pawelbb Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Pincollar.pl, strój mi się podoba, ale nie rozumiem, skąd ta fryzura. U nastolatków OK, ale elegancki mężczyzna? Jakoś mi nie pasuje ta wszędobylska moda, ale to tylko moje zdanie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Całkiem fajnie. Nawiązując do wpisu - całości zabrałeś formalności przez dobór skarpetek, o czym nie wspomniałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Pincollar.pl, strój mi się podoba, ale nie rozumiem, skąd ta fryzura. U nastolatków OK, ale elegancki mężczyzna? Jakoś mi nie pasuje ta wszędobylska moda, ale to tylko moje zdanie . Jak to skąd? Współczesna wersja Jimmiego Darmody 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Niby fryzury podobne, ale jednak sporo je różni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 a tą? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Różne fryzury mogą wyglądać dobrze, np. ta mi się podoba, ogólnie całość bardzo ok, tylko buty jakoś tak mało korzystnie wypadły, jakby za dużo załamań. Może to wina zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PinCollar Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Fajnie. Jakie to oksfordy? Zajrzałem na stronę i piszesz, że tk Maxx - o ile wiem oni nie produkują butów Jaka firma? Oczywiście, nie produkują butów. Firma tych butów to: Gianni Russo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbb Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Jeśli idzie o fryzurę, to Roman Zaczkiewicz prezentował coś podobnego, ale jednak bardziej klasycznego. Te wygolone boki u kolegi pincollar.pl i nagle dużo włosów u góry to nie to samo. http://www.szarmant.pl/wp-content/uploads/2012/12/Kr%C3%B3tka-fryzura-m%C4%99ska1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 nie to samo co Roman? na moje oko inna fryzura i inne wzorce, Porównaj sobie stylizacje aktorów Peaky Blinders. Dla mnie ok, a poza tym, ocenianie czyjeś fryzury wykracza już poza ramy tego forum, Niech każdy nosi co mu się podoba i na co mu natura pozwoliła. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Witam wszystkich. Jestem tu nowy i chciałem zaprezentować swój pierwszy formalny zestaw. więcej na ten temat pod www.pincollar.pl krawat tragiczny a marynarka za ciasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 krawat tragiczny a marynarka za ciasna To się nazywa konstruktywna krytyka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Dobry wieczór wszystkim , Szczęść Boże ! Spróbuję i ja ze swoim zestawem. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbb Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 ocenianie czyjeś fryzury wykracza już poza ramy tego forum Nie wiedziałem o tej zasadzie. Fryzurę oceniłem, bo wydawało mi się, że dotyczy męskiej elegancji tak samo jak odpowiedni strój, zadbany zarost, kultura osobista czy sposób bycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Nie wiedziałem o tej zasadzie. Fryzurę oceniłem, bo wydawało mi się, że dotyczy męskiej elegancji tak samo jak odpowiedni strój, zadbany zarost, kultura osobista czy sposób bycia. Trudno sie z tym stwierdzeniem nie zgodzic, tym bardziej ze istnieje dosc obszerny watek o fryzjerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Dobry wieczór wszystkim , Szczęść Boże ! Na wieki wieków amant! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 8 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2015 Węzeł jak u księcia Michała, nie da sie go jeszcze troche zacisnąc? powninen wyglądac korzystniej, zwłaszcza przy włoskim kołnierzyku Rekawy w marynarce raczej za długie, marszcza sie bardzo przy łokciu, przy wyprostowanej recę zapewne wjezdza mankiet na rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Ślubne klimaty w dniu wczorajszym - w roli "osoby towarzyszącej". Jak się sprawują Januszkiewicze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Nie wiedziałem o tej zasadzie. Fryzurę oceniłem, bo wydawało mi się, że dotyczy męskiej elegancji tak samo jak odpowiedni strój, zadbany zarost, kultura osobista czy sposób bycia. fryzura to element pochodny fizjonomii, której ocena - a tym bardziej krytyka, nie świadczą o dobrym rozumieniu kultury osobistej. Sugeruję zacząć oceniać czy ktoś jest przystojny, brzydki, gruby etc. Ubranie, buty, akcesoria rzecz nabyta i to kolega pincollar chyba chciał pokazać w wątku CMDNS. Czasem lepiej mądrze pomilczeć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 fryzura to element pochodny fizjonomii, której ocena - a tym bardziej krytyka, nie świadczą o dobrym rozumieniu kultury osobistej. Sugeruję zacząć oceniać czy ktoś jest przystojny, brzydki, gruby etc. Ubranie, buty, akcesoria rzecz nabyta i to kolega pincollar chyba chciał pokazać w wątku CMDNS. Czasem lepiej mądrze pomilczeć Harginie, kroczysz scieżką erystyki. O ile możnaby sie zgodzić ze stwierdzeniem, ze włosy są - jak to określasz - "pochodną fizjonomii", to już fryzura jest w znakomitej większości przypadków konsekwencją bardzo świadomego wyboru i "rzeczą nabytą". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 "Nie proszeni nie oceniamy lub robimy to wstrzemięźliwie". Z takiego założenia ja wychodzę. Po to też m.in. na naszym forum są dwa oddzielne tematy: - Forumowa poradnia stylistyczna - CMDNS A co do fryzur - u mnie ilość włosów na czubku głowy jest to sprawa wspaniałomyślnego daru natury i zrozumiałbym osobę, która na moim miejscu wolałaby, żeby nikt na tym elemencie się nie skupiał. Gdybym jednak zdecydował się zapuścić włosy po bokach na długość kilkunastu cm i ktoś życzliwie skomentowałby - "skróć, będziesz szarmant po prostu", mógłbym się z takiej rady ucieszyć. Choć zalezy to głownie od sposobu zakomunikowania i pewności siebie ocenianego. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Dziś sracz zamknięty. Niech stracę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. The Blue Boy Napisano 9 Czerwiec 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Dziś sracz zamknięty. Niech stracę ! Przy otwartym fota byla ostrzejsza! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 krawat tragiczny a marynarka za ciasna Klasyczny, granatowy krawat w grochy i taka drastyczna ocena? Moim zdaniem gruba przesada, tym bardziej ze nie poparta zadnymi konstruktywnymi argumentami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krc Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Przy otwartym fota byla ostrzejsza! To pewnie przez "srajtasme" ;DSent from my JY-G4 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Harginie, kroczysz scieżką erystyki. O ile możnaby sie zgodzić ze stwierdzeniem, ze włosy są - jak to określasz - "pochodną fizjonomii", to już fryzura jest w znakomitej większości przypadków konsekwencją bardzo świadomego wyboru i "rzeczą nabytą". Nie chcę dyskutować na ile fryzura jest determinowana fizjonomią, a wychodząc na ulicę i obserwując mężczyzn w dzisiejszych czasach użycie stwierdzenia o "znakomitej większości" jest nieuprawnione. Tak jak napisał Mosze - "nie proszeni nie oceniamy" - jeśli ktokolwiek ma potrzebę poznania opinii użytkowników na temat własnej fryzury, gęstości włosów lub nawet gładkości lica, zapewne o to poprosi. Pozostaje fakt, że w Twojej ocenie zawarte było porównanie do nastolatków i w ujęciu pejoratywnym "wszędobylskiej mody", co jest całkowicie niekonstruktywne. Pomijam, że facet oceniający innego faceta na zasadzie "nie podobają mi się Twoje włosy", w moim mniemaniu, prezentuje zachowanie zbyt frywolne, zbyt intymne i na swój sposób niegodne gentlemanowi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi