michasacuer Napisano 21 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2022 @Stormont, @JDC, @jaskokoz zalozylem wątek nt mojego zamówienia i chyba @mosze może przenieść te wszystkie posty do: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Karol G. Napisano 23 Lipiec 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2022 Małe oszustwo, bo nie dziś, a dokładnie tydzień temu, ale dopiero otrzymałem tę fotografię. Fotograf weselny zrobił mi zdjęcie, gdy ja starałem się ująć Państwa Młodych, co za paradoks. A co do garnituru - nudny granat od SS chyba nadal daje radę. 9 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 23 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2022 Co prawda z czwartku ale równie dobrze mogły by być z dziś 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 25 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2022 W dniu 23.07.2022 o 19:56, Dignito napisał: Co prawda z czwartku ale równie dobrze mogły by być z dziś Bardzo ładnie, ale do casualu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 25 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2022 No ładnie, ale czy termicznie tez Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dignito.Michał Napisano 25 Lipiec 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2022 59 minut temu, Paczuch napisał: No ładnie, ale czy termicznie tez Ok? Len + bawełna, dla mnie całkiem ok zwłaszcza, że większość czasu jednak spędza się w samochodzie/budynku gdzie jest klima :). 7 godzin temu, JDC napisał: Bardzo ładnie, ale do casualu Lepiej ;)? 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 26 Lipiec 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2022 Lepsze zdjęcia Solaro z tkaniny Drago: 26 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dignito.Michał Napisano 2 Sierpień 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2022 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 2 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2022 54 minuty temu, Dignito napisał: Świetny krawat! Mieć taki chciałbym bardzo, proszę o info na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 2 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2022 10 godzin temu, NieMy napisał: Świetny krawat! Mieć taki chciałbym bardzo, proszę o info na priv. Dziękuję, poszło PW. Jest to krawat z kolekcji zdaje się 2020 albo może 2019. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 21 Sierpień 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2022 Nie wiem kiedy była ostatnio tak długa przerwa między kolejnymi postami (jeśli w ogóle taka była), zatem ją przerywam dzisiejszym zestawem. Nieformalny zestaw koordynowany: 21 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 29 Sierpień 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2022 Po tych wszystkich urlopach miło wrócić na stare śmieci i do krawata 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mgns Napisano 1 Wrzesień 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2022 Rok szkolny pora rozpocząć... 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 2 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2022 garnitur od @Ernestson, koszula Osovski, krawat Embassy of Elegance, poszetka od Poszetki 7 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 2 Wrzesień 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2022 11 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 3 Wrzesień 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2022 Jesień ! Panie 23 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TomekB Napisano 5 Wrzesień 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2022 Dawno nie miałem takiego roku żeby kilka razy zakładać garnitur Traveler tym razem spisał się znakomicie na weselu w 35°C gdzie nawet bryza od Pacyfiku niewiele pomagała. SuSu VBC Pure Wool Traveller, koszula Proper Cloth pinpoint z kołnieżykiem Legacy Londoner, krawat Sam Hober z weselnej kolekcji, oksfordy Emling, poszetka Poszetka.com. 10 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 13 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2022 Ostatnie podrygi lata!? Oby nie! Co sądzicie o takim zestawie :)? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 14 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2022 Koszula, krawat, poszetka zestawione w takim układzie jak na zdjęciu - jestem na nie. Reszta, oprócz "pierścieni" i braku skarpetek (powiedzmy, że rzecz gustu) jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 14 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2022 14 minut temu, Gocławianin napisał: Koszula, krawat, poszetka zestawione w takim układzie jak na zdjęciu - jestem na nie. Reszta, oprócz "pierścieni" i braku skarpetek (powiedzmy, że rzecz gustu) jest ok. You made my day :)! Dziękuję za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2022 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 14 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2022 Dla mnie krawat i poszetka spoko, co tu nie pasuje? Brak skarpetek - nie, pierścienie - Nie, chyba, że to autentyczne insygnia rodowe lub stowarzyszeniowe. Jeżeli tak jest, to - tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myroon Napisano 14 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2022 3 godziny temu, pablocito napisał: Dla mnie krawat i poszetka spoko, co tu nie pasuje? Brak skarpetek - nie, pierścienie - Nie, chyba, że to autentyczne insygnia rodowe lub stowarzyszeniowe. Jeżeli tak jest, to - tak. Krótkie skarpety latem to zdecydowana wygoda i przyjemność z korzystania, czyż nie? Chociaż, też nie mogę się do tego przekonać w zestawach półformalnych. Nie o tym chciałem.. cały zestaw jest bardzo przyjemny dla oka moim zdaniem. Chętnie bym taki sam założył. Jedyne co mnie gryzie to ilość pierścieni, chociaż rozumiem i szanuje styl autora. Tak długo jak chciał osiągnąć taki efekt, zrobił to świadomie i w zgodzie z sobą.. dlaczego nie? Mam często wrażenie, że znacząca część mężczyzn albo nie używa biżuterii, a szkoda, albo stanowczo z nią przesadza, zwyczajnie nie zastanawiając się co chcieliby osiągnąć. Często wiecej nie znaczy lepiej, mniej nie znaczy gorzej. Każdy ma swój balans. /mały edit, aby w pełni wyrazić myśl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 14 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2022 Godzinę temu, Myroon napisał: Krótkie skarpety latem to zdecydowana wygoda i przyjemność z korzystania, czyż nie? Chociaż, też nie mogę się do tego przekonać w zestawach półformalnych. Nie o tym chciałem.. cały zestaw jest bardzo przyjemny dla oka moim zdaniem. Chętnie bym taki sam założył. Jedyne co mnie gryzie to ilość pierścieni. Mam często wrażenie, że znacząca część mężczyzn albo nie używa biżuterii albo stanowczo z nią przesadza. Wiecej nie znaczy lepiej, mniej nie znaczy gorzej. Tak, dziękuję za opinię bo faktycznie "niewidzialne skarpety" a brak skarpet to duża różnica ;). Jednocześnie jest to duża różnica w kontekście higieny oraz dbałości o budy a nie wizualnego efektu. Dodam również, że naprawdę bardzo szanuję zdanie ludzi, którzy zostali mentalnie w XIX wieku jeśli chodzi o "zasady" (to nie jest uwaga do Ciebie @Myroonjak by co). Uważam, że ubranie jest dla mnie a nie ja dla niego dlatego jeszcze raz podkreślę, że nie bardzo rozumiem dlaczego brak skarpet razi a brak rękawiczek latem już nie bo przecież Święta Księga "Jak Żyć" w rozdziale 15 punkcie 28 wyraźnie mówi jak żyć a na zdjęciach rękawiczek ni ma. Natomiast jednocześnie warto pamiętać, że każdy ma prawo do swojego zdania co nie zmienia faktu, że ja się przy +35 kisił w skarpecie nie będę a sandały czy klapki też nie są opcją. Jeśli chodzi o biżuterię, to kwestia indywidualna i raczej nie można mówić o przesadzie lub zbyt małej ilości. U mnie było to tak - byłem sceptycznie nastawiony (dlatego warto sprawdzić) i "siadło". Co prawda potrzebowałem prawie 10 jak to ktoś nazwał "pierścieni", aby wybrać 3 w których dobrze się czuję, które mnie trochę wyrażają, trochę coś chcę nimi zakomunikować i trochę tylko ja wiem co to jest (taka pokrętna logika). Natomiast fajnie, że podzieliłeś się swoim zdaniem na ten temat bo moje było jeszcze parę miesięcy temu dokładnie takie samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myroon Napisano 14 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2022 @Dignito Na całe szczęście, nie żyjemy w czasch kiedy własne preferencje, upodobania czy styl są obrazą dla innych. A przynajmniej w mojej ocenie nie powinno tak być. Każdy z nas jest inny, każdy z nas lubi coś innego. Możemy pisać własne modowe zasady. A to właśnie nadaje ciekawości i piękności dla życia Męska klasyczna elegancja zgodna z pierwotnymi zasadami jest wspaniała. Daje wiele wiedzy i inspiracji, co nie znaczy, że zmiany czy dostosowanie jej zogdnie z własnym wyczuciem jest złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi