Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 24.12.2024 o 09:30, lubo69 napisał:

IMG_5102.thumb.jpeg.6e71dd106d1d8c3a72c1115ae22213b0.jpeg

Diemme Roccia Vet - mam nadzieję, że fitują z dresikiem

Te buty można nazwać szytymi? Na ich stronie nie mogę znaleźć informacji o technologii.

Na jakiej masz podeszwie? Z tego co widzę jest bardzo wiele wariantów tego modelu, niektóre niby dedykowane w Alpy. 

Cytat

It’s modelled on classic Italian hiking boots updated with a lightweight sole, making it perfect for city wear and alpine environments. 

Opublikowano

Buty mają podwójne szycie typu stitchdown (veldtschoen) - cholewka jest wywinięta i przyszyta do podeszwy. Podeszwa jest typu wibram, ale lekka i elastyczna, brandowana Diemme, wyprodukowana przez Eurosuole:

https://www.eurosuole.com/en/

Z tych butów jestem bardzo zadowolony, z Diemme Cornaro mniej (gorsza jakość)

• Like 1
Opublikowano
W dniu 30.10.2025 o 08:38, lubo69 napisał:

Buty mają podwójne szycie typu stitchdown (veldtschoen) - cholewka jest wywinięta i przyszyta do podeszwy. Podeszwa jest typu wibram, ale lekka i elastyczna, brandowana Diemme, wyprodukowana przez Eurosuole:

https://www.eurosuole.com/en/

Z tych butów jestem bardzo zadowolony, z Diemme Cornaro mniej (gorsza jakość)

A gdzie je kupiłeś? Na oficjalnej stronie nie widzę wersji z taką skórą.

W PL ta marka jest dostępna w PRM i jest obecnie kilka modeli na dużych przecenach, np. ze skóry bizona. Ale to już zupełnie inny wygląd.