Ataman Napisano 10 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2016 Kolega@Aron mnie zainspirował. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 12 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2016 In red Płaszcz Erneston ,spodnie Zareba 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 12 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2016 @Styleman Jak dla mnie połączenie tak wyrazistego płaszcza i spodni to trochę za dużo. Sam na pewno nie udźwignąłbym takiego zestawu ;p Poza tym piękny płaszcz, zazdroszczę. Świetna robota @Ernestson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2016 Fakt mocne połączenia,ale przy tak pięknej słonecznej pogodzie trzeba próbować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 14 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 Dzisiaj. * kapelusz Polkap & BwB * płaszcz Bytom * garnitur Suitsupply Madison * koszula CT * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * lotniki Cheaney 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @blekit jest moc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @blekit, znakomite garnitur, krawat i kapelusz - także w połączeniu. Lecz obramowane kamelowym płaszczem (bardzo ładnym) oraz czarnymi butami rękawiczkami daje efekt cokolwiek przerysowany czy wystudiowany. Szczególnie te rękawiczki wyglądają nieco "doczepione". Nie rozważałeś butów i rękawiczek w bardzo ciemnym brązie? Może by się "naturalniej" wtapiały w całość? Lecz i tak całość na poziomie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @Miro moim zdaniem czarne dodatki bardzo dobrze komponują się z kamelowym płaszczem. Poza tym garnitur i kapelusz są dość formalne i brązowe buty tutaj by nie pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @blekit, co do butów to nawet mnie przekonujesz, lecz nie do końca, bo bardzo ciemny brąz z nutką bordo też byłby wystarczająco formalny do tego zestawu - dziennego. Ale rękawiczki mogłyby być - alternatywnie - w innym kolorze. W latach 20-30-40 unikano zakładania do bardzo formalnych nawet ubiorów czarnych rękawiczek (i nie mam tu na myśli zaraz beżowych irchowych itp.). Na moje oko takie czarne obramowanie (buty, rękawiczki oraz czarne opasanie kapelusza) daje cokolwiek wystudiowany efekt formalności, gdyby ta czerń nie była tak konsekwentnie utrzymana - efekt byłby swobodniejszy, naturalniejszy - i niekoniecznie mniej formalny. Ale to moje filtry estetyczne oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @Miro możliwe, nie mam pojęcia jak do strojów formalnych podchodzono w dawnych latach i prawdę mówiąc mnie to za bardzo nie interesuje. Jeżeli chodzi o ten zestaw, to tak jak mówiłem - dla mnie czarne buty są jedynymi, które pasują i to zdeterminowało również rękawiczki. Na opasanie kapelusza nawet nie zwróciłem uwagi. I jestem zadowolony z końcowego efektu, ale jak sam mówisz - to zawsze jest kwestia indywidualna i każdy ma inne spojrzenie na niektóre detale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @blekit - powinieneś zmienić nicka na 'Duńczyk' albo 'Al Capone'! (dla mnie bomba!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TomiW01 Napisano 14 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 Dzisiaj 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @TomiW01 co to za poszetka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @blekitNic szczególnego, "Elegancki pan", jedna z pierwszych jaka kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blueloafers Napisano 14 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 Garnitur: B&Tailor Koszula: Simone Abbarchi Krawat: Sartoria Solito Poszetka: brak 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @TomiW01, kołnierzyk specjalnie nie jest przypięty. Hmm... @blueloafers, dobrze ,ze nie ma poszetki - klapa marynarki by ją zdusiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 8 minut temu, Miro napisał: @TomiW01, kołnierzyk specjalnie nie jest przypięty. Hmm... @blueloafers, dobrze ,ze nie ma poszetki - klapa marynarki by ją zdusiła. Ja uwazam, ze powinna byc i tylko przez pospiech dzis rano nie wzialem #mojawina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 1 minutę temu, blueloafers napisał: Ja uwazam, ze powinna byc i tylko przez pospiech dzis rano nie wzialem #mojawina A już myślałem, że zaczyna się nam krystalizować nowy trend, że czasem przy szerokich klapach poszetka to "zbyt wiele" i warto odpuścić - patrz, pojedyncze zestawy na kilkunastu ostatnich stronach wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 Tak, balans kolorystyczny by zyskał na poszetce i może to zdjęcie z bliskiej odległości sprawia, że klapa wydaje się przytłaczać brustaszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 2 minuty temu, Meander napisał: A już myślałem, że zaczyna się nam krystalizować nowy trend, że czasem przy szerokich klapach poszetka to "zbyt wiele" i warto odpuścić - patrz, pojedyncze zestawy na kilkunastu ostatnich stronach wątku To ja jestem przeciwko takiemu trendowi haha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 5 godzin temu, blekit napisał: Dzisiaj. Pokaż ukrytą zawartość * kapelusz Polkap & BwB * płaszcz Bytom * garnitur Suitsupply Madison * koszula CT * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * lotniki Cheaney Jak dla mnie świetnie. Wygląda to wszystko jak w londyńskim City a nie we Wrocławiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 Próba zestawienia tego garnituru z innym krawatem i poszetką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 Ataman zobacz na kolegę powyżej, czasem mniej znaczy więcej, ale dobrze, zaznaczyś, że to tylko próba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @blekit jest moim nie doścignionym idolem. I paru innych kolegów tutaj z forum zresztą też. Tak to próba, ale się nie poddaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 @Ataman jeżeli chodzi o połączenie krawata i garnituru, to tu moim zdaniem przeszkadza przede wszystkim zbliżona kolorystyka (różnica w skali wzoru i fakturze wydaje się w porządk). Oba elementy są ciemne (garnitur na moim monitorze jest grafitowy a krawat granatowy w żółto-zielone paski) i myślę, że w tym wypadku lepiej by zadziałał jaśniejszy krawat (gładki, drobny wzór albo paski o zbliżonej skali co w tym). Co do poszetki to tutaj nieodmiennie uważam, że do takiego garnituru ciężko jest znaleźć coś, co będzie wyglądać lepiej niż biała lniana. Buty same w sobie są bardzo fajne (nigdy nie przypuszczałem, że trzewiko-monki mi się spodobają, a tu proszę ), ale według mnie nie pasują do zestawu (gdyby były w ciemnym brązie albo czerni byłoby moim zdaniem ok). Na koniec, żeby Cię nie zniechęcać, to chyba większość się zgodzi, że zrobiłeś duże postępy od kiedy zacząłeś zamieszczać zdjęcia. Tak trzymaj PS. Dzisiejsze zdjęcia są jednymi z lepszych pod względem czysto technicznym jakie wrzuciłeś. Wydaje się, że kolory są lepiej oddane, wszystko jest dosyć ostre i pozwala dostrzec detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi