton to złamanie 1:45. Rok temu pobiegłem zbyt zachowawczo i ukończyłem bieg z wynikiem 1:52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j@zzband Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Już 25. marca 7. Półmaraton Warszawski! http://www.polmaratonwarszawski.pl/ Ktoś biegnie? Kbb? Filip? Już kiedyś złamałeś 21 km Ja wybrałem Półmaraton Ślężański http://www.polmaratonslezanski.pl/ Trasa trudna, ale bardzo malownicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 Trenujecie na dworze bez względu na warunki pogodowe? Czy korzystacie też z bieżni w klubie/domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j@zzband Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Trenujecie na dworze bez względu na warunki pogodowe? Czy korzystacie też z bieżni w klubie/domu?Nie ma złej pogody. Może być co najwyżej niewłaściwe ubranie. pozdr. j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Albo nędzna wymówka Najgorzej jest przy temperaturze od +2 C do -2 C, gdy wieje i pada. Przy -15 C jest super, tylko trzeba zakryć usta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 22 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Macie jakieś specjalne obuwie na mokre warunki? Używam zwykłych butów do biegania. Temperatura nie jest problemem, ale kałuże... Jak jest bardzo mokro, to albo wybieram bieżnię albo odpuszczam. Rozważa ktoś z Was start w maratonie łódzkim (15 kwietnia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 22 Styczeń 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2012 Chyba są specjalne buty na mokrą pogodę, ale ja cały rok biegam w tych samych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2012 To jak, ktoś biegnie 25 marca? Już tylko 20 dni Dziś zrobiłem sobie test na 5 km w tempie półmaratonu - ok. 21 min. Teoretycznie takie tempo, gdyby traktować je jako maks na 5 km, przekłada się na czas 1:44 w półmaratonie. W zeszłym roku pobiegłem zachowawczo i wyrobiłem 1:52. Plan na ten rok to przedział 1:30 - 1:40. Biorąc pod uwagę, że dziś się trochę oszczędzałem, to kto wie, kto wie... PS I dziś odkryłem, że całe życie biegłem nie tak, jak trzeba Spróbujcie w 3/4 biegu trochę wyżej podnosić kolana - normalnie Speedy Gonzales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 25 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2012 Melduję wykonanie zadania! 7. Półmaraton Warszawski 2012 21,097 km 1:39 h (rok temu 1:52 h, więc 13 min szybciej!) Międzyczasy: [Do ustalenia] Total: avg 12,75 km/h 1 km = 4:42 min avg HR 169, HR max 182 Robert Korzeniowski wybiegał 1:29 h. Spotkałem go na mecie Zwycięzca Arkadiusz Gardzielewski 1:03:29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 edit: dane osobowe usunięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Misza Warszawa odbiór osobisty preferowany podawać adres do wysyłki, czy pojdzie jedna paczka i będę mógł odebrać na mieście? Będziesz mógł odebrać na mieście, ale biegiem edit: dane osobowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Obawiam się, że Misza spóźni się minimum 1 dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Obawiam się, że Misza spóźni się minimum 1 dzień. Cholera jasna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 PS I dziś odkryłem, że całe życie biegłem nie tak, jak trzeba Spróbujcie w 3/4 biegu trochę wyżej podnosić kolana - normalnie Speedy Gonzales Stary dziś to zrobiłem i pół minuty lepszy czas na kilometr Dziś 8.60 km @ 49:32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2012 Szkoda tylko, że nie ma aplikacji, która komplementarnie uwzględniałaby całą wzmożoną aktywność fizyczną - sztangi, treningi sztuk walki, noszenie butelek wody ze studzienki itp. www.endomondo.com O coś takiego chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2012 Są końcowe wyniki półmaratonu - 1294 miejsce na 7200. Docelowe tempo na 1:40:00 to 1 km = 4:44, z tym że trzeba zacząć wolniej i stopniowo przyspieszać. Międzyczasy: 5 km = 24:11 = śr. 4:50/km 10 km = 47:30 (23:19 drugie 5 km) = śr. 4:40/km 15 km = 1:11:19 (23:49 trzecie 5 km) = śr. 4:46/km 21,1 km = 1:39:17 (27:58 ostatnie 6,1 km) = śr. 4:35/km Czyli najszybszy byłem w ostatniej fazie biegu i tak miało być A zrobiłem w tej fazie jedną przerwę na marsz (30 sek) i był chamski podbieg na Most Poniatowskiego, więc w końcowej fazie tempo świetne! W trzeciej fazie męczyłem się na masakrycznym podbiegu na Agrykoli (850 m), czyli muszę popracować nad górkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 29 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2012 Na ostatnich treningach zaczęła mi dokuczać taka dolegliwość: biegnę sobie, biegnę, aż nagle zaczyna mnie boleć mięsień piszczelowy przedni. Tak jakby mnie skurcz w niego łapał, bo jak się zatrzymam, to jest cały czas napięty i twardy, nie mogę wtedy nawet stopy zadrzeć. Z prawą łydką wszystko jest ok. Strasznie to utrudnia, bo od razu czuję się dwa razy bardziej zmęczony. Jakieś porady, sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2012 Dokładnie rozmasuj przed rozgrzewką ten mięsień. Ja poświęcam około pięciu minut na masowanie obu nóg. Postaraj się masować tuż przy piszczeli, wbijając delikatnie palce wgłąb - jakbyś chciał oderwać ten mięsień od kości. Zacznij od samej góy, czyli tuż pod rzepką, i schodź powoli aż do kostki. Jako że jestem po aikidockiej szkole masażu, to ćwiczenie kończę wręcz na palcach u stóp, ale ja mam fetysz masażu, nawet treningowego Dobrze też porządnie rozmasować stopy. Trzeba tylko uważać, bo są sprytnie unerwione i przez nieuwagę można sobie napytać biedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 29 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2012 No ok, spróbuję następnym razem i dam znać czy pomogło. Ale wcześniej nie miałem tego problemu, może też dlatego, że nie trenowałem tak intensywnie. Może uzupełnię też magnez, potas i cynk, bo chyba te pierwiastki pomagają na różnego rodzaju skurcze A przy okazji zapisałem się na bieg na 10 km 15 kwietnia w Łodzi, ciekawe czy uda mi się pobić mój rekord z 2005 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Używał ktoś może tego zegarka? Jeśli tak - czy zdarzyło się, że się zawiesił i nie szło nic zrobić? Jeśli tak - jak go zresetować? Google nie dało odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 14 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2012 Biorę na facebooku udział w konkursie, w którym mogę wygrać buty do biegania, więc jeżeli możecie mnie wspomóc głosami, to będę wdzięczny. Wszystko co trzeba zrobić, to wejść na podany niżej link i kliknąć "lubię to" przy 4 komentarzu, konkretnie jest to historia o krwiaku w mięśniu czworogłowym. Będę wdzięczny. http://www.facebook.com/ortopedio/posts/226340060807576 Nie trzeba polubić całego fan page'a, wystarczy tylko ten komentarz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Maraton łódzki Mój debiut, czas 4:28:5X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 15 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2012 A ja biegłem na 10 km. Czas (netto) - 0:51:37. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi