mosze Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Nie jestem ekspertem (firma miała zresztą jakieś problemy, ale chyba znów działa), poza tym może mieć różne linie itp. Generalnie jednak Berwick 1707 to bardzo porządna firma, kolejna z "Hiszpanek", a ceny butów w stosunku do jakości są bardzo atrakcyjne. Mam jedną parę zamszaków, zgrabne i bardzo porządnie wykonane buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Witam, pierwszy post na forum i pytanie zarazem, czy warto http://berwickshoes.com/en/shoes/mod-242/ za ok. 700 zł? Buty ładnie wyglądają. Podeszwa dostosowana do zastosowania jesienno-zimowego. Zamówienia przyjmują na emaila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 Przyłączam się do pytania, bo póki co na podstronie sklepu internetowego wisi taka informacja: "We are working on our online store. As soon as possible we will open this store. Sorry for the inconvenience.Thank you very much for your interest." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weber Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 Dziękuję za odpowiedzi Akurat ten model znalazłem na stronie sklepu klasycznebuty.pl. Teraz czekam na odpowiedź od producenta w sprawie przybliżonego terminu otwarcia sklepu on-line i projektu przedziału cenowego butów z linii Premium Grade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Zachorowałem na poniższe buty: http://herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=55&catid=180&shoeid=7090&selectedsizeid=15&selectedfitid=2&stype=1 Nawet pomimo tego, że jest zima i raczej przydadzą mi się na inne sezony. I tutaj pada kilka wątpliwości i pytań. 1. Zdaję sobie sprawę, że połączenie jasnych butów ze spodniami będzie organiczone, bo tylko do jasnych. Czy się mylę? Jakie kolory spodni mogę z nimi łączyć? Biały, jasny beż, jasny szary? 2. Podeszwa to crepe i jako takie nie wiem czy dadzą radę w jakichś zestawach koordynowanych / smart casual, czy tylko casual? Czytałem z jednej strony o podeszwie crepe, że jest mega wygodna, a z drugiej strony, że ma nieprzyjemny efekt/wrażenie pływania. Może ktoś z was opisać swoje wrażenia z użytkowania crepe sole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Szczerze mówiąc to akurat te buty jakoś bardzo jasne nie są. Spokojnie powinny pasować do nich także trochę ciemniejsze kolory np.: granat. Co do podeszwy - to mam chukka Herringa na crepie i jak dla mnie są całkiem wygodne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Mam troszkę bardziej casualowe buty na takiej podeszwie. Efektu pływania nie zauważyłem. Chodzi się fajnie, miękko i sprężyście. A co do łączenia kolorów, to dlaczego uważasz że tylko jasne spodnie? ja moje buty (w podobnym kolorze) nosze sukcesywnie z granatem, i powiem szczerze ze z kolorami jasnymi jakoś za bardzo mi się zlewają, więc można nawet przyjąć ze jestem bardziej za łączeniem z kolorami ciemniejszymi, niż tymi jaśniejszymi i bliższymi kolorem butom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 A gdzieś tam mi się w głowie obija zasada, że buty powinny być ciemniejsze niż góra/spodnie. Mam troszkę bardziej casualowe buty na takiej podeszwie. Efektu pływania nie zauważyłem. Chodzi się fajnie, miękko i sprężyście. A co do łączenia kolorów, to dlaczego uważasz że tylko jasne spodnie? ja moje buty (w podobnym kolorze) nosze sukcesywnie z granatem, i powiem szczerze ze z kolorami jasnymi jakoś za bardzo mi się zlewają, więc można nawet przyjąć ze jestem bardziej za łączeniem z kolorami ciemniejszymi, niż tymi jaśniejszymi i bliższymi kolorem butom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Być może że takowa istnieje, ja o niej nie słyszałem. Wychodzę z założenia że jeżeli coś wygląda z czymś dobrze, to zasadę można odłożyć na bok. Oczywiście nie mam na myśli jakiś skrajnie ekstremalnych przypadków, ani modowych faux pas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 To kolejna wydumana zasada dla początkujących bankowców.Co do pytania co jest jaśniejsze, to jasność w przestrzeni barw RGB definiowana jest jako suma arytmetyczna składowych, więc statandardowy granat ma jasność na poziomie 12/100, a brąz 19/100, gdzie 0 to idealna czerń, a 100 biel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Co jest ciemniejsze - brąz czy granat? Kolor butów opisywany jest jako milkshake. Albo jestem daltonistą, albo to jest raczej jasny beż, a nie brąz. Dla mnie bardziej w kierunku brązu są sznurówki na tych butach. Tak czy siak wszystkiego się jeszcze uczę, więc spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Hmm xkoziol nie pisał nic o brązie na tych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 11 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2013 Myślałem, że dotyczył on butów. ... a co mają do mojego pytania te buty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobwoj Napisano 12 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2013 Proszę o poradę Zastanawiam się nad kupnem Loake Shilton. Już raz "podchodziłem" do ich zakupu, ale wybrałem coś innego. Ponownie naszła mnie chęć ponieważ są aktualnie w promocji. Mam jednak obawy co do jakości skóry. W opisie widnieję Distressed Vintage Leather. Na styleforum znalazłem dość nieprzychylną opinie: "Sadly, the leather is a step down from crap. Their "antiquing" adds up to deep creasing that already looks like it is going to crack any day now. And don't expect much in terms of patina, unless you like the dull waxy look. Overall, I like them for what they are--total beaters that I don't mind scraping, mucking around, and using as general shit-kickers." Może ktoś ma lub widział na żywo te buty? Czy ta skóra rzeczywiście jest taka tragiczna? No i w końcu czy będą pasowały do chinosów i jesienno-zimowych zestawów koordynowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2013 Patrząc po zdjęciach nie wygląda to najlepiej. Zerknij sobie na to zbliżenie: http://www.langer-messmer.de/media/catalog/product/l/o/loakeshiltondk3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobwoj Napisano 12 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2013 Wizualnie nie wygląda to zbyt elegancko, odpowiednia impregnacja być może by zatuszowała te wady, tylko jak z trwałością . Więc je odpuszczam. Które z poniższych byście radzili kupić? Berwick 242 Derby Boot John Spencer Stainland II: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murmeniusz Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Witam ponownie. Obiecywałem podzielić się wrażeniami z zakupu butów Meermin. Po półtorej miesiąca noszenia mogę wypowiedzieć się obiektywnie. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Po rozchodzeniu butów (zeszło mi kilka dni) postanowiłem je podzelować, żeby nie zniszczyć skóry na podeszwie (obcasa nie podbijałem - szewc mówił, że nie ma takiej potrzeby). Efekt poniżej (to czarne od czubka do połowy buta). Samo wykonanie butów - jak widać bez zarzutów. Za taką kasę jakość butów bardzo dobra. Buty zdecydowanie wyróżniają się w tłumie (już na pierwszym wyjściu widziałem spojrzenia innych przechodniów). Jakość materiału i wykonania na najwyższym poziomie. Zdjęcia tak na prawdę niewiele odzwierciedlają stan faktyczny, na żywo o wiele lepsze wrażenie. Kontakt z firmą Meermin również na bardzo dobrym poziomie; szybko i rzeczowo odpisują na email, a buty wysłali następnego dnia po złożeniu zamówienia. Zdecydowanie polecam innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PerHour Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Przy zamkniętej przyszwie powinieneś wiązać buty tak, aby nie tworzyło się V takie jak u ciebie. Niżej idealnie zawiązane wiedenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Przy zamkniętej przyszwie powinieneś wiązać buty tak, aby nie tworzyło się V takie jak u ciebie. Niżej idealnie zawiązane wiedenki. sartorialna policja czuwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PerHour Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 sartorialna policja czuwa... milicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 na zdjęciach katalogowych zazwyczaj wszystko świetnie wygląda, ale buty trzeba wiązać tak, żeby dało się wygodnie chodzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Po pierwsze, to kwestia anatomii stopy i katowanie jej dla uzyskania 'idealnego' wyglądu to nieporozumienie. Po drugie, nigdzie nie jest powiedziane, że brak 'V' jest bardziej estetyczny niż jego obecność - to kwestia gustu. Po trzecie, w wielu wiedenkach, również tych, linia dziurek łagodnie idzie na zewnątrz buta w dół, tworząc 'odwrócone V'. W takiej sytuacji lekkie rozwarcie daje interesujący (znowu, to kwestia gustu) efekt obu rzędu dziurek leżących równolegle do siebie. Po czwarte, skóra na ogół się trochę rozciąga w miarę użytkowania butów i należy się spodziewać, że rozwarcie będzie malało w czasie (niekoniecznie do zera). Buty, które nowe dają się zasznurować tak, aby przyszwa była równolegle, są prawdopodobnie za szerokie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Buty, które nowe dają się zasznurować tak, aby przyszwa była równolegle, są prawdopodobnie za szerokie. Trudno się z tym zgodzić. Wszystkie buty robione na zamówienie schodzą się od pierwszego założenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Trudno się z tym zgodzić. Wszystkie buty robione na zamówienie schodzą się od pierwszego założenia. A to ciekawe stwierdzenie... mozna wiedziec na podstawie jakiej proby gloszone? Poza tym biorac pod uwage ze skora pracuje moze sie okazac ze buty po rozchodzeniu bede luzne, moze nawet za luzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Może mam mniejsze od Ciebie doświadczenie w kupowaniu butów na zamówienie, ale zapewniam Cię, że nie wszystkie. Dopowiem może, że chodzi mi o sytuację, w której buty są zawiązane lekko lub normalnie. Bo wiążąc na siłę, faktycznie taki efekt jestem w stanie (ale nie chcę) uzyskać na wszystkich swoich parach. No i warto pamiętać, że równoleglość przyszwy to nie jest dogmat religijny i niektórzy zamawiający go nie oczekują. Wtedy niejako z definicji będzie występował efekt V... Trudno się z tym zgodzić. Wszystkie buty robione na zamówienie schodzą się od pierwszego założenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi