sergiusz Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 @Nereuszu, nie piszę o wartości estetycznej tych zestawów (Immune i Michała), tylko zaznaczam, że oba w jakiś sposób chcą czerpać z męskiej elegancji, ale nie spełniają wszystkich jej wymogów. Zarówno zestaw Immune, jak i Michała nie był "klasycznie elegancki", co nie znaczy, że jeden czy drugi są złe. Być może po prostu warto określić jasno reguły co można umieszczać w CMDNS i nie będzie już problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 chcą czerpać z męskiej elegancji, ale nie spełniają wszystkich jej wymogówCzerpią i szukają inspiracji i nie muszą spełniać wszystkich wymogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 chcą czerpać z męskiej elegancji, ale nie spełniają wszystkich jej wymogówCzerpią i szukają inspiracji i nie muszą spełniać wszystkich wymogów. Zgadzam się. Nie przeczytałeś mojego posta zdaje się dokładnie . Chodziło mi o to, że Immune czerpał z klasycznej męskiej elegancji, a nie spełniał wszystkich jej wymogów, a zaakceptowaliśmy jego zestaw. Natomiast Michał, który także czerpał z meskiej elegancji, a nie spełniał wszystkich wymogów, został odrzucony. Bądźmy konsekwentni. Skoro @Immune mógł, to czemu @Michał nie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 chcą czerpać z męskiej elegancji, ale nie spełniają wszystkich jej wymogówCzerpią i szukają inspiracji i nie muszą spełniać wszystkich wymogów. Zgadzam się. Nie przeczytałeś mojego posta zdaje się dokładnie . Chodziło mi o to, że Immune czerpał z klasycznej męskiej elegancji, a nie spełniał wszystkich jej wymogów, a zaakceptowaliśmy jego zestaw. Natomiast Michał, który także czerpał z meskiej elegancji, a nie spełniał wszystkich wymogów, został odrzucony. Bądźmy konsekwentni. Skoro @Immune mógł, to czemu @Michał nie może? Przeczytałem. Nie czepiam się również zestawu Michała. W ogóle się o nim nie wypowiadałem. Stwierdziłem jedynie, że można czerpać wybiórczo z kanonów męskiej elegancji. Tylko tyle i ani słowa więcej. W Twojej wypowiedzi było (tak ja ją zrozumiałem), że jeśli się czerpie z męskiej elegancji to należy trzymać się wszystkich jej zasad. Z tym stwierdzeniem trudno mi się zgodzić. PS Czy mógłbyś mi wyjaśnić czemu użyłeś takich Wielkich liter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Przeczytałem. Nie czepiam się również zestawu Michała. W ogóle się o nim nie wypowiadałem. Stwierdziłem jedynie, że można czerpać wybiórczo z kanonów męskiej elegancji. Tylko tyle i ani słowa więcej. W Twojej wypowiedzi było (tak ja ją zrozumiałem), że jeśli się czerpie z męskiej elegancji to należy trzymać się wszystkich jej zasad. Z tym stwierdzeniem trudno mi się zgodzić.Jeśli tak mnie zrozumiałeś, to przepraszam. Wcale tak nie uważam; w tym oto miejscu zamieszczam sprostowanie. PS Czy mógłbyś mi wyjaśnić czemu użyłeś takich Wielkich liter.Aby zwrócić uwagę forumowiczów . Być może przesadziłem . Warto być może stworzyć regulamin CMDNS. Niektórym nie odpowiada wstawianie zestawów nie spełniających w 100% kanonu męskiej elegancji (ja absolutnie nie mam nic przeciw; doszedłem do wniosku, że zestawy Immune i Michała nadają się do publikacji. Tym bardziej nie rozumiem osób, które przy zestawie Immune były nastawione pozytywnie, zaś Michała "ochrzaniają" za nie spełnianie wymogów klasycznej elegancji). Ale to już sprawa dla moderatorów i administracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Moja trzy grosze: 1) Większość zestawów +Immune+ prezentuje się na Bardzo wysokim poziomie, dlatego też jego wersja casualowa została zaakceptowana (znamy poziom elegancji Bartka), 2) Sytuacja Michała jest z kolei zgoła odmienna (pierwszy bodajże post) i stąd ten sprzeciw. 3) Ogółem, również uważam, że takie zestawy nie powinny być tu prezentowane. Przeglądam ten temat aby zobaczyć porządne zestawy, a nie udaną/nieudaną zwykłą modę uliczną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Panowie. Koniec offtopic. W co mam dziś na sobie można prezentować, co nam się żywnie podoba. Nawet klapki kubota i tshirt xxl z napisem lubię piwo i gołe cycki, ale trzeba liczyć się z krytyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Nie jest to mój pierwszy post na forum, kiedyś prezentowałem tutaj swoje zestawy. Z perspektywy czasu patrząc rozwijam się- dostrzegam błędy w swoich poprzednich propozycjach ubraniowych. W ich dostrzeżeniu pomogły mi komentarze użytkowników Forum. Styl wg. mnie to połączenie ciągłego poszukiwania, dodawania czegoś nowego z czymś stałym, co zapewnia nam tzw. "signature look", może to być jakieś akcesorium, bądź element garderoby. Może faktycznie dobrym pomysłem byłoby założenie wątku "Casual", wtedy nikt by nikogo nie krytykował za brak elegancji, a omawialibyśmy fason, dopasowanie, kolory, sposób połączenia- na takich komentarzach mi zależy. Mam 24 lata i w moim życiu niewiele jest okazji aby nosic garnitur. Co do marynarki, to może w przyszłości, mam wrażenie, że mnie postarza. Lepiej czuję się w kurtce albo w kardiganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Panowie. Koniec offtopic. W co mam dziś na sobie można prezentować, co nam się żywnie podoba. Nawet klapki kubota i tshirt xxl z napisem lubię piwo i gołe cycki, ale trzeba liczyć się z krytyką No to pojechałeś po bandzie teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Ja bym powiedział: zdjąć kurtkę, koszulę zmienić na klasyczną (biały/niebieski oxford na przykład) zakupić baracutę g9 i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Może faktycznie dobrym pomysłem byłoby założenie wątku "Casual", wtedy nikt by nikogo nie krytykował za brak elegancji, a omawialibyśmy fason, dopasowanie, kolory, sposób połączenia- na takich komentarzach mi zależy. Myślę że jeżeli oczekujesz tego typu porad "Poradnia stylistyczna" będzie lepszym wątkiem. Zmasakrowany tutaj BazukaJoy w "Poradni stylistycznej" dostał sporo, przydatnych jak sądzę, porad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Baracutę mam ale od Aquascutum, w ogóle bardzo mnie inspiruje Steve McQueen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Panowie. Koniec offtopic. W co mam dziś na sobie można prezentować, co nam się żywnie podoba. Nawet klapki kubota i tshirt xxl z napisem lubię piwo i gołe cycki, ale trzeba liczyć się z krytyką + Ja nie mam ochoty ogladac przebranych ludzi, ktorzy ubieraja sie elegancko tylko do zdjecia. Jesli ktos wkleja zdjecia to niech wkleja tego co ma dzisiaj na sobie - zreszta odsyłam do tytułu watku, ktory prosze odczytywac dosłownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Ja obronię swojego imienika. Porównianie do Bazukajoya, który wyglądał w swoich megamarynarkach, jak Buka z bajki o Muminkach jest tu nie na miejscu. Porównywanie zestawu z Michała z Immune też jest pozbawione sensu. Zestaw Immune przypomina mi trochę mój niegdysiejszy pomysł z założeniem formalnego garnituru Scabala oraz dobraniem do niego czerwonych skarpetek i czerwonego G-Shocka na ręce . Mam na myśli pewien element prowokacji ze strony osoby, która świadomie bawi się konwenansami (muszę powtórzyc ten zestaw i wrzucić go tutaj ). Michał stosuje modny casual. Każda część garderoby jest dobrze na nim leży i jest w miarę przyzwoicie. Całość jest harmonijna, a pojęcie klasycznej mody męskiej, to wcale nie oksymoron, co właśnie to zestawienie egzemplifikuje. Podobnie jak ewolucja strojów Macaroniego, które obecnie na pewno można uznać idącymi z duchem czasu (a to oznacza chyba, że są modne, nieprawdaż? ). Nie rzucałbym więc takich radykalnych konstatacji. Był jeden taki, który formułował arbitralne tezy odnośnie rzekomo obowiązujących zasad (np. "jak garnitur, to koniecznie krawat"), a zabłysnął później w koszuli z krótkim rękawem do krawata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Panowie, pokazujemy tu nasze dzisiejsze kombinacje. Pokażmy co mamy na sobie, wystawmy się na krytykę lub pochwalę. Inspirujmy się nawzajem i uczmy od siebie. Panowie, czy któryś tu widzi wzmiankę iż można wstawiać zdjęcia kompozycji składających się tylko z elementów wchodzących w skład klasycznej elegancji? Ja nie. Napisze jedno, gdyby kurtka była czerwona (świetnie łączyłaby się z granatowymi spodniami) zestaw miałby poower look. A tak jest dla mnie nudno i przeciętnie. Ale ogólnie to nie znam mężczyzny (oprócz samego siebie ) który by założył czerwona skórzana kurtkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Panowie, pokazujemy tu nasze dzisiejsze kombinacje. Pokażmy co mamy na sobie, wystawmy się na krytykę lub pochwalę. Inspirujmy się nawzajem i uczmy od siebie. Panowie, czy któryś tu widzi wzmiankę iż można wstawiać zdjęcia kompozycji składających się tylko z elementów wchodzących w skład klasycznej elegancji? Ja nie. Podpisuję się pod tym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Ja obronię swojego imienika. Porównianie do Bazukajoya, który wyglądał w swoich megamarynarkach, jak Buka z bajki o Muminkach jest tu nie na miejscu. Nie chodziło mi o porównanie jakości prezentowanych zestawów. Miałem na myśli to, że jeżeli ktoś oczekuje komentarzy na temat fasonu, kolorów, dopasowania i sposobów łączenia to poradnia stylistyczna jest lepszym wątkiem. Stąd wspomnienie przypadku BazukaJoya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Napisze jedno, gdyby kurtka była czerwona (świetnie łączyłaby się z granatowymi spodniami) zestaw miałby poower look. A tak jest dla mnie nudno i przeciętnie. Ale ogólnie to nie znam mężczyzny (oprócz samego siebie ) który by założył czerwona skórzana kurtkę...Witam w klubie. Nie wiedziałem jednak, że założenie czerwonej, skórzanej kurtki wymaga odwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Witam. Ostatnie podrygi lata to jeszcze czas na lnianą marynarkę. Dziś z uwagi na piątek ubrałem się casualowo. Mam nawet dżinsy, a to dla mnie dość niecodzienna sprawa:) Wybaczcie zawiniętą patkę kieszeni marynarki - moja nieuwaga. Tradycyjnie od dołu: buty: Fratelli Rossetti skarpetki: beżowe, Burlington (z dodatkiem jedwabiu, bardzo fajnie się je nosi o tej porze roku), spodnie: Tommy Hilfiger koszula: Otto Hauptman (super bawełna, jedna z moich ulubionych koszul) marynarka: Oxford (len) Dodatki: zegarek: Atlantic Seawing pasek (niewidoczny): brązowy, Vistula, torba: Capoverso perfum: Dior Homme Buty: Zbliżenie na połączenie kolorów marynarki i koszuli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Witam. Ostatnie podrygi lata to jeszcze czas na lnianą marynarkę. Dziś z uwagi na piątek ubrałem się casualowo. Mam nawet dżinsy, a to dla mnie dość niecodzienna sprawa:) perfum: Dior Homme Łukasz, jakiego mydła użyłeś rano? Miałem milczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Krem musujący do mycia Loreal - jeśli chodzi o twarz, ogólnie jakieś mleczko prsyznicowe Palmolive. Edycja: uszczegółowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Do zestawow z marynarka sugerowalbym spodnie ciemniejsze w jednolitym kolorze, te ze zdjecia wydaj sie byc lekko powycierane (nie wiem czy znoszone, czy taki 'ficzur', czy moze zdjecie przeklamuje). Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Placebo Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Piloci Pan Am w przerwie przebieranego garden party I coś dla podchwycenia nastroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Łukasz, wygląd Twoich dzisiejszych butów to trochę dysonans w kontekście rozwinięcia Twojego manifestu u dołu , a mówiąc kolokwialnie chyba "sam sobie wrzucasz", mając na uwadze akronim stanowiący jego część . Mam na myśli oczywiście "GFTO". Swoją drogą stosowanie takiego skrótowca nie bardzo licuje z polityką wyrażania się na forum w sposób wyważony i kulturalny. Równie dobrze mógłbyś przecież podpisywać się, na przykład: "Mundur policjanta jest nielegancki, CHWDP". Przepraszam za OT, ale jakoś rzuciło mi się to w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi