Brzydalllo Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 gccg ja tu piszę iż do czerwonych spodni tylko ciemnobrązowe buty a ty mi tu minute później z takim zestawem wyskakujesz Kolorowy szal w kwiaty (jeśli mnie wzrok nie myli) mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Mi również się podoba, zresztą widać że jesteś konsekwentny w swoim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 gccg, nie uwazasz ze te rekawy sa zbyt długie i obszerne? Moim zdaniem sa. Niedawno sam kupilem podobny trencz i rekawy powinny byc krótsze, ale jakos nie mialem czasu na wyprawe do krawca. Szczegolnie, ze pogoda jest idealna na jego uzytkowanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Gccg, bardzo ładny płaszcz. Ciekawa sprawa z tą marynarką, bo bardzo podobną mam tutaj viewtopic.php?f=1&t=558&p=10971#p10971 i zdjęcie wyszło normalnie, tylko że zrobił je eye-lip aparatem. Druga możliwość to wyzwalanie pilotem . Efekt polepszy też odejście dalej od aparatu i użycie dłuższej ogniskowej, chociaż będziesz chyba musiał zmienić lokalizację (no chyba że masz pięciometrowy balkon) Niestety robiłem to zdjęcie samowyzwalaczem, ale telefonu nie aparatu, więc nie miałem możliwości wyboru ogniskowej ani pilota. Na pewno nie pomaga zdjęcie - faktury materiału, czy drobniejszych wzorów trzeba się domyślać - jak z tymi skarpetkami Podciągnięcie spodni i poza na pewno uwypukliły jeszcze znaczną szerokość nogawki, ale mimo wszystko zwęziłbym je do tych 20 cm. Z jakiego materiału są zrobione? EDIT - właśnie zauważyłem coś w butonierce To czarna supełkowa spinka? Nie sposób odgadnąć to ze zdjęcia. I właśnie dlatego już więcej nie będę wstawiał tak ciemnych i słabej jakości zdjęć zrobionych telefonem. W butonierce rzeczywiście jest supełkowa spinka w kolorze granatowo-białym. Spodnie to dość gruba bawełna typu twill z fakturą przypominającą sztruks (fakturę materiału tworzą długie podłużne paski). Najwięcej chyba straciła na tym zdjęciu marynarka, która jest naprawdę bardzo ładna, w kolorze opalonego beżu w czarną kratę. Wszystko pięknie, ale ja osobiście wolałbym brązowe buty. No i mam wrażenie, że tych kolorów trochę za dużo. Jak wiosennie to wiosennie, a może spróbować z innym jaśniejszym krawatem?Buty dzień wcześniej odebrałem od szewca, więc chciałem przetestować rozmiar. Poza tym tak jak napisał Brzydalllo, do czerwonych spodni chyba też pasują czarne buty. Krawat to w rzeczywistości jasno-granatowy jedwab o fakturze knit'u żeby było konsekwentnie casualowo. Dziękuję Panowie za wszystkie uwagi i komentarze; myślę że najważniejszy wniosek dla mnie to przede wszystkim uzbroić się w lepszy zestaw zdjęć, żeby nie działać ze szkodą przede wszystkim dla materiałów i ich kolorów. Pozdrawiam, +Immune+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 gccg, nie uwazasz ze te rekawy sa zbyt długie i obszerne? Moim zdaniem sa. Niedawno sam kupilem podobny trencz i rekawy powinny byc krótsze, ale jakos nie mialem czasu na wyprawe do krawca. Szczegolnie, ze pogoda jest idealna na jego uzytkowanie:) Obszerne to moze nie ...ale nad ich dlugoscia sam sie zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 gccg ja tu piszę iż do czerwonych spodni tylko ciemnobrązowe buty a ty mi tu minute później z takim zestawem wyskakujesz Kolorowy szal w kwiaty (jeśli mnie wzrok nie myli) mi się podoba.Z czysto subiektywnego punktu widzenie czarne buty wydaja mie sie ogromnie formalne ... nawet w polaczeniu z czerwienia. Nasuwa mi to na mysl "postepowanie calkowicie zgodne z przepisami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 gccg ja tu piszę iż do czerwonych spodni tylko ciemnobrązowe buty a ty mi tu minute później z takim zestawem wyskakujesz Kolorowy szal w kwiaty (jeśli mnie wzrok nie myli) mi się podoba. Według mnie buty gccg pasują jak ulał do czerwonych spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Immune, czy mógłbyś napisać coś więcej o tych butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Reamon13, wiedz że czarne buty to najlepszy wybór do czerwonych spodni. Dobre by były jeszcze granatowe zamszaki. A jeśli chodzi o brązowe to tylko ciemne. Smiem wątpić. Zgoda, jeżeli masz ciemną (granatową lub czarną) marynarkę), ale 'Immune' ma brązową. A 'gccg' zaprezentował jak może wyglądać zestaw - brązowe buty i czerwone spodnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Pozwolę sobie zamieścić pierwsze zdjęcie z strojem, niestety mało ostre i zbyt duże, nie za bardzo wiem jak je zmniejszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Dobrze by był gdybyś zapiął marynarkę, dałoby się lepiej ocenić dopasowanie. Z jakiego materiału są spodnie? Pasek to według mnie pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Dobrze by był gdybyś zapiął marynarkę, dałoby się lepiej ocenić dopasowanie. Z jakiego materiału są spodnie? Pasek to według mnie pomyłka. Dodaję zdjęcie z zapiętą marynarką, spodnie sztruksowe, pasek - zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Sztruksowe spodnie z taką górą? Dla mnie to są dwie różne rzeczy, albo casual - sztruksy i swobodna góra, albo bardziej formalnie i spodnie z tej samej półki (wełna, czy coś koło tego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 na tym zdjęciu dla odmiany nie widać szerokości marynarki w biodrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Faktycznie niewiele widać. Marynarka wydaje się za obszerna, szczególnie w pasie. Nie zapinaj dolnego guzika. Na przyszłość postaraj się łapać w kadrze całą sylwetkę, będzie widać proporcje. To na lewym rękawie to metka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 To na lewym rękawie to metka?? tak, w zasadzie to naszywka z nazwą marki, nie odciąłem jej od początku i tak już zostawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Na przyszłość postaraj się łapać w kadrze całą sylwetkę, będzie widać proporcje. Będę o tym pamiętał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 To na lewym rękawie to metka?? tak, w zasadzie to naszywka z nazwą marki, nie odciąłem jej od początku i tak już zostawiłem Jeżeli to co piszesz to nie żart na prima aprillis, to ją szybko usuń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgapl Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Robi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Przy okazji warto też odpiąć dolny guzik, jeśli to także nie prima aprillis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Na bank prima aprilis. Nie wierzę, że nie! Oj, zdziwiłbyś się... mnie się czasem zdarza spotkać np. na ulicy kogoś dumnie prezentującego metkę na rękawie :/ Mam autentycznie ochotę podejść i powiedzieć "przepraszam, to trzeba odpruć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 ja raz widziałem, na imprezie. co do odpinania/zapinania dolnego guzika, to raczej powinna panować dowolność, byle górny zapiąć. przecież wiadomo, że to rozpinanie się wzięło z gapiostwa francuskiego króla... podręczniki pozostawiają w tej kwestii swobodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Jeśli górny guzik jest wyraźnie powyżej linii talii a dolny wyraźnie poniżej, to można zapiąć oba. W tym wypadku nie widać tego dokładnie. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 co do odpinania/zapinania dolnego guzika, to raczej powinna panować dowolność, byle górny zapiąć. przecież wiadomo, że to rozpinanie się wzięło z gapiostwa francuskiego króla... podręczniki pozostawiają w tej kwestii swobodę.Różne są wersje, niektórzy twierdzą, że to angielski król nie mógł się dopiąć. Niemniej dzisiejsze marynarki krojone są z przeznaczeniem do zapinania guzika w punkcie środkowym i ew. powyżej w marynarce na trzy guziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 co do odpinania/zapinania dolnego guzika, to raczej powinna panować dowolność, byle górny zapiąć. przecież wiadomo, że to rozpinanie się wzięło z gapiostwa francuskiego króla... podręczniki pozostawiają w tej kwestii swobodę.Różne są wersje, niektórzy twierdzą, że to angielski król nie mógł się dopiąć. Niemniej dzisiejsze marynarki krojone są z przeznaczeniem do zapinania guzika w punkcie środkowym i ew. powyżej w marynarce na trzy guziki.Zgodnie z tradycja zostawia sie dolny guzik kamizelki rozpiety. Nie pomne, ktory to krol tak sie najadl, ze podczas "wielkiego zarcia" rozpial dolny guzik kamizelki, co bylo prawdziwym faux pas. Dworacy, aby wybawic go z niezbyt przyjemnej sytuacji porozpinali owe ostatnie guziki swoich kamizelek. I jak wiesc gminna niesie od tego czasu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi