Michał Napisano 23 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2011 @ 4inhand Dzięki! @ Immune Dzięki za sprostowanie i rozwinięcie (jesteś chyba najbardziej pracowitym z użytkowników ) nie wiem czy nie przeczytałem tego, co napisałem odnośnie CJ na którymś zagranicznym blogu. Pomyślałem, że cena i jakość się zgadza i nie weryfikowałem tego. Nie chciałem oczywiście świadomie nikogo wprowadzić w błąd. Czyli rozumiem, że Highland produkuje dla linii Polo RL. Buty ze sklepu internetowego RL, oto link do nich: http://www.ralphlauren.com/product/inde ... Id=4281932 ... z wysyłką na dwa razy oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Kozlow Napisano 23 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2011 Zamszowe Longwingi z TK maxx'a Nie są pierwszych lotów, ale b.dobry stosunek ceny do jakości moim zdaniem. Dodatkowo plus za fioletową wyściółkę w środku, mała rzecz a Cieszy:-) Pzdr, M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2011 [...] nie wiem czy nie przeczytałem tego, co napisałem odnośnie CJ na którymś zagranicznym blogu. Pomyślałem, że cena i jakość się zgadza i nie weryfikowałem tego. Nie chciałem oczywiście świadomie nikogo wprowadzić w błąd. Czyli rozumiem, że Highland produkuje dla linii Polo RL. Fakt, iż butów nie wyprodukował C&J niczego im nie ujmuje. Powiem więcej, wiele razy, a ostatnio dwa tygodnie temu, miałem okazję oglądać te buty i jest to naprawdę produkt pierwszej klasy. Tak, Highland jest podwykonawcą dla RL, ale jedynie w przypadku linii Polo i butów niesznurowanych. Tutaj masz potwierdzenie: Allen-Edmonds i Alden aktualnie robią dla nich jedynie buty sznurowane, z dwoma wyjątkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2011 @ Immune Mozna prosic o lepsze zdjecie obuwia? Wygladaja bardzo fajnie Nie chciałem tego wrzucać, bo to w pewnej części samoróbka (wzór, dziurkowanie oraz szycie). W każdym razie zgodnie z tematem i bardzo je polubiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 23 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2011 Immune, chciałem tylko sprostować, nie jestem jakimś wielkim apologetą CJ . Zdaję sobie również sprawę z jakości moich butów. W końcu głównie na informacjach z tamtego linka bazowałem przy zakupie. Po prostu zauważyłem, że CJ jest bodaj najczęściej wymienianym producentem na forum i przypomniała mi się tamta ciekawostka, chciałem się więc nią podzielić. W sumie mogłem to zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
type Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Ortigni Penny Loafers bardzo je lubie od pierwszego dnia! Stokrotne dzieki +Immune+... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Ekstra kolor ! A jakie do tego paski: od spodni i zegarka? Nie wspominając już np. o teczce/aktówce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
type Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Ekstra kolor ! A jakie do tego paski: od spodni i zegarka? Nie wspominając już np. o teczce/aktówce... mam już jeden komplet (pasek do zegarka i do spodni ) szukam następnych... napewno będę chciał kupić jakaś aktówkę/teczkę w tym kolorze (może jakaś vintige?), jeśli ktoś by spotkał bardzo prosze o info ps. buty w rzeczywistości mają delikatnie bardziej stonowany kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Bardzo ładne buty. ps. buty w rzeczywistości mają delikatnie bardziej stonowany kolor.Chyba zdjęcie pierwsze z prawej jest najbliższe ich rzeczywistemu kolorowi. To jednak czego na nim nie widać to przepiękna pół-ziarnista faktura skóry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 25 Sierpień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Nie chciałem tego wrzucać, bo to w pewnej części samoróbka (wzór, dziurkowanie oraz szycie). W każdym razie zgodnie z tematem i bardzo je polubiłem. Bardzo ładny i oryginalny design. Z jakiego materiału jest część brązowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Jest to bawełniana mieszanka zefiru i gabardyny. Producent zalecał wszyć jedną warstwę, natomiast ja poprosiłem o dwie. Plusem jest dodatkowe uszczelnienie cholewki, jednak co kilka założeń jestem zmuszony delikatnie przeprasować całą powierzchnię, aby nie robiły się złogi. A design? Cóż, główny medalion zapożyczyłem z butów Strugar, które miałem okazję oglądać w zeszłym roku na wakacjach w Chorwacji, a ażury boczne starałem się poprowadzić intuicyjnie. Gdybym miał możliwość ingerencji w cholewkę przed nabiciem jej na kopyto buta i zszyciem to pewnie wyszłoby porządniej. W tej chwili, w dużym powiększeniu, wygląda to trochę niechlujnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Type - piękne buty. To była akcja włoszczyzna? Bo akurat nie przypominam sobie tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Nie chciałem tego wrzucać, bo to w pewnej części samoróbka (wzór, dziurkowanie oraz szycie) Tzn sam zaprojektowałeś i wykonałeś cholewkę? Napisz coś więcej, korzystałeś z pomocy cholewkarza? Jakim sprzętem dysponowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
type Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Type - piękne buty. To była akcja włoszczyzna? Bo akurat nie przypominam sobie tego modelu. Tak z akcji włoszczyzna Bartek chyba dorzucił je pod koniec, bardzo przypadły mi do gustu... w rzeczywistości okazały się piękniejsze niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Z tak pięknymi split toe nawet białe skarpetki dobrze wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Biało-czarne pasiaki ale tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Widać na prawej nodze pod nogawką, nie żartowałbym, gdyby nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 # marcelo Można prosić więcej zdjęć, z bliższej odległości? ____________________________________________ Henderson, jakieś 6-7 założeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Proszę Zdjęcia z telefonu , może później dorzucę lepszej jakości bez lampy . Ja z kolei prosiłbym o identyfikacje owego obuwia (tekst z wnętrza plus nazwa "By appointment to her majesty the Queen & shoe LTD . K SHOES" , marka KSHOES nic mi nie mówi ) . kupiłem już jakiś czas temu na allegro za 65 pln , mam nadzieję że nie przepłaciłem . Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 Zdjęcia ciut lepszej jakości , pomożesz w identyfikacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackar1 Napisano 25 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2011 a nie jest model z kolekcji Clarks? http://www.kshoes4u.co.uk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Całkiem możliwe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 To o czym myślał kolega Jackar1 to może i byłoby jakieś trafienie gdyby nie fakt.... no właśnie - że Kshoes to niewielka rodzinna firma obuwnicza produkująca od ponad 150 lat dla Clarks obuwie damskie. To tylko pokazuje w jaki sposób używa się dzisiaj wyszukiwarki. Otóż Kshoes, o które się tutaj rozchodzi, to była niegdyś bardzo poważna marka obuwnicza, o czym min. świadczy przepisana przez Ciebie fraza. Wytworzyła się na skutek połączenia kilku gildii szewskich jeszcze w XIX wieku i w drugiej jego połowie przekształciła się w duży dom obuwniczy. Wówczas dostała tzw. royal warrant, czyli potwierdzenie wysokiej jakości produkowanych dóbr lub sprzedawanych usług. Dokument ten wskazuje również na to, że dany producent został pozytywnie zweryfikowany i jest dopuszczany do obrotu dobrami na dworze królewskim (oczywiście mówimy tutaj cały czas o brytyjskiej rodzinie królewskiej). W dzisiejszych czasach znaczy to mniej więcej tyle, że może być rozpatrywany jako jedna z partii dopuszczona do przetargu. Na podobnej zasadzie działa np. dom mody Ede & Ravenscroft, który to od ponad 300 lat co ok. 6 lat przygotowuję specjalną kolekcję butów Edward Green dla rodziny królewskiej oraz John Lobb Bootmaker England. O Savile Row i krawcach nie wspominam, bo to temat rzeka. Reasumując, buty Kshoes to niegdyś jedna z dość dużych firm obuwniczych działających prężnie na brytyjskim rynku i jedna z pierwszych, która wprowadziła zautomatyzowaną produkcję. Ale żeby nie było tak pięknie, oczywiście musi być jakaś skaza na tym pięknym diamencie. Otóż z informacji, które znalazłem wynika, iż Kshoes już od ponad 20 lat jest zarządzany w całości przy pomocy kapitału zagranicznego i w związku z tym zmienił swój profil produkcyjny na buty z przedziału "sport & leisure" oraz "smart elegant", które to wytwarzane są w Chinach, importowane do Wielkiej Brytanii, a następnie sprzedawane z powrotem na wschodzie, w Indiach, Chinach oraz Hongkongu. Royal Warrant pozostał w teorii, bo przecież który PR-owiec zrezygnowałby z takiego błogosławieństwa. P.S. Gdybyś porobił kilka dodatkowych zdjęć podeszwy buta oraz jego wnętrza, wówczas być może bylibyśmy w stanie powiedzieć coś więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 26 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2011 Dzięki za informacje , pomimo "chińskości" produktu buty mi się podobają od strony wizualnej . Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi