Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

@blekit, znakomite garnitur, krawat i kapelusz - także w połączeniu. Lecz obramowane kamelowym płaszczem (bardzo ładnym) oraz czarnymi butami  rękawiczkami daje efekt cokolwiek przerysowany czy wystudiowany. Szczególnie te rękawiczki wyglądają nieco "doczepione". Nie rozważałeś butów i rękawiczek w bardzo ciemnym brązie? Może by się "naturalniej" wtapiały w całość?

Lecz i tak całość na poziomie :)

• Oceniam pozytywnie 1

@blekit, co  do butów to nawet mnie przekonujesz, lecz nie do końca, bo bardzo ciemny brąz z nutką bordo też byłby wystarczająco formalny  do  tego zestawu - dziennego.

Ale rękawiczki mogłyby być - alternatywnie - w innym kolorze. W latach 20-30-40 unikano zakładania do bardzo formalnych nawet ubiorów czarnych rękawiczek (i nie mam tu na myśli zaraz beżowych irchowych itp.). Na moje oko takie czarne obramowanie (buty, rękawiczki oraz czarne opasanie kapelusza) daje cokolwiek wystudiowany efekt formalności, gdyby ta czerń nie była tak konsekwentnie utrzymana - efekt byłby swobodniejszy, naturalniejszy - i niekoniecznie mniej formalny.

Ale to moje filtry estetyczne oczywiście.

@Miro możliwe, nie mam pojęcia jak do strojów formalnych podchodzono w dawnych latach i prawdę mówiąc mnie to za bardzo nie interesuje. Jeżeli chodzi o ten zestaw, to tak jak mówiłem - dla mnie czarne buty są jedynymi, które pasują i to zdeterminowało również rękawiczki. Na opasanie kapelusza nawet nie zwróciłem uwagi. I jestem zadowolony z końcowego efektu, ale jak sam mówisz - to zawsze jest kwestia indywidualna i każdy ma inne spojrzenie na niektóre detale :) 

• Oceniam pozytywnie 1

1 minutę temu, blueloafers napisał:

Ja uwazam, ze powinna byc i tylko przez pospiech dzis rano nie wzialem #mojawina ;-)

A już myślałem, że zaczyna się nam krystalizować nowy trend, że czasem przy szerokich klapach poszetka to "zbyt wiele" i warto odpuścić - patrz, pojedyncze zestawy na kilkunastu ostatnich stronach wątku ;)

2 minuty temu, Meander napisał:

A już myślałem, że zaczyna się nam krystalizować nowy trend, że czasem przy szerokich klapach poszetka to "zbyt wiele" i warto odpuścić - patrz, pojedyncze zestawy na kilkunastu ostatnich stronach wątku ;)

To ja jestem przeciwko takiemu trendowi :P haha

• Oceniam pozytywnie 1

5 godzin temu, blekit napisał:

Dzisiaj.

66230e673ce96a05c37a3d286a0112bf.jpg

Pokaż ukrytą zawartość

* kapelusz Polkap & BwB

* płaszcz Bytom

* garnitur Suitsupply Madison

* koszula CT

* krawat Embassy of Elegance

* poszetka od Poszetki

* lotniki Cheaney

7eae6f76cda4125f80a38206bf71bb9b.jpg

526322ad111e7a80e693b543a587b620.jpg

762cc7493fcb1495794c291c6c8cd1ba.jpg

Jak dla mnie świetnie. Wygląda to wszystko jak w londyńskim City a nie we Wrocławiu :)

@Ataman jeżeli chodzi o połączenie krawata i garnituru, to tu moim zdaniem przeszkadza przede wszystkim zbliżona kolorystyka (różnica w skali wzoru i fakturze wydaje się w porządk). Oba elementy są ciemne (garnitur na moim monitorze jest grafitowy a krawat granatowy w żółto-zielone paski) i myślę, że w tym wypadku lepiej by zadziałał jaśniejszy krawat (gładki, drobny wzór albo paski o zbliżonej skali co w tym). Co do poszetki to tutaj nieodmiennie uważam, że do takiego garnituru ciężko jest znaleźć coś, co będzie wyglądać lepiej niż biała lniana. Buty same w sobie są bardzo fajne (nigdy nie przypuszczałem, że trzewiko-monki mi się spodobają, a tu proszę :)), ale według mnie nie pasują do zestawu (gdyby były w ciemnym brązie albo czerni byłoby moim zdaniem ok).

Na koniec, żeby Cię nie zniechęcać, to chyba większość się zgodzi, że zrobiłeś duże postępy od kiedy zacząłeś zamieszczać zdjęcia. Tak trzymaj :)

PS. Dzisiejsze zdjęcia są jednymi z lepszych pod względem czysto technicznym jakie wrzuciłeś. Wydaje się, że kolory są lepiej oddane, wszystko jest dosyć ostre i pozwala dostrzec detale.