Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Marcines Napisano 20 Listopad 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Marian, nie za nudno trochę ? Standardowy zestaw koordynowany, może warto by było go czymś urozmaicić ? Faktycznie, zestaw taki sobie, widzę tyle niebieskich marynarek z różowymi krawatami na ulicy, do tego tak perfekcyjnie leżących, że już ziewam jak oglądam coś takiego. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 Mistrzowski komentarz:) koleś wrzuca zdjęcia w praktycznie idealnie leżącej marynarce, a Ci szukają dziury w całym. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 No właśnie, nie za idealnie trochę? Doceniam chęci, ale albo kolega odkrył świętego Graala materiałów i ustawiam się w kolejce po nauki, albo zrobieniu zdjęciu towarzyszyło naprawdę długie przygotowania i pomoc osób trzecich. Warto o tym wspomnieć dla uczciwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 22 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2014 Kolega wygląda lepiej niż model Suit Supply. A może ten na zdjęciu to nie marian o? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Być może zdjęcie było robione w innym celu niż pokazanie się w wątku CMDNS ? Faktycznie wygląda na profesjonalne foto, ale czy uprawnionym jest podważać jego prawdziwość? Osobiście uważam to za przegięcie. Rozumiem, że estetyka tego wątku to w przewadze niezliczone fotografie zrobione na tle korporacyjnych toalet lub przedpokoi w mieszkaniach - stąd kontrast. Jednak zaczynamy "krzyżować" Mariana, bo wygląda lepiej od reszty Zdjęcie zebrało na tą chwilę 23 oceny pozytywne, więc chyba mimo wszystko się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Już chyba czas aby "marian o" napisał coś o okolicznościach zrobienia zdjęcia. Nie ma nic złego jeżeli zdjęcie poprzedził wyjątkowymi przygotowaniami i następnie je edytował. Wszystko wygląda idealnie (kolory krawata i poszetki to wg mnie najsłabszy punkt stylizacji), ale nienaturalnie wygląda brak zmarszczek wokół rozporka lub brak zagięć na rękawach. Stąd moja opinia o ingerencji programu graficznego. Ale jeżeli tak było to nadal przyjemniej ogląda się takie zdjęcie niż te korpotoalety - przedpokoje są ok! Wg mnie, na forum poświęconemu elegancji i zachowaniom wpisującym się w ten termin , marian o powinien uczciwie napisać jak uzyskał taki efekt i czy zachwyty należą mu się za wzorowe dopracowanie szczegółów warsztatowych przed zrobieniem zdjęcia czy za sprawność obsługi programu graficznego. Ale dajmy mu czas na reakcję. Może właśnie dopina z żelazkiem w ręku następną stylizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Ja wolę oglądać korpotoalety, przedpokoje i balkony, bliższy mi temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Już chyba czas aby "marian o" napisał coś o okolicznościach zrobienia zdjęcia. Nie ma nic złego jeżeli zdjęcie poprzedził wyjątkowymi przygotowaniami i następnie je edytował. Wszystko wygląda idealnie (kolory krawata i poszetki to wg mnie najsłabszy punkt stylizacji), ale nienaturalnie wygląda brak zmarszczek wokół rozporka lub brak zagięć na rękawach. Stąd moja opinia o ingerencji programu graficznego. Ale jeżeli tak było to nadal przyjemniej ogląda się takie zdjęcie niż te korpotoalety - przedpokoje są ok! Wg mnie, na forum poświęconemu elegancji i zachowaniom wpisującym się w ten termin , marian o powinien uczciwie napisać jak uzyskał taki efekt i czy zachwyty należą mu się za wzorowe dopracowanie szczegółów warsztatowych przed zrobieniem zdjęcia czy za sprawność obsługi programu graficznego. Ale dajmy mu czas na reakcję. Może właśnie dopina z żelazkiem w ręku następną stylizację? Jeśli to prawda z wykorzystanie photoshopa, to dobrze, że nie wrzucamy tutaj zdjęć z twarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Już chyba czas aby "marian o" napisał coś o okolicznościach zrobienia zdjęcia. Nie ma nic złego jeżeli zdjęcie poprzedził wyjątkowymi przygotowaniami i następnie je edytował. Wszystko wygląda idealnie (kolory krawata i poszetki to wg mnie najsłabszy punkt stylizacji), ale nienaturalnie wygląda brak zmarszczek wokół rozporka lub brak zagięć na rękawach. Stąd moja opinia o ingerencji programu graficznego. Ale jeżeli tak było to nadal przyjemniej ogląda się takie zdjęcie niż te korpotoalety - przedpokoje są ok! Wg mnie, na forum poświęconemu elegancji i zachowaniom wpisującym się w ten termin , marian o powinien uczciwie napisać jak uzyskał taki efekt i czy zachwyty należą mu się za wzorowe dopracowanie szczegółów warsztatowych przed zrobieniem zdjęcia czy za sprawność obsługi programu graficznego. Ale dajmy mu czas na reakcję. Może właśnie dopina z żelazkiem w ręku następną stylizację? Wywołany do tablicy informuję. Zdjęcie (które zrobił mój znajomy) powstało nie w celu prezentacji w CMDNS, ale na www mojej działalności stąd. Osobiście nie znam zakresu w jakim zdjęcie poddano retuszowi (który najprawdopodobniej miał miejsce), zaś jeśli chodzi o moją ingerencję w to zdjęcie, to pozwoliłem sobie jedynie na kadrowanie, tak aby zachować konwencję innych zdjęć prezentowanych przeze mnie w CMDNS i CMDCNS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 23 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2014 Dziękuję za wyjaśnienie. Dla mnie wszystko już jest jasne. Mam prośbę o kolejne zdjęcia bo retusz retuszem, ale trzeba oddać koledze świetne dopasowanie. Pozdrawiam i powodzenia w realizcji planów dla których powstało zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Jesienna koordynacja kolorystyczno-materiałowa.Gingham + knit. Wełna + len. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 Tylko jedno zdjęcie. Muszę znaleźć jakieś lepsze miejsce niż korpotoaleta. Może korpowinda się nada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 25 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2014 No niestety u mnie korpotoaleta ma największe lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 No niestety u mnie korpotoaleta ma największe lustro Ja korzystam z funkcji samowyzwalacza migawki aparatu wbudowanego w telefon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 26 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2014 Jesienna koordynacja kolorystyczno-materiałowa.Gingham + knit. Wełna + len. tomekk, zjadles chyba za duzo jagod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 To aparat + upload na picasę zniebieszcza zdjęcia Nie wiem, jak z tym walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Tomek1988, zestaw zdecydowanie na plus. Na przyszłość dodaj zdjęcie butów plz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Dzięki za miłą opinię. Buty są w wątku "Jakie buty mam na sobie". A były to burgundowe full brogue (Herring Grays). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel1988 Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Mam identyczny problem z pogniecionymi chinosami w tym samym miejscu co tomek1988. Ma ktoś radę jak można tego uniknąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Bespoke 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel1988 Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Dobra rada, a jakaś inna mając do dyspozycji gotowe, standardowe ubrania z wieszaka ? (nie chodzi mi o jakiekolwiek poprawki krawieckie uściślając) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Bardziej dopasowane do ciała nie powinny się tak gnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1988 Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Spodnie są bardzo dopasowane, jedne z najwężywych w udach i dalszych nogawkach, jakie mam. Są to jednak spodnie letnie = cienki materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel1988 Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Grubszy materiał trudniej się będzie gniótł. Nie zgodzę się jednak z opinią, że bardziej dopasowane nie będą się tak gniotły, moim zdaniem będzie jeszcze gorzej. Nie wezmę jednak ze sobą, jak to ktoś napisał na tym forum do korpotoalety żelazka na baterię by wyprasować miejsca najbardziej pogniecione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Typowo korpomyślenie - jeśli spodnie się gniotą i brzydko wyglądają to na działkę z nimi lub na ryby Po co męczyć własną świadomość i otoczenie? A tak bardziej poważnie, to mam wrażenie, że w lato takie pogniecione, lniane czy bawełniane rzeczy mniej rażą. W zimę to trochę słabo wygląda. Ja cienkie chinosy chowam na zimę, od września do marca króluje wełna i grubsze tkaniny - później zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi