Sekret Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Hush, dokładnie takiej szczoteczki ("jeżyk") używam plus szczoteczki drucianej kupionej w Multirenowacji (link poniżej) plus gumy do czyszczenia (link poniżej), do kilku moich par butów zamszowych i nigdy nie bylo po nich żadnych negatywnych efektów. Ps. Jak potraktujesz buty mocno gumą, pojawi się na nich osad ze startej gumy, czasem po wyczesaniu go szczotką drucianą nadal później widać to trochę na butach. http://multirenowacja.pl/szczotka-do-zamszu-i-nubuku-metal-saphir.html http://multirenowacja.pl/blok-do-czyszczenia-zamszu-i-nubuku-saphir-medaille-d-or-gommadin.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Hush, dokładnie takiej szczoteczki ("jeżyk") używam plus szczoteczki drucianej kupionej w Multirenowacji (link poniżej) plus gumy do czyszczenia (link poniżej), do kilku moich par butów zamszowych i nigdy nie bylo po nich żadnych negatywnych efektów. Ps. Jak potraktujesz buty mocno gumą, pojawi się na nich osad ze startej gumy, czasem po wyczesaniu go szczotką drucianą nadal później widać to trochę na butach. http://multirenowacja.pl/szczotka-do-zamszu-i-nubuku-metal-saphir.html http://multirenowacja.pl/blok-do-czyszczenia-zamszu-i-nubuku-saphir-medaille-d-or-gommadin.html Dzięki za wskazówkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Czy buty zamszowe lepiej znoszą tego typu 'harce'? Lepiej co nie znaczy, że nie powstaną na nich trwałe uszkodzenia mechaniczne i bardzo trudne do wyczyszczenia zabrudzenia, wszystko zalezy od intensywności pokiereszowania butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Witam Moje jasno brązowe oxfordy potraktowałem zgodnie z sugestiami Pana Łukasza Kielbana z czasu dżentelmenów, czyli renomat potem wosk , renovator, pommadier i na noski i pięty wosk. Taki zestaw w kolejności jak na zdjęciu. Niestety poszedłem w nich na przyjęcie, które zakończyło się tańcami. Po tańcach na noskach pojawiły się takie paskudne przetarcia. Próbowałem je zreanimować kilkoma warstwami pommadiera ale nie było efektu. Przed zrobieniem zdjeć zostały potraktowane renomatem, żeby można było dokładnie wszystko ocenić. Moje pytanie jest takie czym spróbować je uratować. Myślałem nad RENOVATING Cream saphir lub JUVACUIR ale nie do końca wiem jaka jest różnica. Obydwa w kolorze 03 bo jest dla nich idealny. Proszę o poradę. Oczywiście każdy inny sposób lub środek do pielęgnacji mile widziany.image.jpg [attachment=21702:image.jpgimage.jpgimage.jpg I jak to wygląda? Udało się coś wskórać? Ktoś Ci pomógł w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 I jak to wygląda? Udało się coś wskórać? Ktoś Ci pomógł w temacie?Im dłużej na nie patrzę to tym mniej zaczyna mi to przeszkadzać. Jednak je lubię i chyba zakupie RENOVATING cream saphira i sie pobawię. To dopiero po weekendzie, bo chwilowo jestem zajęty dopieszczaniem butów na jutrzejszy ślub. Już w sumie gotowe, jeszcze je "myziam" pończochą i pięknie błyszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 w sumie jutro zapewne też wieczór zakończy sie tańcami więc obawiam się czy nie załatwię kolejnej pary. Dlatego rozważam zabrać jakieś starsze na zmianę jak sie wesele rozkręci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 1 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2015 w sumie jutro zapewne też wieczór zakończy sie tańcami więc obawiam się czy nie załatwię kolejnej pary. Dlatego rozważam zabrać jakieś starsze na zmianę jak sie wesele rozkręci Taa. Myzianie pończochą. Prewencyjnie proponuję zmianę już o 15:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 6 Maj 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 A Wy jak to robicie? http://www.nytimes.com/interactive/2015/04/23/magazine/shoeshine-slideshow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2015 Zapowiada się dobry dzień : P.S. Wiem, nudny już jestem z tym kotem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2015 Pucykot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cord Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2015 Ostatnio w TK-eju zakupiłem takie cuda http://www.sperrytopsider.co.uk/en_GB/gold-cup-authentic-original-2-eye-boat-shoe/10642M.html?dwvar_10642M_color=STS10221w super cenie. Chciałbym się dowiedzieć czym to pielęgnować, aby buty posłużyły długo w dobrym stanie, lecz nie chciałbym wydawać na kosmetyki majątku. Co doradzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzps Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2015 Zapowiada się dobry dzień : P.S. Wiem, nudny już jestem z tym kotem Kot jest w porządku, wstawiaj dalej. Próbowałeś na nim robić lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2015 Próbowałeś na nim robić lustro Myślę, że kot mógłby tak zareagować na Twój pomysł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2015 Ostatnio w TK-eju zakupiłem takie cuda http://www.sperrytopsider.co.uk/en_GB/gold-cup-authentic-original-2-eye-boat-shoe/10642M.html?dwvar_10642M_color=STS10221w super cenie. Chciałbym się dowiedzieć czym to pielęgnować, aby buty posłużyły długo w dobrym stanie, lecz nie chciałbym wydawać na kosmetyki majątku. Co doradzacie? Dokładnie takie? To znaczy, czarno-brązowe z kontrastowym obszyciem? I jesteś pewien, że z serii gold cup? Natomiast co do pielęgnacji, krew bezbarwny, ew tłuszcz i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Czy to prawda, że przed pierwszą 'konserwacją' nowego buta należy najpierw złamać skórę? Tzn. rozchodzić but, złamać skórę i dopiero renowator, krem + pasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cord Napisano 17 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2015 Dokładnie takie? To znaczy, czarno-brązowe z kontrastowym obszyciem? I jesteś pewien, że z serii gold cup? Natomiast co do pielęgnacji, krew bezbarwny, ew tłuszcz i tyle. Dzięki za odpowiedź. Tak, dokładnie takie same, napis na wkładce to potwierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 4 Czerwiec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2015 wczoraj był wieczór z szczotkami, woskami, kremami i lustrowaniem miłe oderwanie od rzeczywistości, polecam 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 4 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2015 Ile czasu poświęciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 4 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2015 Tylko godzinkę, ale jeszcze zostało kilka par na inny dzień - dawkuję sobie przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 4 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2015 Przyjemna kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek d'Braun Napisano 5 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2015 takie szybkie pytanie, ile czasu należy odczekać po nałożeniu kremu zanim zacznie się nakładać pastę/wosk? tego samego dnia czy następnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 6 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2015 To zależy o jakiej porze dnia nałożyłeś krem, dość ważna jest też temperatura, zarówno w pomieszczeniu, w którym nakładałeś krem jak i na zewnątrz oraz ciśnienie atmosferyczne. To bardzo skomplikowany temat. Xkoziol, i po co Ci to? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 6 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2015 takie szybkie pytanie, ile czasu należy odczekać po nałożeniu kremu zanim zacznie się nakładać pastę/wosk? tego samego dnia czy następnego? Poczytaj: http://pastadobutow.pl Albo cały temat, w którym teraz piszemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klient Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 prosze Was o rade co do pielegnacji tych butow: ( ja jestem poki co laikiem) https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=4639 w kazdym razie sa to buty lekko cieniowane i jak powiedzial czlowiek w sklepie z kosmetykami do butow "ze skory otwartej" (cokolwiek to oznacza). powiedziano mi ze tych butow nie nalezy pastowac tylko nanosic wylacznie delikatny tluszcz. mam jednak obawy, jak zachowaja sie buty po nalozeniu tluszczu czy na prawde nie nalezy tego pastowac ..? (pl znaki mi na Waszej stronie nie dzialaja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi