gamer7772 Napisano 6 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2015 Zastanawiam się, czy takie trzewiki MANGO to dobry wybór na jesień/zimę. Cena całkiem niezła, ale obawiam się , czy skóra nie będzie za cienka. Brać, czy sobie odpuścić?http://www.mangooutlet.com/PL/p0/mezczyzna/akcesoria/obuwie/skorzane-po%C5%82buty-z-dziurkowanym-wzorem/?id=33025571_B2&n=1&s=accesorios_he.calzado_he&ident=0__0_1441565017756&ts=1441565017756 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Na temat butów z MANGO, a także innych sieciówek bylina forum kilka razy. Streszczę Ci ich treść: odpuść i zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faber Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 co byście wybrali/polecili z tej wyselekcjonowanej czwórki?Berwick 3561 TAN, Berwick 3571 SiCalf Cuero , Herring Berlin brogue w kolorze tan calf ( jednak jest dość ciemny ) czy Meermin 101375 - chestnut country calf? W tej cenie, która mnie interesuje ( 800 zł ) miałbym berwicki z prawidłami i do tego jakieś kosmetyki do butów, Herringi i Meerminy to z przesyłka wydatek 800 zł, ale jednak longwingi bardziej mi się podobają niż zwykłe brogue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamer7772 Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Na temat butów z MANGO, a także innych sieciówek bylina forum kilka razy. Streszczę Ci ich treść: odpuść i zapomnij. Czemu? Są aż tak słabej jakości, ze nie opłaca się wydać 250 zł? Jeżeli nie Mango, to co zamiast tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2015 @gamer7772 - pojęciem względnym jest "słaba jakość". Pytasz, czy się rozlecą w ciągu sezonu? Pewnie nie. Z dużym jednak prawdopodobieństwem po kilku założeniach nie będą już takie ładne jak na zdjęciach Mango - skóra niskiej jakości da o sobie znać (zła reakcja na kosmetyki, brzydkie zagięcia, deformacja). Z butów z "sieciówek" ja mogę jedynie podpisać się pod Massimo Dutti - niektórymi modelami (tu też jest rozrzut jakościowy i trzeba umieć wybrać). Jednak są ponad budżetem. "Dobrych butów" za 250zł niestety nie kupisz w regularnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzak Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Co sądzicie o tym modelu? https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-mirco-eleganckie-buty-cognac-gb612a00g-o11.html Potrzebuję czegoś budżetowego na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Co sądzicie o tym modelu? https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-mirco-eleganckie-buty-cognac-gb612a00g-o11.html Potrzebuję czegoś budżetowego na jesień. W kwestii jakości G&B są godne polecenia, wizualnie wygląda całkiem w porządku, choć można znaleźć ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamd Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Chciałem kupić zamszowe, brązowe broguesy. Budżet to 500-600 zł. Co powiecie o Loake Jack Suede? http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=7&shoeid=5112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 @Faber- oba modele Berwicka mają wizualnie bardzo wąskie, wydłużone kopyto. Model 3561 był obfotografowany we wpisie o zakupach grupowych w sklepie klasyczne buty. Moim zdaniem ten model wygląda przez to bardzo słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Czy rozmiarówka Sebago ma jakies odchyłki! Jak nosze zazwyczaj 45 to uk11,5 bedą za duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Witam, zbliżam się coraz bardziej do zakupu pierwszych poważnych butów, waham się między dwoma modelami. Bardzo mi się spodobały brogsy Loake Buckingham Brown, ale też podobają mi się (nie aż tak )Berwick 3561 Dark Brown RS. Chciałbym się doradzić czy warto dopłacać różnicę czyli chyba koło 450zł. (pod względem jakości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 20 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Mółgbym prosić chociaż o krótkie rozwinięcie dlaczego warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Panowie mam dylemat Yanko 272 rozm.9,5 vs Yanko 558 rozm.9. O dziwo wcisnełem się w Yanko 272 na kopycie 915 są dla mnie bardzo wygodne czego nie mogę do końca powiedzieć o Yanko 558 ( starsznie uciskają mi piętę, z którą mam problem i rozważam wymianę na rozm. 9,5, ale obawiam się,żę będą za długie).Przyszywa nie schodzi się z racji wysokiego podbicia, ale też nie są na maksa zawiązane a po za tym małe "V" mi nie przeszkadza. Pytanie do was, który z tych modeli byście wybrali? Podobają mi się na swój sposób oba . @ próbowałem wcześniej zakupić wiedenki Berwick, Patine, Shoepassion, Loake 1880, ale żadne nie zrobiły na mnie takiego pozytywnego wrażenia jak Yanko. Proporcje, jakość wykonania i użyta skóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Chyba nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo to kwestia gustu. Jedyną różnicą jest wygoda, więc wiadomo, że lepiej wziąć wygodniejsze. Kopyto 915 wydaje się optycznie lżejsze, więc jeżeli mają być używane także w ciepłych porach roku, to wybrałbym właśnie 915 (sam mam takie ). Ewentualnie zamów 558 w rozmiarze 9,5 i wtedy się przekonasz. Z mojego doświadczenia wynika, że kopyto 915 mocno trzyma piętę, w moim przypadku zbyt mocno i początkowo pojawiały się obtarcia, ale u Ciebie nie ma tego problemu z tego co napisałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syntetyk Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Szukam butów w stylu smart-casual na zimę do 500zl. Znajdzie się coś ciekawego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Szukam butów w stylu smart-casual na zimę do 500zl. Znajdzie się coś ciekawego ? Jakie to są buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 A co Panowie powiecie o tych monkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Dla mnie koszmarki- kwadratowe, spłaszczone i te zdobienia. Monki tylko bez zdobień. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syntetyk Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Jakie to są buty? Przykładowo brogues za kostkę na grubszej podeszwie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 A co Panowie powiecie o tych monkach? Dla mnie takie dość średnie, ale koszmarkami bym ich nie nazwał. Wydają się trochę wydłużone i przy tym spłaszczone (to największa wada), ale zdobienia też nie przeszkadzają, widziałem sporo ciekawych monków ze zdobieniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Ciegle w poszukiwaniu jakiś sensownych monków do ok 600zł.... Dzięki za opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Napisz może dokładniej czego szukasz np. kolor, rodzaj skóry. Partenope ma 2 modele http://partenope.pl/6-buty-meskie Niedługo w sklepie klasycznebuty.pl mają się pojawić monki Crownhill, bordowe. Na ten moment mają kilka modeli monków, rozpiętość cenowa bardzo duża: http://sklep.klasycznebuty.pl/monki,126.html Chyba, że tam już oglądałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Pierwsze monki najchętniej zakupiłbym z licowej skory w odcieniach brązu, przeznaczenie to głownie stroje koordynowane Klasycznebuty.pl oczywiscie śledzę, niestety w tej cenie sa tylko GB, o których urodzie (głownie kopyto) Koledzy nie wypowiadali sie pochlebnie.... A partenope... Ciekaw jest opinii, niestety licowych nie maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 W takim razie przychodzi mi do głowy jedynie Meermin za 160 Euro, co da 672 zł po kursie 4,2. Tą markę znam tylko z opinii forum, nie mam od nich butów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi