eye_lip Napisano 13 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2022 Nie straci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2022 Na forum zegarkowym dokładnie taki Speedy jakiego kupiłem nowego 7 miesięcy temu, delikatnie używany, wystawiony jest za kwotę o 5K wyższą niż ja zapłaciłem (w polskiej dystrybucji). Czy się sprzeda, nie wiem, ale o czymś to może świadczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2022 1 godzinę temu, Remii napisał: Cześć, temat pewnie do przeniesienia przez moderatora. Zastanawiam się nad zakupem zegarka Omega Speedmaster pod kątem schowania oszczędności przed inflacją. Co sądzicie o tym pomyśle? Czy zegarek straci na wartości, jeśli tak to jak dużo? Serio pytasz się internetowych kolegów z forum o ciuszkach jak zainwestować swoje pieniądze? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remii Napisano 13 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2022 A dlaczego nie? Uważam was za ogarniętych ludzi, a jest to tylko pomysł do rozważenia, decyzję podejmę sam. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart1 Napisano 12 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2022 do usunięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 24 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2022 W dniu 13.07.2022 o 20:27, Remii napisał: Zastanawiam się nad zakupem zegarka Omega Speedmaster pod kątem schowania oszczędności przed inflacją. Dobra wymówka, nie jest zła - kup sobie ten zegarek (jeśli Cię na niego stać i Ci się podoba) i cisz się z noszenia go, nie oglądając się na innych😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 17 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2023 Panowie, Jaki typ zegarka polecilibyście do zestawów casualowych? Mam tu na myśli zestawy z kurtkami woskowanymi, kurtkami skórzanymi i jakimś swetrem pod nimi, niekoniecznie z krawatem. Chodzi mi po głowie jakiś field watch (taki trochę mniej polowy) ale może macie jakieś swoje typy w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 17 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2023 Ja powiem tak - w zasadzie każdy który Ci się podoba;) Przynajmniej ja tak noszę 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 17 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2023 2 godziny temu, nynu napisał: Panowie, Jaki typ zegarka polecilibyście do zestawów casualowych? Mam tu na myśli zestawy z kurtkami woskowanymi, kurtkami skórzanymi i jakimś swetrem pod nimi, niekoniecznie z krawatem. Chodzi mi po głowie jakiś field watch (taki trochę mniej polowy) ale może macie jakieś swoje typy w tym temacie. Field watch to dobry trop. Nie wiem jaki przewidujesz budżet ale poszukałbym np Hamiltona. Klasyczne wzornictwo, sporo opcji (automaty, manuale, różne rozmiary, na bransolecie, na pasku, na nato). Dodatkowo całkiem łatwo kupić field watcha tej marki używanego w bardzo atrakcyjnej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2023 @nynu może Hamilton Murph 38 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 17 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2023 Dzięki Panowie, właśnie koło Hamiltonów się kręcę. Kilka przypadło mi do gustu, m. in. ten pokazany przez Szydlowsky. Powyższy Longines też od eye_lip też fajny, ale poza budżetem. Jest w Polsce dyatrybutor Hamiltonów? Internety wskazują, że raczej nie. Można gdzieś (najlepiej w Krakowie) im się przyglądnąć i przymierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2023 Nie ma Hamiltona w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec (edytowane) Jak widać po powyższych postach kręcę się koło Hamiltonów już od roku ;). Udało mi się w końcu przymierzyć Murpha 38mm; jak oceniacie jego wielkość w stosunku do mojego nadgarsta? Edytowane 1 Marzec przez nynu Styl 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec @nynu Jest bardzo dobrze. Brałbym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi