Secondhand Dandy Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Niedawny nabytek w postaci dwurzędowego płaszcza przypominającego polo coat. Charakteryzowało go dość wysokie zapięcie, które nie podobało mi się na tyle, że zaraz po powrocie zaprasowałem klapę na wzór 2,5 guzika. Na mój gust teraz wygląda o wiele lepiej 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aspirujący Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Niedawny nabytek w postaci dwurzędowego płaszcza przypominającego polo coat. Charakteryzowało go dość wysokie zapięcie, które nie podobało mi się na tyle, że zaraz po powrocie zaprasowałem klapę na wzór 2,5 guzika. Na mój gust teraz wygląda o wiele lepiej forum jodełka.jpg Masz zdjęcie poprzedniej wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Zdjęcie jakością nie powala, ale widać dobrze układ klap przed zaprasowaniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Świetny rezultat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 27 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2014 Wyszło na duży plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 3 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2014 W 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 3 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2014 Niebieska OCBD i brązowy knit --> brown in town Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Trochę wbrew regułom i trochę bez sensu, ale przynajmniej nie zapomniałem zrobić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Nie znam się na muchach, dlatego potraktuj moją uwagę bardzo luźno. Moim zdaniem mucha jest trochę za mała (druga fotka). Jak Ty to oceniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Jak dla mnie jest dobra i chyba nie chciałbym większej. Powinna zdaje się mieć długość zbliżoną odległości między zewnętrznymi kącikami ust - i jest idealnie taka. Szerokość skrzydełek też wydaje mi się odpowiednia - istnieją muchy i szersze i ciensze (batwingi), ta jest średnia i to mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Jak dla mnie mucha wyglada fajnie, ale spodnie chyba się trochę gryzą z marynarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Chętnie poznam źródło tej zasady. Mnie przekonuje to, co pisał Tomek. Uważam, że mucha, która spełniałaby poniższe kryteria byłaby dla Ciebie jeszcze bardziej korzystna. "Dobrze dobrana i zawiązana muszka powinna zawierać się pomiędzy zewnętrznymi końcówkami oczu a konturem twarzy oraz wewnątrz "ramy" kołnierzyka koszuli." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Napisałem ust, a chodziło mi o oczy Właśnie na poradniku Tomka się opierałem i wydawało mi się, że moja mucha spełnia te kryteria. Jak patrzę w lustro, to mieści się dokładnie między kącikami, tak samo jak na zdjęciu Tomka. Ale spróbuję wyregulować długość, może rzeczywiście warto ją nieco powiększyć (powinno się dać). Spodnie trochę się gryzą, to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniaczek Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Myślę, że gdyby był to szerszy struks to by wyglądało by to lepiej. Paski na marynarce i na spodniach są zbyt blisko siebie w swoich skalach, imvho. No i proporcja muchy oczywiście. Natomiast poza tym, świetnie i odważnie, imvho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Moim zdaniem mucha bardzo fajna i dobrze związana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 A zasada, że mucha powinna być mniej więcej tak szeroka jak nasza szyja (nie szersza), prawda czy mit ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 4 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2014 Nie znam się na muchach, dlatego potraktuj moją uwagę bardzo luźno. Moim zdaniem mucha jest trochę za mała (druga fotka). Jak Ty to oceniasz? Chętnie poznam źródło tej zasady. Mnie przekonuje to, co pisał Tomek. Uważam, że mucha, która spełniałaby poniższe kryteria byłaby dla Ciebie jeszcze bardziej korzystna. "Dobrze dobrana i zawiązana muszka powinna zawierać się pomiędzy zewnętrznymi końcówkami oczu a konturem twarzy oraz wewnątrz "ramy" kołnierzyka koszuli." <ciach> Bez przesady z tym "aptekarskim" podejściem do tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Mucha dobra,tylko wszystko psuje kołnierzyk od koszuli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Mucha dobra,tylko wszystko psuje kołnierzyk od koszuli. O, i to jest słuszne podsumowanie. Nie ma to jak zwykły kent do muchy, bo włoski zawsze będzie wyglądał jakby się coś przekrzywiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Chętnie poznam źródło tej zasady. Mnie przekonuje to, co pisał Tomek. Uważam, że mucha, która spełniałaby poniższe kryteria byłaby dla Ciebie jeszcze bardziej korzystna. "Dobrze dobrana i zawiązana muszka powinna zawierać się pomiędzy zewnętrznymi końcówkami oczu a konturem twarzy oraz wewnątrz "ramy" kołnierzyka koszuli." Dobór kolorystyczny całości bardzo mi się podoba. Bardzo skuteczne przekonywanie forumowiczów do założenia muchy. Że można do nieformalnej marynarki, że do zwykłego kołnierzyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 5 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2014 Kent, ten "zwykły kołnierzyk", akurat najlepiej się sprawdza do codziennej muchy, natomiast kołnierzyk łamany obowiazkowo do białej muchy z frakiem, ale już w przypadku czarnej muchy do smokingu zdania są podzielone - widoczny czarny pasek muchy niektórym przeszkadza, więc wskazują jako najlepsze rozwiązanie również prosty kołnierzyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saszoneusz Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Debiut. I na forum i w nowej pracy ; ) Zdjecie telefonowe, ale kolory oddaje wiernie. Dziwna perspektywa skraca marynarkę, ale mogę zapewnić, że zakrywa pośladki. Garnitur: Suit Supply Koszula: Massimo Dutti Krawat: Suit Supply Poszetka: Poszetka.com/Mr Vintage Do tego niewidoczne monki od Meermin. Brązowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 A czemu koszula ma takie krótkie rękawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Mi to bardziej wygląda na zegarek, który nie pozwolił jej się wychylić spod mankietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi