figo Napisano 22 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2017 Póki co, uważam się za "Janusz" jeśli chodzi o tematykę garniturów, więc będę bardzo wdzięczny jeśli forumowi koledzy podzielą się swoją opinią na temat tego garnituru. Zdjęcie rzecz jasna załączam. Wczoraj odwiedziłem łódzki Bytom Concept Store. Trafiłem właśnie na garnitur Jens A. Zrobił na mnie mega wrażenie, ale cena jest jak dla mnie powalająca. Garnitur pochodzi z kolekcji Noblesse Oblige. Skład: 82% wełna, 10% jedwab i 8% len. Zdjęcia sobie nie zrobiłem, ale musicie uwierzyć na słowo, że w żadnym nigdy lepiej się nie czułem. Jestem właśnie przed zakupem jakiegoś sensownego garnituru, granatowy podstawowy już mam. Zastanawiam się nad tym. Natomiast nie wiem, czy te 2500 zł, to aby nie przesada. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z garniturami z tej kolekcji marki Bytom? Ew. czy jest sens porównywać garnitury Bytomia do tych od Susu, Milera - jakby nie było w większości będą one tańsze, choć nie wiem czy lepsze jakościowo. Tutaj ujmuję całość w jednym zdaniu, gdyby komuś nie chciało się czytać powyższego: Czy warto wydać 2500 zł na garnitur Jens A? Będę bardzo wdzięczny za jakieś podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2017 Nie warto. Wcześniej czy później go przecenią. Poza tym garnitur brązowy to ryzykowna sprawa; mało komu pasuje. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 22 Październik 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2017 Dorzucę jeszcze trzeci argument - tkanina może super ekstra, ładnie wygląda, ale to nadal nasz zwyczajny Bytom z ich krojami i konstrukcją. IMO fajne value for money masz kupując tam za 6 stów. Za prawie 2k więcej - oj nie... Szczególnie że jeśli Bytom już raczy wykorzystać trochę płótna czy włosianki to chwali się tym w opisie produktu - a przynajmniej tak było dotychczas. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 Zastanawiam się nad kupnem butów na obecny okres jesienny-zimowy. Które waszym zdaniem wypadają lepiej? No i czy wato brać? Oczywiście za połowę regularnej ceny https://vistula.pl/buty/buty-jacque-bis-vistula-1 https://vistula.pl/buty/buty-nick-vistula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 Żadnych bo są brzydkie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 Już nie przesadzajmy z tą brzydotą. Jest adekwatna, albowiem niedługo ich cena będzie oscylować w granicach 250-300 zł. Znajdziesz coś ładniejszego w tej cenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 14 minut temu, pi_senny napisał: Już nie przesadzajmy z tą brzydotą. Jest adekwatna, albowiem niedługo ich cena będzie oscylować w granicach 250-300 zł. Znajdziesz coś ładniejszego w tej cenie? W tej cenie chyba nie ma nic innego wartego uwagi a potrzebuję właśnie takich roboczych do katowania na jesień i nie widzę sensu wydawania w tym przypadku +700 zł na buty, które będę torturował No ale fakt najpiękniejsze nie są co nie zmienia faktu, że na 1 parę bym się skusił tylko nie wiem którą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerwazja Napisano 4 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2017 Całkiem w porządku są. Za pół ceny brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 Wydawało mi się, że to forum popiera chodzenie w ładnych butach, a nie "adekwatnych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 Nie brałbym żadnych. Do torturowania pewnie się nie nadają, bo zaraz się rozlecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogas2000 Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 Bez przesady... Kwestia, kto je robi dla Vistuli. W podobnej półce cenowej mam kilka par Ryłko i jakoś po 4/5 latach "katowania" żadne się nie rozleciały. Uroda urodą, ale w jakości/wygodzie(to akurat najbardziej w nich lubię)/wykonaniu nie mam im nic do zarzucenia, więc jeśli produkuje je jedna ze średnio-półkowych polskich firm obuwniczych, to nie ma się czego bać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 @grzechu26 Naprawdę nie bierz żadnych. Nie dość, że są brzydkie, to mogą zaraz się rozlecieć. Też miałem buty Ryłko i po jednym sezonie katowania odkleiła mi się podeszwa, a skóra wyglądała jak ściera. 300 zł wyrzucone w błoto. Jeśli nie możesz zwiększyć budżetu to poszperaj w Tikeju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 5 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2017 A abstrahując od kwestii brzydoty, to po prostu nie uważacie, że skóra jest najwyraźniej, kiepskiej jakości? W tych sztybletach wydaje się ona wysuszona, spękana. Już na zdjęciu produktu, czyli zakładam, że nowym, wyselekcjonowanym bucie, który ma produkt reklamować. Zatem jak będzie ona wyglądać po czasie? Wolę nie wiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu26 Napisano 8 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2017 Dziękuję za wyrażenie opinii, dzięki wam odpuściłem sobie buty z vistuli, po obejrzeniu na żywo utwierdziłem się w przekonaniu, że te buty są brzydkie i nie warto wydać na nie nawet 200 zł. Chciałbym jeszcze wspomnieć, że od jutra w vistuli jest promocja 60% na wszystko na zakupy powyżej 5 tyś zł. Warto przyjrzeć się ofercie oczywiście niekoniecznie butom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qubas Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 http://allegro.pl/loake-england-1880-skorzane-kozaki-43-bdb-i7093955111.html Panowie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 13 minut temu, qubas napisał: Panowie warto? "kupa" gratis? Mnie by to zniechęciło, pomijając to, że to buty używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcflurry Napisano 22 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2018 Serwus! Zastanawiam się nad zakupem Carlos Santos 6237 Derby Wingtip. Ktoś posiada? Warte swojej ceny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 30 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2018 Panowie, zastanawiam się nad kupnem zamszowych double monków od Bow-Tie. O takich: http://www.bow-tie.eu/en/bow-tie-lemarcks-243996.html Czy Waszym zdaniem są warte takiej ceny? Odpadają Meerminy (mam i jestem zadowolony, ale nie chcę kolejnych na takim samym kopycie), Carlos Santos (kopyta na zdjęciach super, w rzeczywistości sporo słabiej, a dodatkowo przy bliższym kontakcie rozczarowuje ich wykonanie), Berwick (jakoś nie). Zastanawiam się jeszcze nad Yanko, ale w grę wchodzi raczej tylko MTO, bo kolory zamszu mi nie podchodzą. A może poczekać na nową kolekcę Herringa, pytanie jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Witam Zastanawiam się nad kupnem takiej kurtki, moje wątpliwości dotyczą głównie kołnierza jak wam się to widzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 3 godziny temu, Rafix napisał: Witam Zastanawiam się nad kupnem takiej kurtki, moje wątpliwości dotyczą głównie kołnierza jak wam się to widzi ? Na takich zdjęciach jest trudne to do oceny. Najlepiej by było, gdybyś założył to, co normalnie do niej będziesz nosić (sweter? koszulę?), zapiął ją pod szyję i ktoś by ci zrobił dwa zdjęcia - z przodu, i z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Zapięty pod szyję kołnierz (w sumie chyba stójka) tak wygląda i średnio mi się podoba do noszenia na co dzień (chyba że do ochrony szyi jak akurat zrobi się zimniej) i kurtkę nosiłbym z wywiniętym kołnierzem jak post wyżej. Jak wam się to widzi, czy takie wywinięcie kołnierza jak powyżej wygląda dobrze czy jednak ten model nosi się tylko z postawionym kołnierzem ? Czy wywinięty kołnierz nie kojarzy się ze starymi marynarkami z niską kozerką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 1 godzinę temu, Rafix napisał: Zapięty pod szyję kołnierz (w sumie chyba stójka) tak wygląda i średnio mi się podoba do noszenia na co dzień (chyba że do ochrony szyi jak akurat zrobi się zimniej) i kurtkę nosiłbym z wywiniętym kołnierzem jak post wyżej. Jak wam się to widzi, czy takie wywinięcie kołnierza jak powyżej wygląda dobrze czy jednak ten model nosi się tylko z postawionym kołnierzem ? Czy wywinięty kołnierz nie kojarzy się ze starymi marynarkami z niską kozerką ? Na zdjęciach rozmiar wygląda na dobry. kołnierzem się nie przejmuj, noś jak chcesz :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 ok dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Panowie, czy te loafersy nie są przekombinowane? Kupiłem je, ale nadal mogę zwrócić. Dzięki za pomoc. http://www.shoepassion.de/kollektion-herrenslipper/no-735.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi