Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

I detale:

- debiut krawata, wełna - od dzisiaj mój ulubiony :)

- spinki, skóra płaszczki

- poszetka, ot taka wesoła

Lubię takie prawie monochromatyczne zestawy - granatowy garnitur i krawat, biała albo niebieska koszula. Do tego granie fakturami poszczególnych tkanin.

Za każdym razem mam skojarzenie z:

http://macaronitomato.blogspot.com/2010/09/italiano-vero.html

Koźle, strasznie ciemno wygląda ten zestaw - jaki jest kolor marynarki i krawata, grafitowy? Jak na mój gust poszetka dość mocno kontrastuje względem reszty.

4inhand - to mi się podoba, ale faktycznie brakuje kapelusza :D Ciekawe - ja nie odważyłbym się zaczesać do tyłu, ale kapelusz założę bez problemu.

Prasujesz chyba przed każdym założeniem, co? Bardzo lubię chinos zaprasowane w kant, ale irytuje mnie ilość czasu jaką trzeba przeznaczyć na dbanie o ich wygląd i odpowiednie ułożenie, zwłaszcza w przypadku jasnych spodni.

Wszystkie zestawy z ostatnich dni - super. 8-)

Dzięki za komentarze.

Spodnie prasuję z reguły w niedzielę, na cały tydzień. W tygodniu zabieg ponawiam, jeśli trzeba; z reguły po 2, maksymalnie 3 założeniach (ale np. wczorajsze się mocno gniotą i je przeprasuję po pierwszym założeniu). Problemem jest wyprasowanie spodni świeżo wypranych; potem, kiedy kant jest już ułożony, ograniczam się do przejechania nogawki.

Mógłbyś zdradzić, co to za buty?

Krokiety :)

A dziś - biała marynarka.

[attachment=0]sr1.jpg[/attachment]

Fajny zestaw.

Zarówno materiałowo jak i kolorystycznie.

Choć niektórym może nie odpowiadać kolor koszuli.

Jako uzupełnienie wrzuć zdjęcia "krokietów".

Marynarka jest najprawdopodobniej nabytkiem z Massimo Dutti (ta magia przecen ;) )

Do tego zestawu też fajnie pasowałaby apaszka a'la Styleman. Co do samej marynarki muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba (rekawy na pewno do skrócenia), IMO guzki są na dobrej wysokości co nie powoduje uwydatniania "mankamentów figury", co przy marynarkach DB jest często spotykane, oprócz tego chyba w dwurzędówce wolałbym osobiście mieć szersze klapy.

Dziękuję za komentarze.

@michau

Tak, wszystko co mam, to RTW, ale mocno przerabiane. Granatowa marynarka Carl Gross, z Royal Collection. Mają i w tym sezonie ładne rzeczy (CG, Oscar Jacobson), ale jest sens kupować dopiero przy 70% przecenie.

@proc

Marynarka miała imitację - czyli pasek, który normalnie maskuje wejście do kieszonki. Kazałem rozciąć materiał i wpuścić kieszonkę do środka. Mankiety są podwinięte, nie mają guzików (marynarka przypomina nieco koszulę), można je zawijać bez problemu.

Dzisiaj - kratka.post-220-13658922556937_thumb.jpg

mrvintage - świetny zestaw

Marynarka jest najprawdopodobniej nabytkiem z Massimo Dutti (ta magia przecen ;) )

farciarz z Ciebie mrvintage - ja przetrzepalem częstochowski MD i takiej marynarki nie było

mosze - ten zestaw też całkiem całkiem

mam pytanie - dlaczego nie podajecie źródła pochodzenia marynarek/spodni/koszul/butów ... tak jak to było kiedyś tzn.w poczatkach tego topicu ???

@Mosze zestawienie perfekcyjne ,tak jak poprzednikom nie pasują mi te łatwy na rękawach, dziwnie to wyglada .Spotkalem na swojej drodze zakupowej pare tak oznaczonych marynarek ale mnie nie przekonały do siebie właśnie przez te łaty. Może to pamięć z dawnych czasów kiedy naszywalo sie takie łaty na swetry aby dłużej je nosić . Tutaj marynarkami zupełnie inaczej wyglada kiedy ich nie widać .

Pozdrawiam