Sekret Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Ingvar a podbiłeś gumą? Też mam derby od Ryłko, kupione chyba około rok temu, podzelowałem i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Ehh no to nie wiem gdzie indziej kupić w miarę budżetowe chukka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2014 Mic43, jak już pisałem w innym wątku - za tą cenę można zaryzykować (trzy kolory do wyboru?) https://www.barellybags.pl/product/Wiosenne-Polbuty-Braz/?id=265 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Czy ktoś może mi pomóc w wyborze butów? Mianowicie rozchodzi mi się o 3 marki butów: Loake Jones, Barker Holmes i Witchen model 78-M-053-5. Linki które chciałem dołączyć nie otwierają się dlatego opisowo. Loake Jones już miałem chwile, ale oddałem na reklamacje po tym jak skóra na załamaniach się odbarwiła po 2 tygodniach. Zamówiłem je jeszcze raz mimo to, bo mógłbyć to "wypadek" przy pracy. Witchen mam już w domu, skóra jest mięka podeszwa skórzana ale klejona do częsci szytej (przynakmniej tak wygląda). Loake mialy twardą skórę polerowaną, więc może to był powód odbarwień, ale chcę sprawdzić jeszcze raz. Zamówiłem również Barker Holmes. Z tych trzech chciałbym wybrać jedną parę. Pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ati Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Czy ktoś może mi pomóc w wyborze butów? Mianowicie rozchodzi mi się o 3 marki butów: Loake Jones, Barker Holmes i Witchen model 78-M-053-5. Linki które chciałem dołączyć nie otwierają się dlatego opisowo. Loake Jones już miałem chwile, ale oddałem na reklamacje po tym jak skóra na załamaniach się odbarwiła po 2 tygodniach. Zamówiłem je jeszcze raz mimo to, bo mógłbyć to "wypadek" przy pracy. Witchen mam już w domu, skóra jest mięka podeszwa skórzana ale klejona do częsci szytej (przynakmniej tak wygląda). Loake mialy twardą skórę polerowaną, więc może to był powód odbarwień, ale chcę sprawdzić jeszcze raz. Zamówiłem również Barker Holmes. Z tych trzech chciałbym wybrać jedną parę. Pomożecie ? Zdjęcia się nie otwierają, bo na końcu adresów dodałeś kropki i przecinki. Pousuwaj i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Mic43, jak już pisałem w innym wątku - za tą cenę można zaryzykować (trzy kolory do wyboru?) https://www.barellybags.pl/product/Wiosenne-Polbuty-Braz/?id=265 Dzięki, szkoda tylko, że kolor taki ciemny. Myślisz, że to będzie coś lepszego niż ryłko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Moim zdaniem lepiej wyglądają i z opisu wynika, że środek cały w skórze. Poniżej jest wybór kolorów, jest również camel - nie wiem dlaczego nie ma zdjęć. Napisz do nich - może Ci prześlą. Dotychczas paru forumowiczów zakupiło w tej firmie torby i z tego co pamiętam, to w ramach budżetowego wyboru - byli zadowoleni. Nie wiem jak jest z kosztami zwrotu, ale gdyby Ci się nie spodobały, oddać możesz na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Sekret, nie, nie były podzelowane. Ale nie wydaje mi się aby to wiele dało, bo wygląda to tak jakby klej puścił z jednej strony, a tutaj guma na podeszwie raczej nie pomoże. Abstrahując już od faktu, że buty w stanie "ze sklepu" powinny być gotowe do użytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Moim zdaniem lepiej wyglądają i z opisu wynika, że środek cały w skórze. Poniżej jest wybór kolorów, jest również camel - nie wiem dlaczego nie ma zdjęć. Napisz do nich - może Ci prześlą. Dotychczas paru forumowiczów zakupiło w tej firmie torby i z tego co pamiętam, to w ramach budżetowego wyboru - byli zadowoleni. Nie wiem jak jest z kosztami zwrotu, ale gdyby Ci się nie spodobały, oddać możesz na pewno. Kolor camel jest niestety ze skóry licowej :/ Ten ciemny brąz chyba trochę zbyt formalny. Żeby chociaż podeszwa była w kolorze trochę obniżającym formalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Ingvar, "buty w stanie ze sklepu powinny być do użytku" - nie zgadzam się. Na nasz klimat jesienno-zimowy, nie nadają się żadne buty ze skórzaną podeszwą, ja wszystkie buty podzelowuję i budżetowe Ryłko/Kazar, wytrzymują 2-3 lata. Przypuszczam, że nie klej puścił tylko skóra na podeszwie namokła i dlatego odeszła. Oczywiście ni9e widziałem butów więc trochę strzelam w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Nadają się, skąd pomysł, że nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Będziesz chodził w butach ze skórzaną podeszwą przez całą jesień (mokro plus śnieg) i wytrzymają? Mówię o prawdziwej zimie jesieni i zimie, nie takiej, jaka była w tym roku, że prawie nie było śniegu, i o prawdziwym chodzeniu, a nie jeżdżeniu samochodem do pracy i z pracy i wychodzeniu najwyżej z samochodu do domu czy sklepu. Jeśli tak, i buty ze skórzaną podeszwą użytkowane cały rok w tym w okresie wrzesień-marzec gdy jest mokro i śnieżno wytrzymają tzn. skórzana podeszwa wytrzyma, to szacun dla butów i zwracam honor (butom i Ingvarowi rzecz jasna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Tak, chodzę w takich butach całą zimę, m.in. taką jak rok i dwa temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Zwracam honor oficjalnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Tak, chodzę w takich butach całą zimę, m.in. taką jak rok i dwa temu. eve_lip jakie to buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Ja chodziłem w paru butach i dopiero po trzech latach Gordon Bros mi zaczęły się odklejac. Orange dalej trzyma. Niemniej ja jestem zwolennikiem zelowania zimowych butów, a najlepiej kupowania od razu na gumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 eve_lip jakie to buty? Pewnie cordovany od TJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Ja chodziłem w paru butach i dopiero po trzech latach Gordon Bros mi zaczęły się odklejac. Orange dalej trzyma. Niemniej ja jestem zwolennikiem zelowania zimowych butów, a najlepiej kupowania od razu na gumie Niestety skórzna podeszwa za bardzo ślizga się na śniegu i lodzie, a na natłuszczonej jeździ się jak na łyżwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Cześć,szukam (nie dla siebie) brązowych np. semi brogues do granatowego garnituru. Coś poniżej półki cenowej CT (99 funtów) z podeszwa na gumie.Coś jak poniższe : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Szukam ciemnozielonych, najlepiej zamszowych penny loafers - widział ktoś i podpowie gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
behemot Napisano 20 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2014 Cześć. Zastanawiam się nad lotnikami, co wybrać? - http://www.markowski-chausseur.fr/pol-forme-169-intemporelle-p53800-en.html - http://www.bexley.fr/Bexley/fr/p/chaussures_ville/paul?coloris=noir - http://www.allenedmonds.com/aeonline/producti_SF2963_1_40000000001_-1_ - http://www.jloicorange.de/schuh-onlineshop/kollektion/oxford/oxford-wholecut/ - http://www.loding.fr/produit.php?ref=348Romamarronfoncebox&id_rubrique=5 Czy może macie jakieś inne propozycje w podobnej cenie.Priorytetem jest jakość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Bexleye mam i nie polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 szczegolnie lotnikow od bexleya... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Większość z wymienionych marek (poza AE) ma na forum dość bogate "dossier", proponuję poczytać. Bexleye, buty za 90 ojro, na pewno będą z innej półki jakościowej, niż buty za ponad 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi