eye_lip Napisano 21 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2017 Gratuluję roboty Andrzej - na pewno nie było łatwo się tym zająć, bo widać że kiepska skóra. I wykończenie powierzchniowe i zastosowane na buty fragmenty o brzydkiej "łamliwości". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Czerwiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2017 Gratuluję roboty Andrzej - na pewno nie było łatwo się tym zająć, bo widać że kiepska skóra. I wykończenie powierzchniowe i zastosowane na buty fragmenty o brzydkiej "łamliwości". Świetne oko Filip, było dokładnie jak piszesz. Przygotowanie skóry pod realizacje było bardzo czasochłonne i w pewnym momencie byłem pod ścianą. Jestem przyzwyczajony do innego rodzaju skór. Patynacja również przebiegała mniej przewidywalnie niż zostałem do tego przyzwyczajony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Napisano 24 Czerwiec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2017 Tym razem na zlecenie jednego z klientów nadałem trochę charakteru podwójnym monkom Loake. Domyślnie były w ciemnym brązie. Zostały przemalowane w całości na trochę żywszy brąz, a następnie patynowanie przy krawędziach ciemnym barwnikiem. Na deser buty zostały wypolerowane na efekt "mirror shine" woskami Saphir. 1 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Napisano 3 Lipiec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2017 Tym razem chabrowe Yanko 742 2 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 3 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2017 Może być. A tak na poważnie - kiedyś z pewnością zamówię lotniki w stylu tamtych co kiedyś były już tu wrzucane, "drewnianych". Buty niebieskie czy camo to jeszcze nie mój poziom ekstrawagancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 4 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 12 godzin temu, Monkiusz napisał: Może być. A tak na poważnie - kiedyś z pewnością zamówię lotniki w stylu tamtych co kiedyś były już tu wrzucane, "drewnianych". Buty niebieskie czy camo to jeszcze nie mój poziom ekstrawagancji. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 13 godzin temu, Monkiusz napisał: Buty niebieskie czy camo to jeszcze nie mój poziom ekstrawagancji. Nie przejmuj się, mój też nie. I pewnie nigdy nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 4 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 To są faktycznie bardzo niszowe realizacje, jednak delikatnie patynowane brązy to już jest coś, co mogę zrównać z tą samą półką ekstrawagancji co np. skóry museum calf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2017 2 minuty temu, arsen napisał: To są faktycznie bardzo niszowe realizacje, jednak delikatnie patynowane brązy to już jest coś, co mogę zrównać z tą samą półką ekstrawagancji co np. skóry museum calf Niektóre Twoje realizacje są nawet o wiele bardziej dyskretne niż museum calf (np. te Loake Cannon powyżej) Te "spokojniejsze" realizacje chętnie bym nosił, robisz świetną robotę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Napisano 8 Lipiec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2017 Tym razem ponownie renowacja ale na przykładzie Crockett Jones. Do tego jeden z butów był fabrycznie sporo ciemniejszy od drugiego. Wyglądało to na jakiś błąd w fabryce. Nawet po gruntownym myciu jeden z butów był koloru ciemnej czekolady a drugi powiedzmy ciemnego koniaku. Buty zostały gruntowanie oczyszczone, pomalowane by wyrównać kolor do ciemniejszego odcienia. Na noskach, lini podeszwy zostały patynowane praktycznie czarnym kolorem. Do tego ranty podeszwy + obcas zostały również odżywione jak zresztą cała skóra która nabrała charakteru i świeżości. Lubię pracować na dobrych skórach, można z nich wycisnąć naprawdę wiele Na zdjęciach oczywiście buty po i przed wszelkimi pracami ps. jeśli ktoś chce nadać swoim butom charakteru, zapraszam 3 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 8 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2017 Nowy rodzaj usługi, postarzanie butów. ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 8 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2017 Nowy rodzaj usługi, postarzanie butów. ;P Oj, wcale nie nowy, taki rodzaj usług istnieje już dluuuugie lata, zwłaszcza we Francji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 8 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2017 1 godzinę temu, arsen napisał: Oj, wcale nie nowy, taki rodzaj usług istnieje już dluuuugie lata, zwłaszcza we Francji Ojtam, ojtam, śmieszkuję jedynie z kolejności wrzuconych w poście zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 8 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2017 Ojtam, ojtam, śmieszkuję jedynie z kolejności wrzuconych w poście zdjęć Nie załapałem wcześniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 8 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2017 2 godziny temu, Monkiusz napisał: Nowy rodzaj usługi, postarzanie butów. ;P Przecież Arsen napisał, że zdjęcia "po i przed", więc jak dla mnie zdjęcia wrzucone dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 12 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2017 Tym razem coś dla szerszych stóp, Yanko 664 na kopycie G. Będzie dosyć klasycznie w brązach + patynacja na linii szwów 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Napisano 18 Lipiec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2017 ...po malowaniu i patynacji 3 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Napisano 19 Lipiec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2017 Jeszcze w jednym ujęciu 3 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Napisano 21 Lipiec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Żeby już nie zamęczać. ostatnie zdjęcie z serii pokazujące, że w mocniejszym oświetleniu prezentują się jeszcze inaczej 2 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 21 Lipiec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Jest dobrze, po prostu but po prawej jest ułożony lekko w skosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Napisano 3 Sierpień 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2017 Derby Yanko 377 na kopycie 915 przemalowane i spatynowane z jasnego brązu 2 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 12 Sierpień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2017 Obecnie w pracowni kolejny ciekawy projekt, podwójne monki Yanko 306 będę malowane na camo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2017 Wiem wiem, kontrowersyjnie, Yanko 306 camo 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2017 kto w ogóle takie buty zakłada? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 2 Wrzesień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2017 kto w ogóle takie buty zakłada? Takie tam, Krzyśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi