Pan Janusz Napisano 17 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2013 Byly dodawane (do obu mankietow) do koszuli MTM oferowanych u Sebastiana Zukowskiego. Jest to atrapa z obu guzikow, ale tak mi sie spodobala, ze zachowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 17 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2013 Hmmm.. to to nie jest koszula Modern Tailor ? Z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=2385&p=100760#p100760 wywnioskowałem, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 17 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2013 Caporegime bardzo miły zestaw-szczególnie szelki, wydaję mi się, że mógłby wyglądać jeszcze lepiej z gładką niebieską koszulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2013 Hmmm.. to to nie jest koszula Modern Tailor ? Z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=2385&p=100760#p100760 wywnioskowałem, że tak. Podpowiem, że zodnie z prawem mogę założyć koszulę od jednego producenta i spinki (atrapy) dodane do koszuli przez drugiego, chyba, że nastąpiła jakaś nowelizacja kodeksu karnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 17 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2013 Ok. Rozumiem, że koszula Modern Tailor a spinki od Sebastiana Żukowskiego. Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2013 Niemniej są to po prostu tak naprawdę dwa zszyte ze sobą guziki na stopce. Do kupienia w zwykłej pasmaterii, albo jak ktoś lubi coś cięższego to np: http://guziki24.pl/public/guziki/na-stopce/12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 18 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2013 To własciwie moj debiut na tym forum, takze z nieukrywana meska kokieteria wrzucam swoj pierwszy zestaw. Szukam jakiegos lepszego sposobu prezentacji, zdaje sobie sprawe, ze nie w pelni sa widoczne szczegoly. Chcialem tylko pokazac czego nauczylem sie na tym forum i nie tylko. Po krotce: bawelniana dwurzedowka, koszula biala w kratke (granatowa i niebieska nitka), wełniany granatowy knit, biała lniana poszetka, spodnie wełniane w jodełke, pleciony pasek skorzany, broguesy. Poniedziałek w pracy. Lekki szok dla wszystkich przyzwyczajonych do troche innego mnie pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 18 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2013 Krzysiek, popracuj trochę nad jakością zdjęć bo niewiele widać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LooQ Napisano 18 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2013 @Krzysiek, czy te buty to nie są przypadkiem brązowe oxfordy z ażurkiem? Edit: W sumie mój błąd, byłem pewien, że broguesy cechują się otwartą przyszwą, ale chyba się myliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2013 Brogue to znaczy, że są zdobione, rodzaj przyszwy nie ma tu znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LooQ Napisano 18 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2013 Brogue to znaczy, że są zdobione, rodzaj przyszwy nie ma tu znaczenia.To tłumaczy dlaczego tak trudno mi było znaleźć niezdobione brougesy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlf Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 @Krzysiek: może napiszesz coś więcej o marynarce? Jest bez konstrukcji, prawda? Szukam takiej na lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Nastepnym razem licze, ze juz bedzie widac cokolwiek. Nazwijmy to chorobą wieku dziecięcego na ten moment @wlf: Marynarke kupilem w SuitSupply na fali ostatniej popularnosci tej marki. Wlasciwie to caly garnitur. To jest dokladnie ten model: http://eu.suitsupply.com/suits/suit-blu ... cgid=Suits. Marynarka pasuje powiedzmy "idealnie", jedyne nad czym sie zastanawiam to dlugosc rekawow. Na razie jednak postanowilem nie dokonywac poprawek, licze ze material sie troche rozluzni podczas uzytkowania, bo az tak w oczy nie kole. Spodnie byly do skrocenia, zrezygnowalem z casualowego podwijania nogawek. Moim zdaniem świetny produkt w tym przedziale cenowym wsrod marazmu (nie boje sie tego slowa) polskich marek ze sredniej polki, bo takie biore pod uwage ze wzledu na glebokosc mojego portfela pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Marynarka pasuje powiedzmy "idealnie", jedyne nad czym sie zastanawiam to dlugosc rekawow. Na razie jednak postanowilem nie dokonywac poprawek, licze ze material sie troche rozluzni podczas uzytkowania, bo az tak w oczy nie kole. Hmmm... to znaczy, że rękawy są w Twojej ocenie zbyt krótkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Tak, zbyt krótkie albo to ja jeszcze się nie przyzwyczaiłem do takiej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Kurcze, nie słyszałem o 'rozluźnianiu' materiału...Możesz rozwinąć? W kontekście rękawów marynarki - jeśli już to raczej oczekiwałbym 'ścieśniania' (używając 'korespondującej' terminologii)- - materiał rękawów pracuje w zgięciach stawów, co może powodować załamania i marszczenie, w konsekwencji 'skracające' wizualnie długość; podobnie jest w wypadku spodni. Z własnych doświadczeń zauważałem to głównie na tkaninach lnianych i bawełnianych właśnie - a Twój garnitur chyba jest z bawełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 @Koval: Nie pomyślałem o tym. Nie pozostaje mi nic innego, jak nosić i obserwować, bo wiedzy eksperckiej nie mam. W każdym razie dzięki za informację. pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Brogue to znaczy, że są zdobione, rodzaj przyszwy nie ma tu znaczenia.To tłumaczy dlaczego tak trudno mi było znaleźć niezdobione brougesy. Swięte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Zestaw przygotowany na wyjście do opery w ramach Weekendu Gentlemana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Super marynarka. Niestety wieczorowe stroje nie tolerują różnicy w materiałach, co tutaj widać na przykładzie spodni Może zdjęcie kolory przekłamuje, ale różnica w odcieniu jest na tyle mała, że wydaje się, jakby całość miała "udawać" komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Nie, nie przekłamuje, odkryłeś to, co miało pozostać niezauważonym Kamizelka nie jest wykonana z tego samego materiału co spodnie, jednak róznica w odcieniu w normalnym, a nie generowanym przez lampy studyjne, oświetleniu nie jest widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 20 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2013 Zestaw przygotowany na wyjście do opery w ramach Weekendu Gentlemana W mojej opinii to nadmiernie formalne potraktowanie elementu niezbyt formalnego, jakim jest welurowa marynarka. Osobiście zrezygnowałbym z kamizelki, która tu nie pasuje, i dał jednoznacznie czarne spodnie (wydają mi się za jasne). Wtedy strój będzie nieco ekstrawagancki a la boheme, ale dla mnie całkiem do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 20 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2013 Osobiście zrezygnowałbym z kamizelki, która tu nie pasuje, i dał jednoznacznie czarne spodnie (wydają mi się za jasne). Wtedy strój będzie nieco ekstrawagancki a la boheme, ale dla mnie całkiem do przyjęcia. To zrezygnuj, daj i będzie. On ma swój styl, Ty masz swój. To proste jak drut! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 20 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2013 Button-down i knit trochę wygładzone do zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 20 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2013 4inHand, nie wiedziałem, że malujesz paznokcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi