Jan Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Tak sadziłem szczerze mówiąc. Czekam na wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 W końcu ją zrobiłem Jaka pacha? Super marynarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Witam. Dzisiejszy zestaw - z przykrością stwierdzam, że marynarka musi mieć zmieniony guzik. Szkoda, że teraz to dopiero na zdjęciu zauważyłem. Dodatki: Fajne buty, ale pomyśl nad woskowaniem obrzeży spodów skórzanych, bo efekt z przodu niezbyt ładny, chyba że to tylko zabrudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 Krawat do zmiany na gładki (granat, rust, bordo) i będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Wariacja na temat pasków. Moja. Dzisiejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Jak dla mnie to trochę za dużo się tu dzieje. Może wymień krawat na gładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Miało się dziać. Jeśli uspokajać krawatem to, jak myślicie, czerwonym, szarym, a może jeszcze jakiś kolor dodać (granat?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 17 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2012 Miało się dziać. Jeśli uspokajać krawatem to, jak myślicie, czerwonym, szarym, a może jeszcze jakiś kolor dodać (granat?)? Czerwony. Coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 18 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2012 Wariacja na temat pasków. Moja. Dzisiejsza. Jak dla mnie to jest OK, duzo paskow ale nie gryza sie (zgodne ze sztuka), krwawat bardzo spokojny, poszetka w bieli bardzo neutralna nie wnosi chaosu a raczej porzadkuje. Moim zdaniem jest to dobry przyklad jak nalezy mieszac paski. Przekaz ktory odbieram to elegancja + pewnosc siebie. Miało się dziać. Jeśli uspokajać krawatem to, jak myślicie, czerwonym, szarym, a może jeszcze jakiś kolor dodać (granat?)? Czerwony. Coś takiego: Bedzie ciekawie ale moim zdaniem ten krawat nie uspokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 18 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2012 węzeł do poprawy moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 18 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2012 Bedzie ciekawie ale moim zdaniem ten krawat nie uspokoi. A moim zdaniem uspokoi bardziej, niż ten z oryginalnego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klesmer Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 Ja bym dał gładką koszulę i było by super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 Tyle że ten zestaw, ma być właśnie "niespokojny", jeżeli dobrze odczytuje intencje autora. Ma się rzucać w oczy, ale robić to w sposób harmonijny. Dlatego moim zdaniem koszula jest jak najbardziej odpowiednia, trzeba jedynie zastanowić się nad innym krawatem, bo ten z oryginalnego zestawu za bardzo zlewa się z garniturem. Proponuję Paisley'a podobnego do zaproponowanego powyżej, w kolorach niebiesko-zielonym dla kontrastu, albo czerwony, chociaż on już się może zlać z koszulą za bardzo, jeżeli nie dać go ciemniejszego znacznie. Mało mamy takich zestawów w stylu "Business-Dandy" więc warto doradzać dobór elementów, by całość była harmonijna, a unikać "ugrzecznienia" parciem w gładkie elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 @xkoziol Czaaarny. (a właściwie, czarna) Niestety, 70% wiskoza, 30% poliester. Dopiero teraz przejrzałem metkę. Materiał jest dość sztywny, ale prezentuje się nieźle (kupiłem tę marynarkę za kilka zł kiedyś na allegro). Wart odnotowania fakt - brak podszewki. Otóż jest problem, bo to marynarka, nie garnitur i nie mam pomysłu, jakie spodnie byłyby tu dobre. Takich samych jak marynarka znaleźć nie mogę, a wszystkie inne, jakie posiadam, wydają się, nie oszukujmy się, nie pasować. W tym zestawie miałem grafitowe spodnie wełniane z kantem. Nie fotografowałem, bo, moim zdaniem, nie było warto. Jak, napisałem, była to wariacja. Nie tylko na temat pasków, ale i stylu, bo rekinem biznesu na razie nie jestem. Studentem jedynie. Zatem ubieram się w ten sposób bardzo rzadko. W tym wypadku okazją było spotkanie (konferencja/panel, jak zwał tak zwał) na uniwersytecie, wieczorową porą. A, jeszcze kolor krawata - ciemnoszaro-czarny. Kończąc, powiem, że, choć zdaję sobie sprawę z zerowego wręcz poziomu uniwersalności czarnego pasiaka, bardzo dobrze się w tej marynarce czuję, nieźle na mnie leży i odpowiada mi ten deseń. Chciałbym któregoś pięknego dnia mieć możliwość obstalować sobie taki model bespoke, ze słusznego materiału. ...i więcej okazji do noszenia takich kombinacji. Wish me luck. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 Niestety, 70% wiskoza, 30% poliester. Dopiero teraz przejrzałem metkę. Materiał jest dość sztywny, ale prezentuje się nieźle (kupiłem tę marynarkę za kilka zł kiedyś na allegro). Otóż jest problem, bo to marynarka, nie garnitur i nie mam pomysłu, jakie spodnie byłyby tu dobre. Takich samych jak marynarka znaleźć nie mogę, a wszystkie inne, jakie posiadam, wydają się, nie oszukujmy się, nie pasować. Moim zdaniem ta marynarka jest tak bardzo garniturowa, że nie uda Ci się z sukcesem wykorzystać jej jako odd jacket. Dobrze że jest z marnej mieszanki i że dałeś za nią kilka zł. Niewiele straciłeś i nie powinieneś odczuwać wielkiego żalu po rozstaniu z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 Studentem jedynie. Zatem ubieram się w ten sposób bardzo rzadko. W tym wypadku okazją było spotkanie (konferencja/panel, jak zwał tak zwał) na uniwersytecie, wieczorową porą. Studencka brać Ci wszystko wybaczy, ale jesli jest to czarna prążkowana odd jacket z wiskozy i poliestru to ja jestem na wielkie NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 Wart odnotowania fakt - brak podszewki. Czemu brak podszewki jest wart odnotowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 Ja zmiane tego zestawu zaczalbym od poprawienia wiazania. Zachecalbym takze do zmiany wezla na asymetryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hivonzooo Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 Na studencka kiszen polecam lumpy. Mozna trafic na naprawde niezle jakosciowo ciuchy, nieraz jeszcze ometkowane, za grosze. Na pewno lepsze to niz poliester z ryneczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 To nie jest zestaw z dzisiaj, ale zdjecie, ktore zrobil Przemek (chyba dotknal je lekko Photoshopem) tak mi sie spodobalo, ze szpanuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 19 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2012 Szpanuj, szpanuj zestaw bardzo fajny. Zresztą trochę to już nudne, mógłbyś dla odmiany pokazać jakiś który można zjechać od góry do dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bondepart Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 To nie jest zestaw z dzisiaj, ale zdjecie, ktore zrobil Przemek (chyba dotknal je lekko Photoshopem) tak mi sie spodobalo, ze szpanuje! Fajne buty, co to za marka i gdzie można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart Napisano 21 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2012 Super zestaw, zupełnie w moim guście. P.S. 4inHand zupełnie nie wiem dlaczego i trochę mnie to bawi, ale twoja twarz pasuje mi do dwóch rzeczy: dobre garnitury i dobre alkohole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Super zestaw, zupełnie w moim guście. P.S. 4inHand zupełnie nie wiem dlaczego i trochę mnie to bawi, ale twoja twarz pasuje mi do dwóch rzeczy: dobre garnitury i dobre alkohole Dzieki! Zaintonował mi Twój komplent, ale w garniturach i w alkoholach jestem lajkonikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Piłem Arran Malta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi