Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
3 godziny temu, pablocito napisał:

Dla mnie krawat i poszetka spoko, co tu nie pasuje? Brak skarpetek - nie, pierścienie - Nie, chyba, że to autentyczne insygnia rodowe lub stowarzyszeniowe. Jeżeli tak jest, to - tak.

Krótkie skarpety latem to zdecydowana wygoda i przyjemność z korzystania, czyż nie? Chociaż, też nie mogę się do tego przekonać w zestawach półformalnych. 

Nie o tym chciałem.. cały zestaw jest bardzo przyjemny dla oka moim zdaniem. Chętnie bym taki sam założył. Jedyne co mnie gryzie to ilość pierścieni, chociaż rozumiem i szanuje styl autora. Tak długo jak chciał osiągnąć taki efekt, zrobił to świadomie i w zgodzie z sobą.. dlaczego nie? Mam często wrażenie, że znacząca część mężczyzn albo nie używa biżuterii, a szkoda, albo stanowczo z nią przesadza, zwyczajnie nie zastanawiając się co chcieliby osiągnąć. Często wiecej nie znaczy lepiej, mniej nie znaczy gorzej. Każdy ma swój balans.

/mały edit, aby w pełni wyrazić myśl.

• Like 1

Godzinę temu, Myroon napisał:

Krótkie skarpety latem to zdecydowana wygoda i przyjemność z korzystania, czyż nie? Chociaż, też nie mogę się do tego przekonać w zestawach półformalnych. 

Nie o tym chciałem.. cały zestaw jest bardzo przyjemny dla oka moim zdaniem. Chętnie bym taki sam założył. Jedyne co mnie gryzie to ilość pierścieni. Mam często wrażenie, że znacząca część mężczyzn albo nie używa biżuterii albo stanowczo z nią przesadza. Wiecej nie znaczy lepiej, mniej nie znaczy gorzej. 

Tak, dziękuję za opinię bo faktycznie "niewidzialne skarpety" a brak skarpet to duża różnica ;). Jednocześnie jest to duża różnica w kontekście higieny oraz dbałości o budy a nie wizualnego efektu.

Dodam również, że naprawdę bardzo szanuję zdanie ludzi, którzy zostali mentalnie w XIX wieku jeśli chodzi o "zasady" (to nie jest uwaga do Ciebie @Myroonjak by co).

Uważam, że ubranie jest dla mnie a nie ja dla niego dlatego jeszcze raz podkreślę, że nie bardzo rozumiem dlaczego brak skarpet razi a brak rękawiczek latem już nie bo przecież Święta Księga "Jak Żyć" w rozdziale 15 punkcie 28 wyraźnie mówi jak żyć a na zdjęciach rękawiczek ni ma. Natomiast jednocześnie warto pamiętać, że każdy ma prawo do swojego zdania co nie zmienia faktu, że ja się przy +35 kisił w skarpecie nie będę a sandały czy klapki też nie są opcją.

Jeśli chodzi o biżuterię, to kwestia indywidualna i raczej nie można mówić o przesadzie lub zbyt małej ilości. U mnie było to tak - byłem sceptycznie nastawiony (dlatego warto sprawdzić) i "siadło". Co prawda potrzebowałem prawie 10 jak to ktoś nazwał "pierścieni", aby wybrać 3 w których dobrze się czuję, które mnie trochę wyrażają, trochę coś chcę nimi zakomunikować i trochę tylko ja wiem co to jest (taka pokrętna logika). Natomiast fajnie, że podzieliłeś się swoim zdaniem na ten temat bo moje było jeszcze parę miesięcy temu dokładnie takie samo.

@Dignito Na całe szczęście, nie żyjemy w czasch kiedy własne preferencje, upodobania czy styl są obrazą dla innych. A przynajmniej w mojej ocenie nie powinno tak być. Każdy z nas jest inny, każdy z nas lubi coś innego. Możemy pisać własne modowe zasady. A to właśnie nadaje ciekawości i piękności dla życia :) Męska klasyczna elegancja zgodna z pierwotnymi zasadami jest wspaniała. Daje wiele wiedzy i inspiracji, co nie znaczy, że zmiany czy dostosowanie jej zogdnie z własnym wyczuciem jest złe.