Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

na wszelki wypadek jakby miało padać na Janusia ;)

Pewnie przekonam się do szelek na co dzień i poszetek na co dzień; może przekonam się do fedory, fulara, dwurzędowej odd jacket itd., ale do tych gumek na buty się nie przekonam.

Sorry Krzychu, nothing personal, ale trochę to dla mnie jak pilot do plazmy 60" w folii...

• Oceniam pozytywnie 3

Jakbyś wychodził z tym pilotem w ręku na błoto, śnieg i deszcz i koniecznie chciałbyś go tam użyć to pewnie też byś go ofoliował ;)

Galosze nie są od dodawania smaczku do całości jak np poszetka albo wpinka do butonierki, ale przynajmniej nie będą posolone buty, o to mi chodzi. Na pewno bardziej stonowane kolory mniej by się rzuciły w oczy, ale ma co dzień nie chodzę w garniturach, raczej chino itp, więc wziąłem takie oczo****bne :)

Lubo69, ja na siłę nikogo nie chce przekonywać do galoszy.

Cordovan mi się nie podoba, zamsz mam wszędzie z nano, licowka z lustrem. Jak wejdę w ktorychkolwiek do kałuży a buty są na skórzanych podeszwach, to będą bardzo mokre, nawet z tą całą chemią.

A w mojej wersji z gumą w kolorze kiwi? Wejdę do biura, zdejmę gumy I znowu mnie ktoś zapyta "jak Ty pastujesz buty że aż tak bardzo się błyszczą?"

Ps. no i podeszwy na krawędzi również będą ładne, a nie oklejanie szarą breją :)

• Oceniam pozytywnie 4

ja bym dolał dziegciu (piachu) do tego polanego miodu, na bazie swoich 5 letnich doświadczeń z używaniem kaloszków (dwie pary, pierwsza H&M, a druga klasycznebuty.pl):

1. trzeba uważać, aby od góry nie dostała się woda lub śnieg - może ona zawierać drobiny piasku, które jak wejdą do środka porysują skórę,

2. buty przed włożeniem w kalosze muszą być tak czyste, na ile to możliwe - szczególnie podeszwa (jw. piasek może dostać się pomiędzy gumę, a skórę),

3. kalosze po użyciu powinno się niestety umyć pod bieżącą wodą  - z uwagi na ww. piasek. 

Wydaje mi się, że ten problem nie występuje w Swimsach, w związku z ich welurowym wypełnieniem. Covys chyba go nie posiadają?

Friedman: w tym ujęciu nie widać połowy buta, więc ciężko powiedzieć, co przypomina bądź nie  :) A tak ogólnie, to kopyto Charles II jest zupełnie różne od Hiro, o wiele bardziej dynamiczne. Poniżej porównanie, lewy but Charles II (kopyto 109), prawy Hiro. Zdjęcia niestety kiepskiej jakości, iphone 4 robi fatalne zdjęcia przy niezbyt mocnym sztucznym świetle.

post-5706-0-60694200-1454110964_thumb.jppost-5706-0-00771100-1454110965_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 8

Jeszcze nie zauważam tych niuansów. Obydwa modele mi się podobają. To są buty o tej samej tęgości? Kształt cholewki wydaje mi się podobny. Jedynie podeszwa.

Buty są w standardowej tęgości F. Kształty to rzecz gustu, natomiast kopyto 109 jest bardzo wygodne. To jedne z moich nielicznych butów, które po prostu założyłem i.... poszedłem przed siebie. Żadnych otarć, twardej pięty, sztywności. Przez chwile było zawahanie przy małym palcu lewej stopy, ale po 4 krokach kryzys został zażegnany :)