lubo69 Napisano 30 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2014 W przypadku klasycznej męskiej elegancji im mniej będziesz kombinował tym lepiej. Buty które opisujesz to spectators, oryginalnie obuwie do kibicowania (chociaż prędzej zobaczę Polskę w finale piłkarskich mistrzostw świata niż kogoś w takich butach na meczu). Konkluzja: załóż czarne wiedenki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 21 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2016 Podoba mi sie kopyto tych oxfordów , tylko zastanawia mnie jeden szczegół, a mianowicie ząbkowanie wzdłuż całego szycia cholewki. Czy to obniża w jakimś stopniu formalność czy może to już tzw. czepianie się na siłę i nie warto zawracać sobie tym głowy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceOfWales Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Podoba mi sie kopyto tych oxfordów , tylko zastanawia mnie jeden szczegół, a mianowicie ząbkowanie wzdłuż całego szycia cholewki. Czy to obniża w jakimś stopniu formalność czy może to już tzw. czepianie się na siłę i nie warto zawracać sobie tym głowy? Ja to uznałbym za pewne odchylenie od "klasyki", ale nie zmienia to faktu, że nadal są to oksfordy i można je z powodzeniem założyć do garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadam Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Panowie, a czy czarne oxfordy można nosić np. do chinosów czy to definytywnie odpada? Konkretnie chodzi o model Loake Aldwych black. Brązy wiadomo, że tak, aczkolwiek jak to wygląda w przypadku butów koloru czarnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Nie, nie pasuje to w ogóle. Czarny oxford bez zdobień to elegancki but. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Nie, nie pasuje to w ogóle. Czarny oxford bez zdobień to elegancki but. a brązowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Jak je podziurkujesz będzie ok. wystraczy tyle czy musi być mocniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 hmm...+ takie rozwiązanie i powinno być ok 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Ale te są używane - spawacz raz miał na nogach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Zawsze mi się to będzie kojarzyć z obuwiem spawacza po fajrancie. EDIT: Koval Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Sierżant na szkoleniu powtarzał, aby nie trzymać palca na spuście dobrze, że breneką nie ładowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Sierżant na szkoleniu powtarzał, aby nie trzymać palca na spuście dobrze, że breneką nie ładowali ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Dla tych, którzy zastanawiają się o co chodzi i co to za buty: http://www.fieldandstream.com/pages/why-british-shoot-shoes http://www.gq.com/story/gq-office-style-gieves-hawkes-buckshot-brogues Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Luty 2016 Czy tylko mi te zdjęcia z GQ przywodzą na myśl KH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 1 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Sierżant na szkoleniu powtarzał, aby nie trzymać palca na spuście dobrze, że breneką nie ładowali Jestem w stanie wyobrazić sobie wersję bespoke. Ostatnia przymiarka - to zaczyna dopiero brzmieć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin27 Napisano 11 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2016 Dobrze , że to nie był shotgun, a tak poważnie to chciałem zapytać czy czarne monki będą odpowiednie do ciemnych , w tym czarnych chinosów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKozubek Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Dnia 21.02.2016 o 16:04, irys napisał: Podoba mi sie kopyto tych oxfordów , tylko zastanawia mnie jeden szczegół, a mianowicie ząbkowanie wzdłuż całego szycia cholewki. Czy to obniża w jakimś stopniu formalność czy może to już tzw. czepianie się na siłę i nie warto zawracać sobie tym głowy? Witam, czy może ktoś mi polecić sklep w Warszawie gdzie mogę kupić w/w model. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Butów Carlos Santos nie można kupić stacjonarnie w Warszawie (z tego co wiem). Sklep internetowy https://sklep.klasycznebuty.pl/index.html prowadzi sprzedaż wysyłkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKozubek Napisano 17 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2016 Bardzo dziękuje za namiar, chyba zaryzykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 25 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 Rozważam zakup lotników. Średni brąż jeśli o kolor idzie. Do garnituru spasują, do zestawu koordynowanego zapewne też, a do marynarki i jeansów? Strasznie podoba mi się smukłość tego buta, jeśli tak to mogę określić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2016 Też ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Dnia 2016-02-22 o 22:54, Kadam napisał: Panowie, a czy czarne oxfordy można nosić np. do chinosów czy to definytywnie odpada? Konkretnie chodzi o model Loake Aldwych black. Brązy wiadomo, że tak, aczkolwiek jak to wygląda w przypadku butów koloru czarnego? Chciałbym się jednak upewnić, czy brązowe oxfordy bez zdobień nie są jednak zbyt formalne do: 1. chinosów / sztruksów bez kantu 2. chinosów / sztruksów z kantem 3. zestawu ciemne jeansy + marynarka Konkretnie chodzi o Loake Aldwych w kolorze Mahogany, czyli w pięknym średnim brązie: https://www.loake.co.uk/row/aldwych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Są, co wcale nie przeszkadza abyś je nosił w takiej konfiguracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 15 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2017 Dzięki. Czyli nadal "wiem, że nic nie wiem" 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 16 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2017 Dzięki. Czyli nadal "wiem, że nic nie wiem" Kluczowe słowo to 'zbyt'.Wg mnie będą wyglądały bardziej formalnie niż np. gładkie derby czy jakieś brogsy ale nie będą 'zbyt' formalne.I tak jak kolega wcześniej napisał nie przeszkadza to abyś je nosił do takich zestawów, jak wymieniłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi