Remy Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 @Rafix Fajnie przyciemnione noski. Co to za spodnie i buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 2 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2015 @Rafix Fajnie przyciemnione noski. Co to za spodnie i buty? Spodnie to Circle of Gentlemen, a buty Melvin & Hamilton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 3 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Moje pierwsze spektatory. Bardzo spodobało mi się połączenie czekolady z bielą. Buty są z kolekcji the Great Gatsby od Brooks Brothers. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Stylowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 3 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Beny, jako letnie super moja rehabilitacja po kierpcach 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 I u mnie dziś chukka. Wiem, że ostatnio dwa razy już je tu pokazywałem, ale... te buty są tak wygodne (i to już od pierwszego założenia), że jakoś ostatnio nie mam ochoty zakładać innych. IMG_1795.JPG możesz zdradzić co to za buty? Mają bardzo ładną, smukłą linię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 C&J Tetbury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 3 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2015 Dzisiaj moje ulubione SP 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 4 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Dzisiaj impreza świąteczna dla alumnusów mojego prep school w University Club więc nie obyło się bez Świętego Mikołaja 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 SP 594 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulo99 Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Odgrzebałem stare buty z czasów, kiedy miałem niższą świadomość elegancji. Jak sądzicie- wyrzucić, czy nadają się do chodzenia ? http://zapodaj.net/2bbc50094584c.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 @Paulo99: wyrzuć i zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paulo99 Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 @Paulo99: wyrzuć i zapomnij Tak przypuszczałem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 4 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Tym razem "casual friday" wypadł mi w piątek... (Crockett & Jones Swansea) 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Carlos Santos Coimbra 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Ataman: Pamiętając wcześniej pokazywane przez Ciebie buty miałem poważne obawy co do tego, co zobaczę, gdy kliknę na Twojego posta. A tutaj zaskoczenie - ładne i klasyczne buty. Gratuluję zakupu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 4 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2015 Dziękuję bardzo za komplement, to nowy zakup. Uzupełniam braki w obuwiu i powoli wymieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Dzisiaj nabyłem szare patynowane derby z French box calf z garbarni du Puy na grubej ale bardzo lekkiej podeszwie Vibram Gumlight od Normana Vilalta z Barcelony. Co ciekawe buty w świetle W Leffot wyglądają na fiolet, ale z bliska i w dziennym świetle są patynowane w rożnych odcieniach szarości. Buty Normana zrobiły na mnie wrażenie i za $950 za RTW są świetną okazją. Napiszę o jego dzisiejszym trunk show w wolnej chwili. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 @Beny23 trzeba Ci przyznać, że masz rozmach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 po prostu @Beny23 ustanawia nowy standard dla: Buty to jedna z tych niewielu rzeczy, na których nie warto oszczędzać Jeżeli, na przykład, praktykant lub student dysponuje 600 dolarami rocznie na zakupy odzieżowe, powinien połowę tego przeznaczyć na buty. Zrobi jeszcze lepiej, jeżeli całość wyda na obuwie: powinien dysponować dwiema parami, ponieważ każda z nich potrzebuje przynajmniej jednego dnia odpoczynku po każdym dniu noszenia. Bernhard Roetzel "GENTLEMAN - Moda ponadczasowa" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Zamszowe chukka Yanko na spacerze, po tuningu przez szewca (zwężanie cholewki w łydce, modyfikacja wszycia języka). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Pokaż zdjęcia, jak buty wyglądają po modyfikacjach i napisz, kto to popełnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 @shinobi - to są Yanki z obecnej dystrybucji? Gratuluję odwagi, ale z tego ujęcia nie wygląda to za szczególnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 5 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Modyfikacje obejmowały (przepraszam za lamerstwo w nomenklaturze, ale nie jestem fachowcem) zwężenie buta w okolicach kostki poprzez odprucie podwójnego, tylnego szwa, zmniejszenie szerokości oraz ponowne zaszycie. Tutaj widać na zdjęciach stan butów po modyfikacji: Dodatkowo język został odpruty po bokach, "schowany głębiej do środka" oraz boczne "rygle" zostały zaszyte wyżej aniżeli oryginalnie. Tutaj także to widać. Generalnie powodem modyfikacji było niedopasowanie buta do mojej stopy, tj. mam zbyt niskie podbicie do tego modelu, który z kolei jest wg mnie optymalny dla osób o wysokim podbiciu. Z drugiej strony kopyto jest smukłe (mam inne buty na kopycie 960) i bardzo mi się podoba. Biorąc ponadto pod uwage fakt, iż buty bardzo mi się podobają, podjąłem ryzyko przeróbki. Przed modyfikacją pięta latała mi w bucie - kolega szewc24.pl wkleił grube zapiętki, niemniej jednak nie odniosło to skutku na dłuższą metę, ponieważ język bardzo się marszczył i buty przy wiązaniu, na wysokości dziurek od sznurówek, odstawały - moja stopa "nie dochodziła" dostatecznie do języka. @Koval - a co wg Ciebie wygląda nie za szczególnie? Być może na zdjęciu buty się tak dziwnie ułożyły, ale generalnie jest wg mnie niemalże idealnie, to drobne marszczenie sję języka wynika trochę z miękkości zamszu oraz chwilowego ułożenia się obuwa do zdjęcia. Jeśli chodzi o stan sprzed modyfikacji, to nawet nie ma sensu tego porównywać - różnica jest ogromna. Dzisiaj przełaziłem w butach praktycznie cały dzień i jest naprawdę bardzo dobrze teraz. To, co jeszcze chcę zrobić to "podszycie" jezyka od spodu kawałkiem skóry, czyli chcę go trochę pogrubić. Zauważyłem, że stopa w bucie lekko przesuwa się do przodu podczas chodzenia, czyli jeszcze odrobiny tam brakuje. Wydaje mi się, że podszycie języka będzie przysłowiową "kropką nad i", dokonałem testu jakby sprawa sie miała przy nieco grubszym języku i zaryzykuję stwierdzenie, że powinno być idealnie. Oczywiście muszę skonsultować to z szewcem, ale zakładam, że takie podszycie nie jest problemem. Wiem, że oznacza to, że w poprzek języka, mniej więcej na połowie, pójdzie przeszycie, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, zresztą takie rozwiązanie widuje się w butach, choćby w shoepassion, które niedawno do mnie przyjechały. Reasumując, podjąłem się tego na własne ryzyko i nawet przy odrobinę sceptycznym podejściu szewca co do efektów, ale rezultaty przerosły i moje i jego oczekiwania. Mam nadzieję, że podejmie sie także podszycia jezyka . A same buty są na tyle wdzięczne, że postanowiłem podjąć się tych działań. Szewc to zakład z ul. Partyzantów we Wrocławiu. Szczerze polecam. Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi