Jump to content

Recommended Posts

Posted

Przepiękne buty, lotniki to już w ogóle zapierają dech. Ostatnio Saint Crispin's podziwiałem u znajomych Szwedów, każda para piękna i dopieszczona.

Posted

Tak, Saint crispiny mi się podobają. 105'tki bym przytulił jak zły. 

[...] Bracia Kryspin i Kryspinian byli szewcami w Galii oraz jak głosi legenda, kradli skóry, aby biednym rozdawać obuwie darmo....[...]

A kuzyni Car i Rolling mogliby wziąć przykład z ancestorów i wesprzećforumowiczów BwB jakąś zniżką! Nie chcę darmo - 50% wystarczy!

A tu taki fajny filmik, parę tygodni temu go namierzyłem na YT.

https://www.youtube.com/watch?v=1bFt_kKwT04

Edit - nie widać linku do filmu, więc opiszę: 15 minut o produkcji Crispinsów - wpiszcie w YT: Saint Crispins complete process.

PS - Beny23, w lewym dolnym rogu Twoich zdjęć masz zawsze taką fioletowo - niebieską plamkę w kształcie trójkąta. Co to? Na początku myślałem, że to ja mam plamę na monitorze, ale plamy się nie przesuwają :)

Posted

Aparat w telefonie mi się popsuł. Wypadł mi telefon z ręki i dopiero na zdjęciach zauważyłem że obiektyw/szkło oddzielające soczewkę wypadło ;) Dzisiaj idę wymienić telefon więc plamka powinna zniknąć.

Posted

Koledzy, podpowiedzcie - jaki rodzaj szycia podeszwy mają te buty w ostatnim poście Benego23?

A te 105'tki ostatnie - po prostu poezja. Maznąłbym jeszcze więcej patyny i dałbym inną dratwę i wychodzą dokładnie takie, o jakich myślę nocami.

• Upvote 1
  • 3 months later...
Posted

Koledzy, podpowiedzcie - jaki rodzaj szycia podeszwy mają te buty w ostatnim poście Benego23?

Hand welted with closed channel sole stitching.

• 5 months later...
Posted

Ilość zamówień rośnie a manufaktura mała ;)

Phillip lata już na trunk shows nie tylko do NYC ale w tym roku pierwszy raz jedzie do Chicago na otwarcie nowej filii Leffot w wietrznym mieście. Biznes mu się rozrósł i ciekaw jestem czy rozbuduje manufakturę w Rumunii i jak rozwiąże sprawę cenowo. Czy będzie konsekwentnie zwiększał ceny jak do tej pory przy tak dużym popycie na buty szczególnie MTO.

Kalendarz trunk shows Phillipa naprawdę zaskakuje:

http://www.saintcrispins.com/trunk-shows/

• 5 months later...
Posted

@Zajac Poziomka dokładnie. Kazus Beny'ego potwierdza, że warto trochę poszukać, by znaleźć swoje kopyto. Wszyscy chyba pamiętamy zdjęcia naszego wielkoluda w Allenach Edmondsach itp., z gigantycznie rozwartą przyszwą, a tu proszę:

S. Bemer - idealne zejście przyszwy

E. Bonafe - j/w

St. Crispin's - j/w

G&G - prawie idealne

Także @Beny23 - cała przyjemność po mojej stronie.

• Upvote 3