Jan Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Fajny zestaw, lubie takie plaszcze. Nie wiem czy lepiej by nie pasował wiekszy kaszkiet lub cos co funkcjonuje pod nazwa newsboy cap. Ten wydaje mi sie proporcjonalnie za maly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 piękny krawat gdyby nie moje ulubione "zwierzątka", to mógłbym mieć wszystkie krawaty w groszki/kropki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Moglbys powiedziec cos wiecej o teczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Moglbys powiedziec cos wiecej o teczce? Tak mogę. Nie dam sobie w tej chwili uciąć za to ręki, ale wydaje mi się, że jest firmy VIP Collection. Nie pamiętam też już ile kosztowała, ale chyba kupiłem ją dlatego, że była tańsza niż Wittchena a wygląda równie ładnie. Po przygodach z jej czarnym odpowiednikiem zadbałem o to, aby miała metalowe stopki ponieważ niemożność odstawiania teczki na ziemię jest uciążliwa. Niestety jest też coś o co nie zadbałem: nie ma odpinanej z dołu tylnej kieszeni, która umożliwiałaby nasadzanie jej na walizkę w podróży. Korzystam z rozwiązania, które nazywa się 'suitcase bungee' (http://www.amazon.com/Travelon-Luggage- ... B002T9E7Q8), ale nie jest ono bardzo wygodne ponieważ trzeba je odpinać kiedy chce się wyciągnąć coś z teczki. Osobom szukającym brązowej teczki polecam możliwie ciemne odcienie brązu, który nada się również do wiśniowych butów. Uffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Moglbys powiedziec cos wiecej o teczce? Tak mogę. Nie dam sobie w tej chwili uciąć za to ręki, ale wydaje mi się, że jest firmy VIP Collection. Nie pamiętam też już ile kosztowała, ale chyba kupiłem ją dlatego, że była tańsza niż Wittchena a wygląda równie ładnie. Po przygodach z jej czarnym odpowiednikiem zadbałem o to, aby miała metalowe stopki ponieważ niemożność odstawiania teczki na ziemię jest uciążliwa. Niestety jest też coś o co nie zadbałem: nie ma odpinanej z dołu tylnej kieszeni, która umożliwiałaby nasadzanie jej na walizkę w podróży. Korzystam z rozwiązania, które nazywa się 'suitcase bungee' (http://www.amazon.com/Travelon-Luggage- ... B002T9E7Q8), ale nie jest ono bardzo wygodne ponieważ trzeba je odpinać kiedy chce się wyciągnąć coś z teczki. Osobom szukającym brązowej teczki polecam możliwie ciemne odcienie brązu, który nada się również do wiśniowych butów. Uffff Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, wlasnie szukam czegos ciemnobrazowo/wisniowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Witam. Znów ja:) Tym razem zestaw powstał w oparciu o koszulę typu winchester. Przy jej prasowaniu wpadłem na pomysł, żeby nie ubierać jej wraz z (oczywistą) granatową marynarką, a z brązowym garniturem. Od dołu: buty: Bexley Stanford (lotniki, tudzież wholecut), płaszcz: Próchnik (bawełna, ma kilka lat, świetna jakość, aczkolwiek łatwo się mnie), garnitur: Bytom Classic koszula: TM Lewin krawat: Tie Rack (made in Italy) pasek (niewidoczny): Vistula Dodatki: perfum: Azzaro Visit zegarek: Atlantic Seawing spinki: lapis lazuli, bespoke od kolegi Damiance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 ok, no to czas na debiut w CMDNS. Uprzedzam, wszystko z wieszaka Miało być minimalistycznie. Garnitur: Próchnik wełna 140's Koszula: Kastor slim fit Krawat: no name, niestety sztuczny Poszetka: Stenstroms jedwab Skarpety: Wola Buty: Ryłko Pasek: jakaś polska firma, brązowy Zegarek: adriatica kwarcowa, ale na brązowym pasku z białą tarczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Jkrol - Masz zimny typ urody, a więc wyjątkowo Tobie do twarzy w granacie. Ale żeby nie było za dobrze, buty są do wymiany, zbyt casualowe jak na taki zestaw. Wiśniowe wiedenki by świetnie pasowały. Debiut na plus. Zdałeś PS Najbardziej podoba mi się chustka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
H4nsas Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 Jakoś głupio komentować z kilkupostowym stażem, ale jakoś trzeba sobie przydać cyferek w tej rubryce (zresztą po poddaniu się ocenie lokalnej społeczności, chyba mi wolno ) @ Łukasz Ten zestaw to skok na głęboką wodę, moim zdaniem średnio udany. Wszystko to, jak mi się wydaje, za sprawą krawata. Balansuje on nieco relacje między białym kołnierzykiem a resztą koszuli, ale pozostaje problem łączenia koloru niebieskiego z brązowym. Zdecydowanie lepiej wyglądałby krawat w kolorze burgundu czy innej ciemnej czerwieni, z jakimś delikatnym acz wyraźnym wzorem, co uspokoiłoby całą kompozycję. Jak na razie to wygląda jakbyś umieścił jakiś produkt "sztuki" współczesnej w spokojnej drewnianej ramce, na rodzinne zdjęcia . @ jkrol Zestaw minimalistyczny i udany (może poza butami, jak wspomniał zaki). Ciekawa jest relacja między poszewką a krawatem, które z daleka wyglądają identycznie, ale na zbliżeniu wyraźnie widać jak się różnią. Ja przyczepiłbym się jeszcze do skarpet, trudno ocenić kolor, ale powinny być chyba o ton ciemniejsze, z jeszcze wzorem w jakimś suto niebieskim kolorze (np. navy), żeby przy siadaniu uniknąć efektu rzucającego się w oczy paska błękitu miedzy butem a nogawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 @ jkrol Zestaw minimalistyczny i udany (może poza butami, jak wspomniał zaki). Ciekawa jest relacja między poszewką a krawatem, które z daleka wyglądają identycznie, ale na zbliżeniu wyraźnie widać jak się różnią. Ja przyczepiłbym się jeszcze do skarpet, trudno ocenić kolor, ale powinny być chyba o ton ciemniejsze, z jeszcze wzorem w jakimś suto niebieskim kolorze (np. navy), żeby przy siadaniu uniknąć efektu rzucającego się w oczy paska błękitu miedzy butem a nogawką. Kolor skarpetek jest praktycznie identyczny z krawatem - idealny błękit Zabieg absolutnie celowy - mam też w szufladzie tuzin granatowych skarpet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 @jkrol: zmienilbym kolnierzyk na nieco bardziej rozwarty, wydaje mi sie, ze lepiej bedzie pasowal do ksztaltu Twojej twarzy. Buty faktycznie do zmiany:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 27 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2011 @jkrol: zmienilbym kolnierzyk na nieco bardziej rozwarty, wydaje mi sie, ze lepiej bedzie pasowal do ksztaltu Twojej twarzy. Buty faktycznie do zmiany:)No dobra, dobra - czekam na kolejną Włoszczyznę A z kołnierzykiem masz rację, sam też najlepiej czuję się w pół-włoskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 ... @ Łukasz Ten zestaw to skok na głęboką wodę, moim zdaniem średnio udany. Wszystko to, jak mi się wydaje, za sprawą krawata. Balansuje on nieco relacje między białym kołnierzykiem a resztą koszuli, ale pozostaje problem łączenia koloru niebieskiego z brązowym. Zdecydowanie lepiej wyglądałby krawat w kolorze burgundu czy innej ciemnej czerwieni, z jakimś delikatnym acz wyraźnym wzorem, co uspokoiłoby całą kompozycję. Jak na razie to wygląda jakbyś umieścił jakiś produkt "sztuki" współczesnej w spokojnej drewnianej ramce, na rodzinne zdjęcia . ... Brązowy pasuje do niebieskiego jak bazylia do pomidora Burgund czy ciemna czerwień moim zdaniem kompletnie do niczego by tu nie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 @jkrol Ogólnie jestem na tak. Codziennie chadzam po Poznaniu i zdecydowanie jesteś jednym z lepiej formalnie ubranych facetów, których widze na naszych ulicach. Mam tez pare uwag: -Wiem, ze juz wiesz, ale buty musza odejsc -Moglbys tez lepiej ulozyc poszetke. -No i 'statement socks'...uwielbiam 'statement socks', ale IMO zeby takie zabiegi uchodzily konieczne jest posiadanie naparwde dobrych butów. Do tych butów tak odważny (może nawet dandy!?!) krok nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 @ Łukasz A mi się podoba! Po raz kolejny dobór krawata jest trochę dziwny, ale IMO nie rażący. No i w końcu jest ktoś kto nie boi się eksperymentować. Typowy oklepany zestaw z Winchesterem moze zalozyc kazdy. Tutaj jest coś nowego! Thumbs up! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
H4nsas Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Brązowy pasuje do niebieskiego jak bazylia do pomidora Burgund czy ciemna czerwień moim zdaniem kompletnie do niczego by tu nie pasowała. Żeby nie gadać po próżnicy (tak czy siak zrobi się oftop), wrzucę rysunek poglądowy: Szkicując przekonałem się nieco do Twojej kombinacji, ale nadal uważam, ze dorzucenie czegoś ciepłego zdecydowanie pomogłoby zestawieniu (biała poszetka wrzucona dla zapełnienia przestrzeni). P.S. Tak wiem, dopasowanie na rysunku jest marne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Słuchajcie, a jak oceniacie na tym zdjęciu długość rękawa koszuli i marynarki? Nie są za długie? Mam generalnie problem z długimi rękoma - kończy się na tym, że praktycznie wszystkie koszule mam tak o 1-2cm za krótki i za choinkę nie chcą wystawać spod marynarki (ta biała to jedna z niewielu trochę dłuższych). W związku z tym myślałem, żeby wszystkie marynarki trochę skrócić w rękawach. Jak uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Według mnie jest ok. Może minimalnie za długie (i koszula i marynarka), ale nie możesz oczekiwać od wieszaka nic więcej. Dlugość rękawa koszuli można regulować gumkami (albo metalowymi sprężynami) zakładanymi na ramiona (widziałem takie w sklepie TieRack na dworcu w Berlinie po 12 euro więc na pewno znajdziesz to gdzieś w necie). Długość rękawa marynarki dobiera krawiec do Twoich ramion. Skrócenie rękawów marynarki to bardzo ciężki temat. Jeśli masz rozcięte dziurki na guziki, jedyną opcją skrócenia rękawa jest wyprucie go i skrócenie od ramienia. Niewielu krawców będzie to chciało zrobić. Krawcowej bym tego nigdy nie oddał. Jeśli nie masz rozciętych dziurek to może się da? Nie wiem, bo nie mam takich dościwadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrol Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Dzisiaj absolutne przeciwieństwo wczorajszego minimalu. Eksperymentuję, jak połaczyć kratę z kratą. Marynarka: Kaiser Koszula: Baumler Spodnie: Cottonfield, bawełniane chino Poszetka: bawełna (coś się rozjechała, był fold) Buty: Ryłko skarpety, pasek: no name Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 świetna marynarka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Zgadzam się, marynarka świetna. Co do połączenia tak podobnych kratek mam mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Zgadzam się, marynarka świetna. Co do połączenia tak podobnych kratek mam mieszane uczucia.Nic dodać nic ująć Zastanawiam się czy lepsze byłyby większe marynarki czy koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 jak dla mnie ok. podoba mi sie. Proszę o zdj. całej sylwetki, chciałbym zobaczyć dopasowanie i krój spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Ja z kolei o więcej zdjęć butów o ile to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 28 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2011 Fenomenalna marynarka! Jeśli masz taką możliwość dodaj zdjęcie całej sylwetki. IMHO kratka z kratką nie byłyby przytłaczające gdyby miały inny kaliber, tzn. inny rozmiar albo inną grubość. Tutaj są niemal identyczne i np. na mankietach powodują lekki oczopląs. BTW zestaw robi dużo większe wrażenie niż ten poprzedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi