mosze Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Jeśli zdjęcie dobrze oddaje kolory, to wymieniłbym krawat (różowy? łososiowy?) na granatowy lub szary (osobiście wolałbym granat). Reszta wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Popieram. Krawat odejmuje całej kompozycji elegancji tak przecież niezbędnej w tej uroczystej chwili. Powtórzę się- granatowy six fold od poszetki zrobiłby robotę. Ponadto jest on uniwersalny do użytkowania później na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Świetnie wygląda ten zestaw. Tak jak napisałeś garnitur i buty posłużą długo dlatego warto więcej dołożyć Krawat odważny, ja bym pewnie wybrał bardziej stonowany kolor ale to już kwestia gustu. Z tego co widziałem na stronie to Macaroni lubi dobierać do zestawów ślubnych nieco bardziej szalone krawaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszd Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Na kamizelkę będę musiał poczekać jeszcze miesiąc bo wymieniałem kolor tyłu - ten który był gryzł się z garniturem. Wtedy postaram się zrobić zdjęcie z sensownym oświetleniem bo to nie dość, że robione telefonem to przesłane przez Messengera co odbiło się na jakości i faktycznie przekłamuje kolory. Na żywo połączenie prezentuje się lepiej, a sam garnitur jest sporo jaśniejszy. Co do samego krawatu jeszcze - zdaję sobie sprawę, że jest to wybór, który może wielu ludziom wydawać się niezbyt oczywisty, ale dobrze się w nim czuję i był świadomy. Rozumiem też, że kwestia elegancji, ale trochę rozluźnienia dobrze pasuje do mojego charakteru. Dodatkowo Panna Młoda będzie miała różowy bukiet i pojedyncze dodatki, a co za tym idzie, najprawdopodobniej ja kwiatek w butonierce. Biała poszetka też ładnie balansuje odbiór całości. Neutralny granat zostawię na wesela, na których będę gościem. Swoją drogą, podejrzewam, że może być oczywistością, ale korzystając z okazji bardzo bym chciał pochwalić obsługę zarówno Zack'a Romana i Macaroni Tomato. Cierpliwe odpowiadanie na wszystkie pytania, profesjonalne rady i brak nachalności. Naprawdę poczułem się traktowany jak człowiek, a nie portfel, co w tych jakże komercyjnych czasach jest niestety rzadkością. Także - również im dziękuję i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Trochę mnie zmartwiłeś z tymi kolorami odnośnie partnerki. Należy pamiętać, że pan młody jest równorzędną postacią obok panny młodej. Oczywiście, że spektakularna suknia (nie mylić z przepychem, skromna, piękna, może być równie spektakularna) gra pierwsze skrzypce, ale dostosowując kolorystykę pana młodego do panny młodej odnosi się taki skutek, że pan młody jest tylko kolejnym dodatkiem do panny młodej. Kwitek w butonierce- jasne, ale niekoniecznie taki, z którego wykonany będzie bukiet wybranki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 3 minuty temu, baw napisał: Trochę mnie zmartwiłeś z tymi kolorami odnośnie partnerki. Należy pamiętać, że pan młody jest równorzędną postacią obok panny młodej. Właśnie miałem nieco złośliwie skomentować, że skoro jest dopasowanie kolorystyczne do panny młodej, to wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszd Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 O i dziękuję za uwagę. Nie zdawałem sobie za bardzo sprawy z tego punktu widzenia, a jest w nim trochę prawdy. Postaram się więc poeksperymentować. Może prosty, biały goździk dopasuje? Może i ostatecznie z kwiatka zrezygnuję? A kto to też wie czy do września nie zmienię zdania nawet odnośnie krawata. Zobaczymy w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 28 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2018 Biały goździk jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 Bez przesady, to Twój ślub i Ty masz się czuc dobrze nie koledzy z forum grunt żeby był dobrze zawiązany, bo kiepski węzeł niestety może zepsuć cały urok ubioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 29 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2018 Odnoszę wrażenie, że jakby nie chciał porad i informacji, to by o nie nie prosił. Ale mogę się mylić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 31 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2018 W dniu 28.03.2018 o 22:03, mariuszd napisał: Dodatkowo Panna Młoda będzie miała różowy bukiet i pojedyncze dodatki, a co za tym idzie, najprawdopodobniej ja kwiatek w butonierce. Biała poszetka też ładnie balansuje odbiór całości. W dniu 28.03.2018 o 22:42, mariuszd napisał: O i dziękuję za uwagę. Nie zdawałem sobie za bardzo sprawy z tego punktu widzenia, a jest w nim trochę prawdy. Postaram się więc poeksperymentować. Może prosty, biały goździk dopasuje? Może i ostatecznie z kwiatka zrezygnuję? A kto to też wie czy do września nie zmienię zdania nawet odnośnie krawata. Zobaczymy w praniu. Biały goździk to najlepsze rozwiązanie, w zasadzie wg tradycyjnie postrzeganej "mowy kwiatów" jedyne. Tylko pamiętaj, aby go wcisnąć do butonierki szypułką a nie łodyżką. Tak aby widoczny był tylko kwiat zwrócony do przodu, a nie w górę i wystająca "zielenina". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 9 godzin temu, Boruta napisał: Tylko pamiętaj, aby go wcisnąć do butonierki szypułką a nie łodyżką. Tak aby widoczny był tylko kwiat zwrócony do przodu, a nie w górę i wystająca "zielenina". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_jarek Napisano 18 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2018 Witam, Post już przydaje się następnym osobom Ja swój ślub mam 28 lipca 2018 i w zasadzie szukałem dokładnie takiego samego rozwiązania jak @mariuszd. Póki co skompletowałem: Buty - Yanko 433 Negro Kamizelka - https://www.poszetka.com/product-pol-4513-Kamizelka-jednorzedowa-Krata-Ksiecia-Walii.html Poszetka lniana - https://www.poszetka.com/product-pol-537-Poszetka-bialy-len.html Myślę nad tym paskiem: https://shopmiler.com/pl/akcesoria/paski/pasek-skorzany-do-spodni-czarny ma go ktoś może? Nie jest podana szerokość, ale chyba będzie pasował do garniturowych spodni. Jestem blondynem o raczej jasnej karnacji dlatego zdecydowałem się na granatowy garnitur. W ten weekend wybieram się do galerii popatrzeć garnitury. Jeśli nic sensownego nie będzie w Vistuli, Bytomiu czy Giacomo Conti to raczej zdecyduje się na ten garnitur od Romana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 Przyszedł czas i na mnie więc chciałbym Waszej opinii co do stroju ślubnego. Ślub odbędzie się w lato.Chcę mieć na sobie:Granatowy garnitur MTM MilleraJasnoszarą kamizelkę (może delikatna krata PoW?)Biała koszulę (może pin collar?)Ciemnobordowy krawatBiała poszetkę lnianą TV foldCzarne oxfordyCzarny pasekSugestie? Coś dodać/zmienić?Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 Osobiście ciemnobordowy krawat nie koresponduje mi z uroczystością i Twoją rolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 Koszula pin collar wydaje mi się za mało formalna jak na własny ślub. Krawat ciemnobordowy również, poszedł bym w klasyczny granatowy. Jeżeli masz możliwość to szelki zamiast paska - sam dopiero zaczynam chodzić w szelkach, a moja garderoba bardzo powoli się wciąż zmienia, ale kiedy masz być całą noc na parkiecie, przy stole, wstawać i siadać to szelki tutaj sprawdzą się doskonale. Co do butów to sam się zastanawiam nad wyborem pomiędzy oksfordami a lotnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 Co do koszuli jak oczywiście jak przedmówca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 3 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2018 6 godzin temu, pmichal napisał: Koszula pin collar wydaje mi się za mało formalna jak na własny ślub. Biała koszula pin collar jest bardzo formalna i idealnie nadaje się na ślub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 Nie mam spodni na szelki, a szelki "na żabkę" albo nawet z wszytymi guzikami do szelek, ale mające też szlufki na pasek jakoś mi się słabo kojarzą. Co sądzicie o kamizelce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 4 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2018 Pasek przy kamizelce odpada, to błąd i wyglada źle. Możesz sam wszyć guziki na szelki i nie odpruwać szlufek - moim zdaniem to o wiele lepsze rozwiązanie niż pasek i kamizelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolnik z warszawy Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 Ja proponowałbym jednak pokusić się o krawat rozjaśniający twarz. Coś w kolorach błękitu. Dobrym wyborem może być grenadyna. Jeśli chodzi o pasek do kamizelki to zdecydowanie odradzam. Jeżeli Pan jest z warszawy to nie widzę sensu Szycia u Millera. Jego usługi tracą na jakości i z tego co słyszałem to coraz więcej ludzi rezygnuje z MTM u niego. W warszawie jest wiele miejsc w których można uszyć lepiej. Atelier Zabłotny, Macaroni lub Buczyński. Jeżeli chodzi o kamizelkę to polecam, daje dużo w całościowym odbiorze. Czy będzie całkowicie szara czy w kratę to już pana osobisty wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 5 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2018 Garnitur już mam więc nie będę szył nowego. Gdzie uszyć kamizelkę w Warszawie? Chyba będzie pasować jasna szara, a w eM widzę głównie same ciemne odcienie - choć pojadę do nich w weekend i porozmawiam na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolnik z warszawy Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Miałem okazję szyć kamizelkę w EM i nie jest najgorsza, lecz będziesz musiał wydać conajmniej kilkadziesiąt złotych na poprawki. Ja już proponuję kupić nową od ZACKA, ewentualnie uszyć u niego. chociaż nie wiem ile tam taka przyjemnośc kosztuje. No i w EM problem jest taki że często te jaśniejsze tkaniny są już wyprzedane. A tak z ciekawości, można prosic o zdjęcie MTM milera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 W dniu 3.12.2018 o 19:40, kolekcjoner21 napisał: Biała koszula pin collar jest bardzo formalna i idealnie nadaje się na ślub. Tak przynajmniej twierdzą sprzedawcy, którzy mają je w swoich ofertach😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 Pin collar jest typowo biznesowym rozwiązaniem. Niby forumowicze preferuja "nie wydziwianie" na ślubie, ale jednak - te odd vests, pin collary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi